Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.3 милиона работни места скоро ще бъдат вакантни в Швеция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1.3 милиона работни места скоро ще бъдат вакантни в Швеция

"Историческа смяна на генерациите на пазара на труда ще настъпи в Швеция в близките 10 години, съобщава в заглавна статия всекидневникът Metro.Почти 1.3 милиона работни места ще се овакантят в следващите 10 години, тъй като поколението от 40-те години излиза в пенсия. Това е най-голямата смяна на поколенията на пазара на труда в историята на страната.- За днешните младежи това е огромна възможност за добра реализация, - коментира Клас Олсон, аналитик в Arbetsförmedlingen, и допълва, че е исторически феномен, дето повече излизат от пазара на труда, отколкото се включват в.Обяснението се крие в това, че през 40-те са се родили много деца, освен това, това е първата генерация, когато и мъже и жени работят. От друга страна пък, поколението на 90-те е значително по-малобройно от това на 40-те години.- Очертава се голям недостиг на работна сила в близко бъдеще, казва К. Олсон и продължава - и конкуренцията в търсене на образовани кадри вече е започнала. За да се запълнят празнините, Швеция ще става все по-зависима от емиграция. Ние трябва да сме доста повече на трудовия пазар. Голямата бройка на пенсиониращи се означава не само нужда от нова работна ръка, но и от нови данъкоплатци, за да се справим например, с нуждите на здравеопазването или грижите за възрастни."Източник: Zaedno.Eu
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Изкушаваш ме...

Коментар

Immortal написа:
      Изкушаваш ме...
      Преди два дена видях заглавиета на един вестник, където пишеше , че имало 1.3 милона свободни работни места в Швеция. Бързах и си казах , че после ще я прочета статията, но в последствие забравих. После докато се ровех в нета видят статията вече на български. Знам, че има много млади хора в БГ, които искат по-добър живот и мислят да емигрират. Аз смятам че Швеция е една добра възможност за тях.
      SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Швеция е много добра дестинация за изселване, значи имам таман временце да се организирам с едно по-добро образование, не че ще ми бъде признавано в чужбина, но все пак ще имам повече знания и ще бъда по-полезен. Това е бъдещето на мадите в България да отидат да хранят пенсионираните шведи, англичани и германци, а нашите родители дупе им яко с "големите" пенсии.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ще ти бъде признавано образованието, не бой се.А иначе, докато храниш старите шведи, може да пращаш пари и на родителите си.Алтернативата е тук да храниш МЛАДИТЕ и СТАРИТЕ цигани, и да не можеш да дадеш и 2 лв на родителите си.Аз ако бях с 10 години по-млад, нямаше вече да съм тук, макар и сега сериозно да се замислям.Просто шведския ми не е много на ниво на кота нула съм

Коментар

Ако тепъвра ти предстои да се занимаваш с "вишу" в България, а в последствие да се изнесеш,по-добре хич не се занимавай, а направо отивай да учиш на цивилизовано. Можеш да изкарашедна година тука и тогава - беж. Някои страни изискват една завършена година тука, а после можеш да си учиш там, каквото ти душа сака. Езикът също не е проблем, има нулева годиназа него. Или пък програми на английски...Въпросът с признаването на образованието е замотана работа. Най-лесно се прескача с еднамагистратурка на място, после няма за какво да се хванат.
            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

За признаването на образованието, не ме вълнува. Аз моите образования съм ги доказал със заниманията си.Ще ми се на тях да им покажа какво мога. Да ми дадат два месеца възможност да им покажа, законно.Ще им работя на българска заплата. После, ще видим.Иначе, ученето и разходите покрай ученето ... брррр, gyne да им е яко на тези, които ще те издържат. Швеция е скъпа за живеене страна, ако се издържаш или те издържат с български доходи.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

К’во образовние, к’ви 5 лева?Бих работи в Швеция всичко, ще носа и ла*на с голи ръце, като знам, че ще вземам над 2000 евра и същевременно тока, водата и храната ще ми струват по-малко, отколкото в БГ!

Коментар

Humppa написа:
                  К’во образовние, к’ви 5 лева?Бих работи в Швеция всичко, ще носа и ла*на с голи ръце, като знам, че ще вземам над 2000 евра и същевременно тока, водата и храната ще ми струват по-малко, отколкото в БГ!
                  Е за такава професия не бях чувал до сега.А иначе аз не бих се изселил в Швеция, но иначе тая статистика е доста примамлива.
                  Виж бейби не сме глупаци,
                  ние сме отбор от здравеняци.
                  Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                  така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                  http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Immortal написа:
                    Просто шведския ми не е много на ниво на кота нула съм
                    Не ти трябва много шведски.Там всички говорят английски и немски, някои и френски.
                    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Нека всички желаещи преди да стегнат багажа за Швеция да хвърлят едно око на външния вид на шведките минали 20 години Ще речеш че всичките тренират вдигане на тежести
                      Brava 1.6 ELX

Коментар

дано е изтина че много хора изнемогват с тая криза и дано повече хора си намерят по добъра работа там
                        Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                        FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Бе като гледам как са на челните места по депресии, самоубийства, рак и т.н....нещо не ми се ходи натам.

Коментар

шведки...аз ще си водя българката там бе, за кво са ми тия бозави плашила...А иначе с английски там не става много-много. Мой приятел там ми е казвал, че първите две години, докато научи езика, е "ринал лайната на прасетата в една ферма" (съвсем буквално). Ако искаш да работиш нещо по-сериозно, задължително трябва шведски.А аз знам само "Jag alskar dig" на шведски.... (остатък от едно далечно минало на един плаж...)

Коментар

Immortal написа:
                              шведки...аз ще си водя българката там бе, за кво са ми тия бозави плашила...А иначе с английски там не става много-много. Мой приятел там ми е казвал, че първите две години, докато научи езика, е "ринал лайната на прасетата в една ферма" (съвсем буквално). Ако искаш да работиш нещо по-сериозно, задължително трябва шведски.А аз знам само "Jag alskar dig" на шведски.... (остатък от едно далечно минало на един плаж...)
                              Jag älskar dig
                              SEAT Leon Cupra 300

Коментар

Working...
                              X