Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с фактура на Мтел или измама?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с фактура на Мтел или измама?!

Здравейте колеги,Става въпрос за номер телефонен или GSM: 01585Имам проблем с фактура на Мтел. На този номер със сигурност не се е звъняло, но когато получих фактурата излиза, че е говорено около 8-10 сек във всеки един момент в който е докоснат телефона в продължение на около 1-2 часа.В фактурата пише "специален номер" или "номер с добавена стойност" не съм съвсем сигурен, понеже не е мой телефона, а на много близък човек до мен.Опитваме се да си обясним възможно ли е да се извършат тези разговори от порядъка на 10 сек в интервал от около 1-2 часа. постоянно и въобще някой от Вас имал ли е такъв случай да не е звънял на номер (от този род с добаване стойност), а той да фигурира във фактурата му? Държа да отбележа, че никой не е докосвал телефона освен собственика, а той не е звънял със сигурност на този номер. На някой да му е познат 01585?Навъртяните разговори като брой са 38 за този период от 1-2 часа.Благодаря предварително.
    Skoda AMfabia 1.2 12v
    exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

На мен ми звучи като номер на някоя игра. Ако може да си спомни човека къде е бил по време на тези 1-2часа. Ако си оставил телефона на някой телефона или пък е оставил някъде и някой е имал достъп. Може и някое детенце да се е зарибило от телевизора(ако е от някоя игра) и да е звъняло.По принцип каквото и да се говори според мен мобилните оператори не биха се занимавали да играят толкова надребно да надписват сметки. Техническа грешка също ми се вижда минимално като възможност.Твоят близък може и да е сигурен, че не е звънял, но нека си спомни къде му е бил телефона по това време.

Коментар

и на мен ми са е случвало колега да ми показва разговори с телефони дето за пръв път виждам номера ходил съм да се разправям нищо не стана казаха званели сте и толкова ..... сега пък ми пращат смс че имам някав креди ( по точно няколко ) на стойност 5000 10 000 лв и 25 000 и че трябва да направя вноската щото изтичал срока и ако не по съдебен път ще ми бъдат взети парите . Да отбележа че нямам заеми или кредити нито съм поръчител на някой !
      ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
      Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
      Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Grisha_bravo написа:
        и на мен ми са е случвало колега да ми показва разговори с телефони дето за пръв път виждам номера ходил съм да се разправям нищо не стана казаха званели сте и толкова ..... сега пък ми пращат смс че имам някав креди ( по точно няколко ) на стойност 5000 10 000 лв и 25 000 и че трябва да направя вноската щото изтичал срока и ако не по съдебен път ще ми бъдат взети парите . Да отбележа че нямам заеми или кредити нито съм поръчител на някой !
        Човек да го е страх да живее вече в българия.И аз едно време се чудех защо всеки месец имам един номер пак беше някакъв нетрадиционен,звъннах на оператора и разбрах че е за фун кал мелодията.Макар че е изтекла всеки месец си таксуваше по 50 стотинки,поинтересувах се как се деактивира казаха ми и от тогава никакви мелодии
        Fiat fen

Коментар

То това всичко добре, ама проблема е, че телефона не е използван със сигурност от др.лице. През цялото време е бил в него, не е набирано особено пък игри. Разправяхме се в Мтел, но единственото което испяхме да постигнем е - "Говорили сте с този номер". Вече се съмнявам в конкретния апарат. Да се е чалнал нещо и сам да набирал. Ама пък точно такъв номер да уцели ...... Продължавам да дълбая и ако има резултат ще пиша, а ако някой се сеща за такъв номер може да сподели .....
          Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

Ами единственото, което се сещам е, че 1581 е на Бианка Което ме навежда на мисълта, че най-вероятно и 1585 е на някоя игра. Не може ли да питате Мтел на кой е този номер? Между другото как е таксуван - ако е 1/1.20 със сигурност е някоя игра.

Коментар

1585 или 01585 ?Щото това второто е много странно за номер...

Коментар

Не мога да разбера какво сте очаквали да постигнете, като се разправяте с Мтел (или кой да е друг оператор). Какво мислите, че някой продавач ще ви каже - може би "Много сте прав, ще ви върнем парите"? Същото важи и за кол центъра. При подобни проблеми кореспонденцията се води изцяло писмено, препоръчано с обратна разписка или еквивалента при куриерите до централния офис.Grisha_bravo: Някой е взел кредити, които няма намерение да връща, и е дал случаен телефон/ или ако ти е нов номера някой преди теб е взел кредити и е оставил този номер. Ако ти пречат смс-те - обади се или отиди до съответната институция и им кажи да не те безпокоят - не е тяхна вината.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                  1585 или 01585 ?Щото това второто е много странно за номер...
                  1585 е. Така ги изписват на фактурите. Примерно като си плащам синя зона на 1302 във фактурата ми го изписват 01302 П.С Само чакам да ми изтече договора и се местя

Коментар

ele написа:
                    Не мога да разбера какво сте очаквали да постигнете, като се разправяте с Мтел (или кой да е друг оператор). Какво мислите, че някой продавач ще ви каже - може би "Много сте прав, ще ви върнем парите"? Същото важи и за кол центъра. При подобни проблеми кореспонденцията се води изцяло писмено, препоръчано с обратна разписка или еквивалента при куриерите до централния офис.
                    Това, колежке, не е съвсем така. Аз съм пускал устни оплаквания в кол центъра като с мое знание разговорът е бил записван. В рамките на 7 дена ми се е обаждал човек с повече права от оператор с извинение за допуснатите грешки и предложения за видове компенсации. Поне в това отношение като съм имал проблем и съм подавал устно оплакване никога не са ме пренебрегвали и са обсъждали с мен въпроса и сме го решавали мирно без разправии.
                    www.CarProfi-BG.com
                    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Смятам че открих проблема.Оказва се че такъв номер, както изказа съмнения колегата Immortal няма, а във фактурата е изписан с нула. А намерих такава идиотска игра, която се провежда под името "Къща на парите". И за мобилните оператори номера е 1585 с обаждане ако желаеш да се включиш на живо за да отговориш на въпрос. Сега остава да разберем, как се е случило това с обажданията, защото моя близък твърди упорито, че телефона е бил у него и то става въпрос за 11:30 когато със сигурност телефона е до него.Със сигурност от мтел отговориха, че на този телефон се провел разговор, което смея да твърдя, че не е лъжа и цената 1.20 да някаква фиксирана е на минута, като се води "Специален номер" или "Номер с добавена стойност" не си спомям точно, но е цифра пара поне за жената, притежател на телефона.
                      Skoda AMfabia 1.2 12v

Коментар

ele : номера ми е от поне 7 години ходил съм да се разправям в Мтел че нямам заеми и да съм поръчител на някой и ми казаха : съжелявам този номер е посочен дори и да не сте вие ще се изпращат смс-и до изплащане на кредита .... ?!?!?!??!?!? Другото което е искам да се оплача за Мтел-а е нали преди няколко месеца с приятелакта ми си зехме 2 карти който говорят безплатно помежду си и 2 телефона сичко за 17 лв 2-та телефона 2 сим карти и предплатено за 1 месец напреде таксата ( която е 12 лв) този месец имахме затруднения и други непредвидени разходи и изпуснахме срока след което ми пратиха писмо че ако не си платя телефона в срок от 24 часа ще получа начисление по 99 лв на телефон ( телефоните не са на изплащане ! ) в договора го няма никаде това ако си пропусниш срока за плащане че има неустойки ..............П.С. колега извинявам се за спама в темата ти !
                        ex Fiat Bravo 1.6 16v 103++hp,,Fiat Coupe 1.8 16v 1??+hp 97г ,Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г ,Alfa Romeo 146 1.9 JTD +
                        Frord Focus 1.8TDCI+ chip 03г / BMW E46 320d
                        Може да си разочарован ако не успееш, но ще си обречен ако не опиташ !!!

Коментар

Колеги, все още ли има такива от вас, които да не са разбрали, че МТЕЛ е операторът с най-лоши условия у нас?!?Не знам защо vital го е написал с малки букви това отдолу..." Само чакам да ми изтече договора и се местя" - аз бих го написал с огромни.Бил съм абонат на МТЕЛ преди много години, отървах се от тях, и се бях зарекъл да не припарвам до офисите им. Преди година се излъгах да си взема хоумбокс (интернет и офис телефон) от тях, и сега горещо съжалявам, но няма отърване още една година. Ама ще ги изтрая, пък ако дай Боже дойде някой лев излишен - ще им го върна, ще им платя неустойките, и само за кеф, ще си взема МТЕЛ-ския номер и ще го прехвърля към друг оператор. Да ги е яд.П.П. Откакто съм на вивател се родих. Преди ползвах 3 карти на глобул (аз,жената и брат ми) в бизнес група. Плащахме средно на месец около 100-120 лв общо. Сега с Вивакомските плащаме средно около 60 лв ОБЩО. Намаление с около 50%, без да сме си променили осезателно навиците да звъним.

Коментар

Имах номер на Мтел, таксуваха ме за всевъзмони неща, които никъде не пише, че се таксуват, като са започне от гласовата поща и се стигне до разговорите към *88 докато си в роуминг.Имах Мтелския номер в продължение на 6 години и общо бях изговорил (набрани от мен разговори по брояча на апарата - 18 часа)Сега имам Вивателски номер - за 3 месеца имам навъртяни на новия GSM апарат на занулен брояч - общо 14 часа - сами си сравнете къде са 72 месеца и къде са 3-4 месеца и при кой оператор са по-евтини разговорите.
                            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Колеги,абсолютно съм съгласен с вас за М-телските т.наречени услуги.И сега идва моят въпрос???Ще мога ли да си взема номера и да се прехвърля към друг оператор след като номера ми е на фирма?Почти съм сигурен,че не мога,но какво бихте ме посъветвали вие?От 8 години съм с този номер!
                              FIAT BRAVO 1.6
                              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Working...
                              X