Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно PVC/AL ролетни щори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане относно PVC/AL ролетни щори

Колеги и колежки!Имам следното питане:Имам западно изложени стаи - тераса + 2 прозореца, общо 3 стаи. Като за начало, а и поради икономическата (не икономичната) ситуация съм тръгнал да мисля първом за терасата. Питането е следното - мога ли и има ли смисъл да си сложа външни ролетни PVC или Алуминиеви щори с цел шумо и термоизолация на конкретната стая? Интересува ме основно за ЛЯТОто - не разчитам да ме "топли" през зимата. Искам да сложа подобни щори защото след 14ч. през летните месеци - слънцето непрекъснато ми зяпа в стаята и ако не пускам климатик - в нея е МИНИМУМ 27 градуса. Проблема с температурата идва от вътрешните алуминиеви хоризонтални щори - независимо от посоката им - се нагряват и действат точно като радиатор..., "специалисти" казали на жена ми, че тия външни щори били "голям боклук"...... ако някой има опит, мнение - да сподели - аз искам сянка и няколко градуса по-ниски температури!Дограмата е PVC, а стъклопакета - 35мм без никакви екстри (КА/Енерджи/Аргон и тем подобни измислици).
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Препоръчвам ти ги горещо да сложиш. Аз сложих миналата година като правих термоизолацията, и направо се прерордих, особено в западната кухня! Там ставаше над 30 градуса следобедите, а с щорите - понякога е по-хладно от другите сстаи. Иначе на моята стая имам щори от поне 14-15 години - огромна разлика, срещу слънце сса незаменими. Слагай смело. В стаята съм с ПВЦ, на възраст щората е на 4-5 години, преди това старите щори обаче ги преби една градушка и ги изпочупи. Бих ти препоръчал алуминиеви. ПВЦ-то старее особено на слънце.

Коментар

Другият вариант който не е за пренебрегване е да си сложиш стъклопакет със стъкло ЕНЕРДЖИ" ЕНЕРДЖИ стъклото е комбинирано стъкло - едновременно нискоемисийно и слънцезащитно, или то притежава така нареченият ефект -
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Красьо, с цялото ми уважение към модераторската ти функционалност, която никога не си прилагал по мой адрес - стъклото ако ще и в пещ да го стопят и с титан да го подсилят - си пропуска слънчевите лъчи стой, че гледай. В стаите имам алуминиеви хоризонтални щори, които ако са ЗАТВОРЕНИ спират малко слънцето, но пък се нагряват до степен, че облъчват с топлина цялата стая. Аз искам по-генерално решение на проблема, а да стоя само на "отворени" ниско-емисийни стъкла - не съм съгласен - понякога се разхождам почти както ме е майка родила, а понякога - доста по-излагационно Разбери ме правилно - имам си опита с КА-стъкла, а също и с тъй нареченото "ЕНЕРДЖИ" от теб стъкло - близко или еквивалентно на КА. Всичко което е стъкло, прозрачно, пропуска светлината на слънцето, а и доста от топлината му....
        Steliyan's Life!

Коментар

Имам западна стая, че и кухнята е западна - и на двете имам и лятото оставям прозореца отворен, а щорите пуснати до доло ... имат си вентилационни отвори, влиза по малко въздух и спират адски много топлината ... Самата щора я има и в пвц и в ал. вариант, като пвц варианта с полиуретан вътре е най-добър ... Лично аз много мразя жегата, но за климатик в нас не съм се замислял ... рай е като се прибера вкъщи ...
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
            Имам западна стая, че и кухнята е западна - и на двете имам и лятото оставям прозореца отворен, а щорите пуснати до доло ... имат си вентилационни отвори, влиза по малко въздух и спират адски много топлината ... Самата щора я има и в пвц и в ал. вариант, като пвц варианта с полиуретан вътре е най-добър ... Лично аз много мразя жегата, но за климатик в нас не съм се замислял ... рай е като се прибера вкъщи ...
            Ский сега, Варна и София не ги сравняваме - във Варна през август например 39 градуса ти вадят червата навънка и искаш да се къпеш в Бира, а в София на следващият ден - 42 градуса и дори не съм потен, защо? Влага, влага... тук постоянната влага е над 55% през лятото - жегата лепне по теб като дъвка на котлон. Утре самият аз ще се заема с дирене на подходяща щора - ще видя и пвц и алю щори, белким си реша жегавия проблем...П.П. Изолация имам - на конкретната стая е двойна.
            Steliyan's Life!

Коментар

Най добрия вариант е ако намериш Ал с полиоеретан вътре по устоичиви са на Варнеските ветрове а и лятото ще си много доволен.А за енерджи стъклата за които колегата пише от 3 години съм с такива паботата ми тогава беше свързана с такива материалимога да кажа само че по - принцип е така а дефакто файда няма ,с една дума пари за нищо.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

jenshen73 написа:
                Красьо, с цялото ми уважение към модераторската ти функционалност, която никога не си прилагал по мой адрес - стъклото ако ще и в пещ да го стопят и с титан да го подсилят - си пропуска слънчевите лъчи стой, че гледай. В стаите имам алуминиеви хоризонтални щори, които ако са ЗАТВОРЕНИ спират малко слънцето, но пък се нагряват до степен, че облъчват с топлина цялата стая. Аз искам по-генерално решение на проблема, а да стоя само на "отворени" ниско-емисийни стъкла - не съм съгласен - понякога се разхождам почти както ме е майка родила, а понякога - доста по-излагационно Разбери ме правилно - имам си опита с КА-стъкла, а също и с тъй нареченото "ЕНЕРДЖИ" от теб стъкло - близко или еквивалентно на КА. Всичко което е стъкло, прозрачно, пропуска светлината на слънцето, а и доста от топлината му....
                И с моето цяло уважение,ама хич си нямаш хабер от стъкла.Енерджи няма нищо общо с КА стъкло,нито пък е КА стъкло.Не ти го препоръчвам от четене по форуми,препоръчвам го от опит.Стъклопакет със стъкло "енерджи" и тия обикновените щори си върши перфектна работа.Пък като си решил да слагаш ролетни щори поне гледай да не ти турят от пластмасовите лагери на механизмите.При късмет изкарват около година.Пък и като човек който си е вадил хляба с дограма около четири години,никак не ми допада идеята да си разпробивам дограмата.Еле па да ти се падне някой с 10-15 монтажа,е това не ти го пожелавам.
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Красьо, едно от изискванията за терасните щори ще е без пробиване - да може да се оперира с тях директно от вън и през вратата За какво са ми каиши отвътре, щом няма да се налага да ги ползвам? Виж сега, модерните "Енерджи" стъкла са нетолкова модерните вече "КА" Но все пак лошо няма - щом си вярваш, че е така както казваш. А аз ти казвам как е при мен. Давам и пример с друго помещение със западно изложение - троен стъклопакет ЕНЕРДЖИ + Аргон във вътрешната камера - през лятото в помещението без пусната тента е 40 градуса..., а е изолирано от всякъде, но не и от стъкла - под, таван, задни стени, покрив... Има 15см. термоизолации във всички посоки, които не са прозрачни. Прозрачните са ТРОЙНИ и пак е жега...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Айде за стъкла няма да говоря, че е болна тема ... За разликата във Варна и София си много прав ... просто защото знам какво е и в Кувейт на 50 градуса и тука на 40 ... И все пак мисля, че ще вършат работа
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

То нали всички сме на този хал парите вечно не стигат. Принципно алуминиевите издържат по дълго ама като сметнеш цената и евентуалната подмяна на едни пластмасови май нещата отиват на кантар. Пък аз лично отдавна минах май на еднодневки. Нещата толкова бързо се променят особенно с материалите че не си струва вече на налееш една чанта с пари щото тези щели да ти изкарат някоя година повече. А тва с рекламите на търговците хич не ми се ще да го коментирам особенно за термоизолационните материали и джамове. Понеже се бях хванал да правя соларни панели реших да проверя реално параметрите на някои от тях и в крайна сметка се оказа че това което най много плюят има най добри показатели. Или поне ефекта не е повече от 1-2% при джамовете при двойна цена. Стигна се до там че жената се майтапеше че по добре всяка вечер да си правим романтична вечеря на свещи. Защото точно толкова енергия колкото дава една свеш като гори ще ми спестят едни такива измислени джамове. А пък от спестените разходи по джамовте бая вечери ще има да правим май. Но както и да е преди 2 години направих един ремонт на западната страна на блока и при близо 10 м2 джамове сложих външни ролетни щори. Лятото забравя ли ги да не ги пусна преди да е напекло слънцето вътре става истински ад. Пуснати ли са и климатик не ми трябва. И това е само заради тях защото изключвам влиянието на стените. Там съм с външна и вътрешна изолация. Ефекта на шумозаглушаване също е осезаем. И зимата макар и по малко но също вършат добра работа. Те самите като изолация не ама намаляват естествената циркулация на въздуха и от там термозагубите през стъклото също. А тва с дупченето на дограмата не виждам какво чак толкова те притеснява. Не бой се тя ще ни надживее и надупчена. И друго поръчвай си ги заедно с ролетен мухарник. И без това механизма се слага в същата кутия на щората.
                      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Аз имам Алуминиеви с полиуретанови ламели, невярвах че ще има такъе ефект. Предпазва от слънце,вятър, дъжд ,сняг и какво ли не.Препоръчвам ти да си сложиш такива ,но задължително да не са бели, защото се цапат много и трудно се подържат!

Коментар

А мислил ли си за кепенци?

Коментар

VesMil написа:
                            Аз имам Алуминиеви с полиуретанови ламели, невярвах че ще има такъе ефект. Предпазва от слънце,вятър, дъжд ,сняг и какво ли не.Препоръчвам ти да си сложиш такива ,но задължително да не са бели, защото се цапат много и трудно се подържат!
                            За цапането - тия дето са на терасата - може и да ги чистим, но тия дето ще са в бъдеще на прозорците - няма как да стане - на 8ми етаж съм Алуминиеви ... ще видим - ще пообиколя по "майсторите" и ще прегледам какво се предлага. Тоя полиуретан ще да е с някаква "термоизолационна" функция???Аз като цяло не прочетох негативни отзиви? Значи смело да слагам ролетни щори срещу лятното слънце...?
                            Humppa написа:
                            А мислил ли си за кепенци?
                            А как ще "закепенча" вратата на терасата? Дограмата на терасата ми е PVC. Имам външна и вътрешна изолация XPS.
                            Steliyan's Life!

Коментар

Ще питаш "дограмаджийските" фирми дали произвеждат кепенци, те ще ти разяснят и за кепенците, и за прозорците, и за вратите.Още един вариант е козирка на терасата, но не от поликарбонат...

Коментар

Working...
                              X