Колеги, напоследък са зачестили кражби на скъпи части от асансьорите в квартала. Проблемът при нас е че вратата на входа периодично се чупи, умишлено, от съседи, на които просто не им харесва да стои затворено, защото отглеждат помиярите, дават им храна, а същите - нападат хората от входа. Та в резултат на разбита врата - откраднати части на асансьора = тичане по стълбите. Сега за да тръгне асансьора трябва да се подсигурим, като на първо време ще сменим бравата поне да се заключва, ще купим частите за асансьора за да не тичаме по стълбите, а и да мога да си кача нещата за ремонта на банята
Какви варианти препоръчвате за входна врата? Виждал съм едни врати, които се отварят с магнитна карта, и ако не се затвори до няколко секунди, започва един невъобразим вой на сирена, а самата врата е с автомат, който си я издърпва лекичко да се затвори сама. Мисля че системата включва и нещо, което записва коя карта е отворила вратата и в колко часа.... Ама цялото това нещо е скъпо. Целта е максимален ефект, с минимални средства, защото не давам само аз пари. А ефектът трябва да е следния - вратата да е надеждна откъм контрол на достъпа, и да е осигурена срещу умишлено оставяне да бъде отворена. Нещо някой да препоръча ?

Коментар