Humppa написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Питане относно PVC/AL ролетни щори
Collapse
X
-
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Апартамента ми е южно изложение и лятото е голяма жега.Преди около 8 години сложихме външни ролетни щори PVC и от тогава лятото си е по прохладно,аи спират доста шума от вън макар че дограмата ми е обикновенна дървена.И друго има преди да сложим тези външни щори,зимата ни самръзваха стъклата сега този проблем го няма.Един съвет от мен вземи си светли ролетни щори щот има и кафеви но според мен повече ще се нагряват.Много сме доволни от тях,а на терасата имаме алуминеви и смея да кажа,че от PVC по добро нямаFiat fen
Коментар
-
jenshen73 написа:А как ще "закепенча" вратата на терасата? Дограмата на терасата ми е PVC. Имам външна и вътрешна изолация XPS.
Коментар
-
denito_trg написа:...Един съвет от мен вземи си светли ролетни щори щот има и кафеви но според мен повече ще се нагряват.Много сме доволни от тях,а на терасата имаме алуминеви и смея да кажа,че от PVC по добро нямаSteliyan's Life!
Коментар
-
Humppa
-
Аз ще го слагам на моята тераса но за сега ще почака защото правя реформите на парче. Иначе преди години правих едни вътрешни щори и за вратите за да не се мандахерцат като се отварят слагат едни подобни оптегачи само че с обикновенно шнурче което минава през всичките ламели. И тези са на същия принцип само че въженцето е стоманено с пластмасово покритие. Там в магазините съм виждал да предлага отделно дюбела с обтегача за тези жъжета. Не е нещо сложно даже да се изработи и да се префасонира една нашенска щора. Но и тука в българия не съм се сещал търся в някоя от веригите магазини за строителство може и да предлагат такива. И мен бамбука по би ми харесвал но дано е предвиден за външно изполване. Да не се нацепи и деформира от влагата.И дано има някой който да ги прави по поръчка на размер. Иначе с алуминиевите няма да има проблем само бих избрал да са с по широка ламела че са по дебели тенекетата и са по устойчиви.Ако се сетиш покажи за какво става на въпрос да съм готов, че сега ако успея да приключа с едни други довършителни работи мога да се прехвърля и на терасата. Върнах се да допълня защото пишеш за кепенци. Говорил съм по тената за кепенците и те не ги харесват като функционалност. Казват че щората е по добро решение макар че имат и кепенци с подвижни ламели. Иначе изглеждат доста по красиво.
Коментар
-
Абсолютно ти препоръчвам алуминиевите. Мисля, че са малко по-скъпи, но си заслужават. Точно като споменават колегите по-горе пластмасовите стареят, някои и пожълтяват. При алуминиевите не съм срещал този проблем. За кепенците според е изключително неподходящо. Щорите може да ги свалиш до каквато си степен искаш, а с кепенците к’во праиме - или пълна светлина, или пълен мрак...А за "каишите" - според мен няма начин да минеш без тях(то всъщност сега ги слагат в едни пластмасови кутии като на макара). Опитвал съм да "регулирам" щора от въшната страна, почти веднага зацепва. Може и да има такъв вариант, но аз поне не съм срещал. Освен това едва ли ще ти се излиза всеки път да излизаш на терасата да ги сваляш/вдигаш.
Коментар
-
vital написа:...За кепенците според е изключително неподходящо. Щорите може да ги свалиш до каквато си степен искаш, а с кепенците к’во праиме - или пълна светлина, или пълен мрак......Steliyan's Life!
Коментар
-
Humppa
Ъъъъ, женшен73, кофти на тези кепеци с подвижните ламели е цената... Преди години само обковър беше около 1000 лева квадратният метър... Имах предвид кепенци със статични ламели.
Коментар
-
Humppa написа:Ъъъъ, женшен73, кофти на тези кепеци с подвижните ламели е цената... Преди години само обковър беше около 1000 лева квадратният метър... Имах предвид кепенци със статични ламели.Steliyan's Life!
Коментар
-
Humppa
Може би такава е цената заради сложността на обкова, все пак има много сложен лостов механизъм, който върти (отваря/затваря) ламелите на кепенците + другите елементи от обкова - панти, дръжки и т.н.Не знам каква е актуалната цена! Тази, която цитирах е поне от преди 3 години. Разговарях с представител на една фирма, която ги предлага тези обкови на Стройко 20000 (мисля че ставаше въпрос за марката SALAMANDER).
Коментар
-
Humppa написа:Може би такава е цената заради сложността на обкова, все пак има много сложен лостов механизъм, който върти (отваря/затваря) ламелите на кепенците + другите елементи от обкова - панти, дръжки и т.н.Не знам каква е актуалната цена! Тази, която цитирах е поне от преди 3 години. Разговарях с представител на една фирма, която ги предлага тези обкови на Стройко 20000 (мисля че ставаше въпрос за марката SALAMANDER).Steliyan's Life!
Коментар
-
Humppa
Коментар
-
Не се мисли хич много много - забивай PVC щори набързо даокато не е хванала жегата...Не само са най-евтиния вариант, но и се предлагат под път и над път. Вече съм се убедил, че най- добре човек да слага нещо, което е по- лесно достъпно на пазара - иначе все има някакви проблеми.Ако материала е качествен - ПВЦ щорите си изкават доволно количество години. Сестра ми живееха в изцяло западен апартамент на последен етаж ( е, няма такава фурна просто ) - след слагането на щорите темппературата се промени от порядъка на 10тина градуса вечер. И това беше преди повече от 10 години. Минавам често от там - хората които купиха апартамента от тях продължават да си ползват същите щори и нищо им няма - поне на външен вид.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
jenshen73 написа:Няма да повярваш до къде са стигнали технологиите при кепенците ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар