Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мезонет - плюсове и минуси?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мезонет - плюсове и минуси?

Кажете си мнението за мезонетите ново строителство ... дават някакви стабилни квадратури на е*ати парите ... Къде е уловката ... толкова бързо ли протичат ? Надявам се някой с преки наблюдения да си каже мнението, че на приказки съм се наслушал ...
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Приятел взема последен етаж,въпреки съветите.Сега ще се разпокрива,хидроизолира и покрива.За негова сметка.Съседите му вече са свършили тази процедура на собствения си покрив.Това ,че строителя по закон дава гаранция е ала-бала.Така ,че ти си преценяваш!
    FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

Какво по-точно искаш да знаеш?Има много положителни страни - нямаш съседи над теб, имаш добра гледка ( е, и това е относително ), атрактивно е.Има и негативи, но те зависят от разположението - трябва често да качваш стъпала, но пък те държи във форма.Гледай да има санитарни възли на 2те нива.Колкото до покрива - всяко нещо се плаща, аз предпочитам да си ремонтирам покрива - прави се веднъж на 10-15 години, но ако имаш луди съседи над теб, не можеш да ги изселиш Добър избор е, макар да не мисля, че цените им са чак толкова изгодни.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
        Какво по-точно искаш да знаеш?Има много положителни страни - нямаш съседи над теб, имаш добра гледка ( е, и това е относително ), атрактивно е.Има и негативи, но те зависят от разположението - трябва често да качваш стъпала, но пък те държи във форма.Гледай да има санитарни възли на 2те нива.Колкото до покрива - всяко нещо се плаща, аз предпочитам да си ремонтирам покрива - прави се веднъж на 10-15 години, но ако имаш луди съседи над теб, не можеш да ги изселиш Добър избор е, макар да не мисля, че цените им са чак толкова изгодни.
        Абе мисля, че съм набарал едно добро, но ме плашат, че едва ли не още с влизането, ще ми е проблем теча ... Все пак ... знам ли ... една хидроизолация ми се струва, че не е толкова философия да се прави ... За това питам ... Иначе мезонетчето е малко ... 78 квадрата май, но пък има много готина гледка и на двата етажа има тераси, като долната е 20 квадрата и става идеална за едно барбекю ...
        Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Аз живея на последния етаж. Плюсовете ти ги казаха - няма кой да ти тропа, НО при мен например се чува как гълъбите щъкат отгоре, трак трак трак бързичко от единия до другия край на спалнята. Минусите - зимата е студено, защото няма кой да те топли отгоре, а това е от огромно значение, изпитвам го на гърба си всяка зима. Хубаво е че отдолу топли съседа, но една Коледа брех не можем да стоплим, ужас. Оказа се че комшиите отдолу отишли на почивка за десетина дни. Издувам климатика, но пода си е студен. Лятото - жега, като напече покрива това слънце и ако не си с климатик просто не се живее. Течове засега нямаме, но това е въпрос на време. Ти купуваш къща, не кола дето можеш да хвърлиш. Дали ще протече веднага или след пет години разлика няма, все ще трябва да ги даваш парите, забрави за каквото и да е съдействие от комшиите във входа. Друго хубаво се сещам - на високото комари няма, поне при нас на 7-и етаж. И да е станало някакво случайно заразяване (например мушички от цветята от ’градината’ на тъщата която решила че трябва да ни ги подари с все всичката гад в тях) - с едно пръскане с подходящ препарат се оправя.Това са моите впечатления от живота на последния етаж.

Коментар

Мерси до тук за отговорите на всички Искам да попитам и ако се падне някой изпатил ... откъде протича ... на снадките на плочата ли ? Ако е така, понеже са 3 един до друг - да избера този без снадки ли ?
            Fiat Forum Bulgaria

Коментар

За течовете на последните етажи не мога да комментирам, но като цяло качеството на изработка като цяло е доста занижено в новото строителство. При последните етажи има квадрати но няма обем на помещението. Ако скосяването започва от доста ниско, се създава доста голямо неудобство при разполагане на мебелите. Създава се доста неприятно усещане от скосенията.Скосяването в банята е доста неприятно, разположенията им са нефункционални понякога. Допълнително ако се слагат плочки в банята и има доста чупки , плочките изглеждат доста грозно.Не може да сложиш кухненски шкафове като хората в кухнята, не може голям гардероб да си купиш от магазина. Доста от мебелите трябва да се правят по поръчка за да се уплатнят ниши и скосявания.Това са мой впечатления от 1 апартамент и един хотел.Но всичко си зависи от конкретният случай.това 78 квадрата с терасите ли е или те са отделно. Сигурно е хубаво да си живуркаш в мезонет с големи тераси и просторни стаички, но те със сигурност не са по джоба на всеки му.Поздрави и късмет.
              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Избирай този който най много ти харесва.И да има най-хубава гледка.Ако има проблеми поне да ти е по сърце.
                Bravo JTD 105 '98

Коментар

Не е лошо да погледнеш и коя е фирмата строител. За доста фирми се носят легенди

Коментар

Е за сега днеска само съм го погледнал де, но определено ме грабна като Жулиета привърженик фау ве Хубавото е, че е без скосявания Ако имаше скосявания, нямаше и да го погледна
                    Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Абе както звучиш направо го пазарувай, няма кой да те спре

Коментар

Здрасти колега, това на снимката е мансардата на нашата къща която е още необитаема, със стрелките се вижда откъде е протекло. Та там има някакви снадки на ламарини, и явно не са направени както трябва, защото и на другия прозорец също тече...
                        Прикачени файлове

Коментар

Е не говорим за такъв тип мезонет ... става въпрос за прав покрив
                          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Моите впечатления от такъв тип мезонет,който братовчед ми го има са изцяло добри и до сега за 5-6 години не е правил нищо и е много просторно и уютно.Все пак ти си преценяш.
                            FIAT BRAVO 1.6
                            FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Не гледай снадки, протичане ще има рано или късно. А водата като тръгне...навсякъде отива.Гледай по-скоро да е възможно най-топло разположение, южно, отстрани да има други апартаменти, най-малко външни стени да имаш. Покрива ще го направиш веднъж като хората и ще го забравиш, обаче сметките за отопление ще ги плащаш всяка зима.Е, все пак кефа цена няма, тъй че ако някой просто си те кефи - вземай него пък пари се печелят и се харчат, важното е да се чувстваш добре в мезонетчето.

Коментар

Working...
                              X