Здравейте колеги,Знам, че въпроса ми е малко тъп, но: Имам едно настолно РС у нас а нямам монитор, нито телевизора ми има опция да го свържа към компютър.Искам да използвам монитора на лаптопа, като го свържа с настолния компютър, за да не се занимавам да мъкна от работа монитор и после да го връщам.Изкарвал съм картина от лаптопа на др.монитор и на неговия си заедно, но да използвам лаптопа просто като монитор не. Някой има ли идея как се прави това, дали въобще е възможно, нужна ли е някаква специална програма?За сведение само съм си дръпнал най-новия драйвер на видео картата за лаптопа.Някой да помогне?Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да използвам монитора на лаптопа за настолния ми PC?
Collapse
X
-
Колега здравей!Имайке предвид, че в офиса шефчетата си включват лаптопите към едни хубави големи монитори, да виждат по-добре предполагам че и обратния вариянт е възможен. Ще попитам едно от ИТ-тата и ще ти пратя детайли.Поздрави и стойте на сянка!Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!
-
Humppa
-
Принципно, да, възможно е, но не без подходящ допълнителен хардуер.Нямаш видео вход на лаптопа, ще рече, че ти е нужно да си вземеш устройство, което да ти приеме видео сигнала и да ти го експортира прeз USB изход. Или Firewire.Оттам е ясно. Предполагам, че имаш свободен USB вход.Не ми се търси подобно устройство, сигурно има десетки, потърси.Аз в чужбина ползвах тунер за цифрова телевизия, ефирна, USB, мъничък колкото палец. Гледах на лаптопа си. Ако го намеря някъде в чекмеджетата ще ти го покажа.Сигнала в лаптопа получавах през USB вход, така че принципно е възможно "видео през USB", същото е.Дали сигнала е телевизионен или от монитор е без значение за лаптопа ти, важно е устройството, "конвертора". И драйвера разбира се..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Благодаря на всички за отговорите.Поне знам, че има начин и сега търся решение, макар и малко по сложно отколкото си мислех Да изход имам но само това. Въобразявах си че и обратния ефект ще успея да постигна ама ...... уви. Иначе и аз по някой път се гавря та си пускам големйо монитор към лапа.Ще търся разни решения с допълнителен хардуер понеже и занапред ще ми е нужно.Иначе съм оборудван с доста портове, изходи и т.н. на лапайтопа ама не вършат работа.Иначе ми идва идея за друго VGA - USB кабел, но това вече като се върна в офиса да търся такъв кабел.Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
@piftho: Цената на подобно устройство ще е на цената на читав монитор втора употреба. Аз например имам 3 годишен 19" Самсунг на цена 169лв., а също така и 3 годишен 17" Филипс на 149лв. Все пак - каквото и устройство да купиш - гърча ще е тотален, а похарчените пари - незаслужено много. Помисли си върху темата за един монитор втора ръка - бих могъл да ти намеря на 90лв. много читава 15"Всички монитори са TFT.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Благодаря ти за предложението за мониторчето. То по точно проблема не е в точно в монитора.... служебни дал Господ.... Идеята беше, че ще се опитам да нагодя нещата с компа у нас без монитор но в крайна сметка си завозих един от работа....., а иначе се сетих, че много пъти, докато "съпортвам" веригата ни ми се налага да "изкопавам" от някъде монитор за да го вържа към някой "угаснал" завинаги сървър.... И оттам ми дойде идеята да питам няма и И такава опция освен да си наглася този моя комп да използвам лапа И ЗА монитор.... ама явно требе се направя на Лили Иванова и да искам от шефа некоя по - лачена машина с VGA вход )))Skoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Не мисля, че ще намериш машинка, колкото и лачена да е, с подобна възможност [VGA вход], фабрично вградена.Поразгледай из интернет, доста хора питат за лаптоп, който да използват И само за терминал и не успяват, поне досега..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар