Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Намалете цената на дизела

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Намалете цената на дизела

Може би сте забелязали, че през последните седмици цената надизеловото гориво на бензиностанциите надхвърли цената на безоловниябензин А 95 - съответно 2,20 лв. за дизела срещу 2,13 лв. забезоловния бензин А95.Това е странно, защото ако се види цената на двата вида гориво наедро, става ясно, че дизелът излиза на по-ниска цена от рафинерията.Според сайта на ,,Лукойл
    K.

Цените в страните около нас са разни - дай да не гледаме цените в Турция и Гърция, че ще ни стане лошо.Бензиностанциите са свободни търговски обекти и са свободни да си определят крайните цени според пазара.Не виждам проблем в това, че една стока я купуват по-евтино, а я продават по-скъпо.

Коментар

Re: Намалете цената на дизела

K_. написа:
      Предвид кризата едва ли през последните месеци автопаркът внезапно епреминал масово на дизел, което да обяснява по-високите цени.
      Поогледай се и се констатираш ,че повечето автомобили/товарни,автобуси,земекопни машини и какви ли още не /и сам си направи сметка.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

тя нафтата си е ввтина ,аз си сипвам на 1,40
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Immortal написа:
          Бензиностанциите са свободни търговски обекти и са свободни да си определят крайните цени според пазара.Не виждам проблем в това, че една стока я купуват по-евтино, а я продават по-скъпо.
          Проблема е че ако търговците са се разбрали - това е монополна уговорка, доколкото знам такива са забранени и се санкционират от закона. Ако решат че горивото много се търси и може да го дават по 5лв/литър какво правим, пак ли ’търговийка, кфо да прайш’?

Коментар

ls1 написа:
            Immortal написа:
            Бензиностанциите са свободни търговски обекти и са свободни да си определят крайните цени според пазара.Не виждам проблем в това, че една стока я купуват по-евтино, а я продават по-скъпо.
            Проблема е че ако търговците са се разбрали - това е монополна уговорка, доколкото знам такива са забранени и се санкционират от закона. Ако решат че горивото много се търси и може да го дават по 5лв/литър какво правим, пак ли ’търговийка, кфо да прайш’?
            Ми да така си е.Винаги има алтернатива.Като стане монопол обикновенно в нормалните държави се преустановява всякакъв вид дейност и се излиза на протест.За съжаление ние тая демократична мярка сме я изпуснали от край време и сега ще си сърбаме супата.
            FIAT BRAVO 1.6
            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Повечето от половината МПС са на дизелово гориво, т.е.-има голямо търсене. Останалата половина от купуваното гориво се разпределя поравно между бензин и газ. Освен това дизеловото гориво се оскъпява допълнително от изискванията за добавяне на биодизел. Това лято не очаквайте да падне под 2,20 лв.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                Повечето от половината МПС са на дизелово гориво, т.е.-има голямо търсене. Останалата половина от купуваното гориво се разпределя поравно между бензин и газ. Освен това дизеловото гориво се оскъпява допълнително от изискванията за добавяне на биодизел. Това лято не очаквайте да падне под 2,20 лв.
                Ама погледни моля те цената на която излиза от Рафинерията де Тая цена включва както вече се написа ДДС и Акциз и еко такса и биодизел. Въпреки това на колонката е по-скъпа нафтата...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз пък едно немога да разбера.... Защо все сравнявате Дизеловото гориво с Бензина.... и все цитирате разни цени, че бензина е по- ефтин, при положение, че обикновенния бензин 95 сигурно отговаря на реални около 90 октана( в най- добрия случай( не че дизела е с по- хубаво качество....)). Аз немога да разбера какво искате.... Дизел 2.20 и бензина от 2.13 да го вдигнат на 2.30, че да може дизела да е "по- ефтин"?!

Коментар

Insane написа:
                    Аз пък едно немога да разбера.... Защо все сравнявате Дизеловото гориво с Бензина.... и все цитирате разни цени, че бензина е по- ефтин, при положение, че обикновенния бензин 95 сигурно отговаря на реални около 90 октана( в най- добрия случай( не че дизела е с по- хубаво качество....)). Аз немога да разбера какво искате.... Дизел 2.20 и бензина от 2.13 да го вдигнат на 2.30, че да може дизела да е "по- ефтин"?!
                    O-ooо, никой не иска бензина да бъде по-скъп от Дизела. Колегите коментират, че Дизела е нереално и изкуствено завишен единствено и само от търговците. Ако питаш мен аз искам: И бензина и нафтата да бъдат евтини, но за сметка на това - качествени :D ...Май много искам.
                    A17DTС/S
                    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Момци не се косете, като скочи и бензина всичко ще е наред
                      N.Y. State of Mind

Коментар

едва ли да има ефект от E-mail да им се пише никой няма да обърне внимание ефект да се постигне трябва нещо да се случи затваряне на магистрала или друго и да стигне до националната телевизиятака поне мисля аз
                        Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                        FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                          едва ли да има ефект от E-mail да им се пише никой няма да обърне внимание ефект да се постигне трябва нещо да се случи затваряне на магистрала или друго и да стигне до националната телевизиятака поне мисля аз
                          Търговците ще ги отрезви само масовото незареждане. Респективно некаране на коли, но масовото...За съжаление - осъзнавам, че в нашата татковинатова НИКОГА не може да се случи, нищо, че роптаем и си обръщаме джобовете с хастарите навън... Имам роднина с фирми за транспортни услуги и строителна механизация. Към този момент води борба за съществуване и ... тайничко се надява тези високи цени да се отразят по-зле на конкурента отколкото на него...Мислят го и конкурентите му. Нане и Вутевщина. Това е. Оня ден, когато ми се изцепиха така останах безмълвен и ням...
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

На мен ми е скъп бензина и не си карам колата. Ако ви е скъп бензина/дизела/газта правете като мен, излиза по евтино

Коментар

И какъв е проблема, че дизела е по-скъп от бензина? Дизелът е по-мръсен и вреден. Ако те задължат колата ти да отговаря на ЕВРО 5, за да я караш в града, ще се видиш в чудо.

Коментар

Working...
                              X