Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане относно PVC/AL ролетни щори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Humppa написа:
    Ще питаш "дограмаджийските" фирми дали произвеждат кепенци, те ще ти разяснят и за кепенците, и за прозорците, и за вратите.Още един вариант е козирка на терасата, но не от поликарбонат...
    Значи - дограма имам Козирка - няма как да стане Вариантите са ролетни щори, кепенци (не се бях сетил) или платно
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Апартамента ми е южно изложение и лятото е голяма жега.Преди около 8 години сложихме външни ролетни щори PVC и от тогава лятото си е по прохладно,аи спират доста шума от вън макар че дограмата ми е обикновенна дървена.И друго има преди да сложим тези външни щори,зимата ни самръзваха стъклата сега този проблем го няма.Един съвет от мен вземи си светли ролетни щори щот има и кафеви но според мен повече ще се нагряват.Много сме доволни от тях,а на терасата имаме алуминеви и смея да кажа,че от PVC по добро няма
      Fiat fen

Коментар

jenshen73 написа:
        А как ще "закепенча" вратата на терасата? Дограмата на терасата ми е PVC. Имам външна и вътрешна изолация XPS.
        Понеже чак сега спомена, че имаш и тераса виж какво изпълнение правят по италиянско в такъв вариант. То си е допълнителна екстра но на мен много ми хареса идеята. Тука не съм виждал никъде подобно но не значи че никой не предлага де. Прозорците пак са си с ролетни щори но слагат тази допълнително от външната страна. Закрепването е със стоманени въженца от горната до долната плоча. На мен ми се видя доста слабо като конструкция в началото защото площа е голяма и при силен вятър мислех че ще ги отнесе. Ама в последствие видях на какви бури издържат бе проблеми. Не съм се сещал да правя подробни снимки и намерих само тази и изрязах колкото се може само подробностите за да мога да я кача. Но ще разбереш за какво става на въпрос. Кварталчето е строено преди 20-сетина години и всички къщички са с такива щори по терасите. Дъската от горе е само декоративна като се прибере щората да има къде да се скрие и да не загрозява фасадата. От вътре си е отворено. Другото което откраднах като идея и реализирах е че кутията на щората се прави скрита и не загрозява. При теб вече е свършен факт но за тези на които сега им предстои да го имат в предвид.
        Прикачени файлове
        BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

denito_trg написа:
          ...Един съвет от мен вземи си светли ролетни щори щот има и кафеви но според мен повече ще се нагряват.Много сме доволни от тях,а на терасата имаме алуминеви и смея да кажа,че от PVC по добро няма
          За терасата започнах да се замислям за капаци (кепенци), но задължително каквото и да сложа в крайна сметка ще е бяло или сребристо - да отразява слънцето. Щото като се напече тоя ми ти джам - спасение няма. Определено и за шума ще е от полза...@lov: Това ако го имаше като опция - вече щях да съм го сложил Много е готино. Всъщност - точно за тая тераса може и да го измисля - имаше подобни бамбукови щори мисля
          Steliyan's Life!

Коментар

Да не се надуе бамбука от дъждовете?

Коментар

Аз ще го слагам на моята тераса но за сега ще почака защото правя реформите на парче. Иначе преди години правих едни вътрешни щори и за вратите за да не се мандахерцат като се отварят слагат едни подобни оптегачи само че с обикновенно шнурче което минава през всичките ламели. И тези са на същия принцип само че въженцето е стоманено с пластмасово покритие. Там в магазините съм виждал да предлага отделно дюбела с обтегача за тези жъжета. Не е нещо сложно даже да се изработи и да се префасонира една нашенска щора. Но и тука в българия не съм се сещал търся в някоя от веригите магазини за строителство може и да предлагат такива. И мен бамбука по би ми харесвал но дано е предвиден за външно изполване. Да не се нацепи и деформира от влагата.И дано има някой който да ги прави по поръчка на размер. Иначе с алуминиевите няма да има проблем само бих избрал да са с по широка ламела че са по дебели тенекетата и са по устойчиви.Ако се сетиш покажи за какво става на въпрос да съм готов, че сега ако успея да приключа с едни други довършителни работи мога да се прехвърля и на терасата. Върнах се да допълня защото пишеш за кепенци. Говорил съм по тената за кепенците и те не ги харесват като функционалност. Казват че щората е по добро решение макар че имат и кепенци с подвижни ламели. Иначе изглеждат доста по красиво.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Абсолютно ти препоръчвам алуминиевите. Мисля, че са малко по-скъпи, но си заслужават. Точно като споменават колегите по-горе пластмасовите стареят, някои и пожълтяват. При алуминиевите не съм срещал този проблем. За кепенците според е изключително неподходящо. Щорите може да ги свалиш до каквато си степен искаш, а с кепенците к’во праиме - или пълна светлина, или пълен мрак...А за "каишите" - според мен няма начин да минеш без тях(то всъщност сега ги слагат в едни пластмасови кутии като на макара). Опитвал съм да "регулирам" щора от въшната страна, почти веднага зацепва. Може и да има такъв вариант, но аз поне не съм срещал. Освен това едва ли ще ти се излиза всеки път да излизаш на терасата да ги сваляш/вдигаш.

Коментар

vital написа:
                  ...За кепенците според е изключително неподходящо. Щорите може да ги свалиш до каквато си степен искаш, а с кепенците к’во праиме - или пълна светлина, или пълен мрак......
                  Няма да повярваш до къде са стигнали технологиите при кепенците Всъщност можеш да ги държиш постоянно затворени и когато си пожелаеш - да врътнеш ламелите и ... "да бъде светлина" - всъщност дори са регулируеми. Тъпото е, че в интернет намерих само софийски фирми, които ги предлагат, една пловдивска и една бургаска, но нито една варненска. Ще търся тия дни като поосвободя малко време...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Ъъъъ, женшен73, кофти на тези кепеци с подвижните ламели е цената... Преди години само обковър беше около 1000 лева квадратният метър... Имах предвид кепенци със статични ламели.

Коментар

Humppa написа:
                      Ъъъъ, женшен73, кофти на тези кепеци с подвижните ламели е цената... Преди години само обковър беше около 1000 лева квадратният метър... Имах предвид кепенци със статични ламели.
                      Буахаха, 1000лв./м2? За толкоз, но не на квадрат ще си сложа още един слой дограма бе Баси, ако си прав с тая цена - някой яко се е изтървал - тва са един капаци с нормални "процепи" един читав дърводелец дори може да се прояви и като творец за къде по-скромни суми... Баси, това в България как са му изтървали края на ценообразуването не е истина начи
                      Steliyan's Life!

Коментар

Може би такава е цената заради сложността на обкова, все пак има много сложен лостов механизъм, който върти (отваря/затваря) ламелите на кепенците + другите елементи от обкова - панти, дръжки и т.н.Не знам каква е актуалната цена! Тази, която цитирах е поне от преди 3 години. Разговарях с представител на една фирма, която ги предлага тези обкови на Стройко 20000 (мисля че ставаше въпрос за марката SALAMANDER).

Коментар

Humppa написа:
                          Може би такава е цената заради сложността на обкова, все пак има много сложен лостов механизъм, който върти (отваря/затваря) ламелите на кепенците + другите елементи от обкова - панти, дръжки и т.н.Не знам каква е актуалната цена! Тази, която цитирах е поне от преди 3 години. Разговарях с представител на една фирма, която ги предлага тези обкови на Стройко 20000 (мисля че ставаше въпрос за марката SALAMANDER).
                          Мда... Ще поразгледам като ми остане малко време - ако не намеря със динамични ламели - ще търся със статични... Баси, това България никога няма да се оправи, казвам защо:Пазара като регулатор на цените не работи - нещо, което реално струва 10 лв. му се искат 20лв. и не се сваля цената. Продавача седи на своето и не мърда - така хем е без 20лв, но по-лошо - дори е и без 10лв. Примера е много показателен за цените на недвижимите имоти и наемите във Варненските търговски и офис центрове.
                          Steliyan's Life!

Коментар

http://www.saav-bg.com/c/5/30/%D0%BA...ltati.htmlЗа цени явно трябва да се звънка по жисиема

Коментар

Не се мисли хич много много - забивай PVC щори набързо даокато не е хванала жегата...Не само са най-евтиния вариант, но и се предлагат под път и над път. Вече съм се убедил, че най- добре човек да слага нещо, което е по- лесно достъпно на пазара - иначе все има някакви проблеми.Ако материала е качествен - ПВЦ щорите си изкават доволно количество години. Сестра ми живееха в изцяло западен апартамент на последен етаж ( е, няма такава фурна просто ) - след слагането на щорите темппературата се промени от порядъка на 10тина градуса вечер. И това беше преди повече от 10 години. Минавам често от там - хората които купиха апартамента от тях продължават да си ползват същите щори и нищо им няма - поне на външен вид.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

jenshen73 написа:
                                Няма да повярваш до къде са стигнали технологиите при кепенците ...
                                Това ми прозвуча много смешно :D Всъщност знам, ама предвид цената(макар и не 1000лв, и аз не знам с точност) въобще не съм ги имал предвид На едно приятелско семейство имат на цялата къща такива с подвижни ламели. Ако искаш мога да звънна да питам коя фирма ги е слагала. Мисля, че преди 2години завършиха ремонта.Ако са PVC - виж тези на Ролпласт - http://www.rollplast.com/select.php?cCat=1_40

Коментар

Working...
                                X