Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Двигатели на Киа.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

cheruna написа:
    Случайно попаднах на интернет реклама за новата промоция за Сийд- 7 г гаранция + безплатно техническо обслужване за същия период. И като видях цената.... шашнах се. За 23 000 лв дават приличен автомобил с достатъчни (за мен) екстри и с тази гаранция и безплатно обслужване.... Но двигателят е бензинов, а аз съм почитател на дизелите. За момента не намирам инфо дали и дизелови коли са в тази промоция и на каква цена, но другата седмица ще разуча. Но за момента интересът ми е повече формален. Но кой знае...Иначе на външен вид тези Сийд ми приличат много на Бравото, може и да звучи странно, но все ги бъркам по улиците, като ги видя в профил. Допри се чудих да не са правени от едно дизайнерско студио. А това си е голям плюс.Иначе нищо не знам за тази марка, освен, че бият повечето европейски производители в класа си за надежност на 3 годишни коли. Това поне съм чел из нета. Както и да е. Наистина е добър момент за покупка на кола сега.
    Дизайнът им е правен във Франкфурт Германия, а самите коли се произвеждат в Словакия. Изцяло европейски продукт.Двигателите, както и самата фирма Kia Motors са на Hyunday.

Коментар

Има подробност относно безплатното техническо обслужване. Важи за 7г или 105000 км.
      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Това за служебните коли е...Айде елате да видите нашите служебни коли. Имаше и има отдавна минали 200хил, пък не са се разхлопали, има и продадени, които продължават да се карат от следващите собственици, които са доволни. Въобще не може да се правят такива сравнения... Въобще не става въпрос какви са колите, българският служител е способен да пре*бе* и служебен БТР...А за Сийд - имам познат с двувратка преди фейслифта, дизела, мисля че вече е минал над 50хил. Винаги щом се видим се заговаряме за колата и е много доволен. Ама и той си е "цъцкач" - непрекъснато я мие, лъска, пастира, има поне 3комплекта джанти, които сменя почти всеки месец

Коментар

Попитах приятел,който работи в сервиза на Киа.Мнението му е твърдо за дизел.Проблеми с тропащи врати, седалки и др.странни шумове ,като същите почти не могат да се поправят.
          Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Говорих с един колега, който има Сиид на 50 000 км и всъщност се оказа основателя на форума на Киа.Интересното нещо, което каза е, че гаранцията, по която доста хора тук плюят всъщност въобще не е за плюене. Първите 5 години покрива всичко по колата, включително окачване, а последните 2 от общо 7-те години е за двигател и скоростна.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

BolgAryan написа:
              Говорих с един колега, който има Сиид на 50 000 км и всъщност се оказа основателя на форума на Киа.Интересното нещо, което каза е, че гаранцията, по която доста хора тук плюят всъщност въобще не е за плюене. Първите 5 години покрива всичко по колата, включително окачване, а последните 2 от общо 7-те години е за двигател и скоростна.
              Е да, но ако ми падне на мен, тези 105000 съм ги направил за 2години ... и после ?
              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Близък приятел кара служебна такава 1.4 . Кара я само той, при това доста внимателно, защото има планове да си я купи на по-късен етап. Оплаква се само от едно, горят му крушките на фаровете като за световно Друго няма. С тази КИА, сме ходили до Скопие три пъти, един път до Разград, и три пъти до Ботевград, като в София се возя редовно в нея. Изминала е 90 000км, и колата си е всеоще като нова, и не, не прекалявам. Вътре нищо не тропа и скръца, по ходовата част също. Двигателя и идва малко слабичък. На дълъг път лятото, преди изпреварване изключваш климатика, и след маневрата се пуска отново (идва като Sport бутон, така се шегуваме ). Мойто браво е доста по-бързо, само че в КИА-та е по-приятно.Мен лично много ми харесва, и ако имам парите за един CRDI, 3 врати, хич няма да се замисля.
                00' Bravo 105 JTD

Коментар

Immortal написа:
                  Дизайнът им е правен във Франкфурт Германия, а самите коли се произвеждат в Словакия. Изцяло европейски продукт.Двигателите, както и самата фирма Kia Motors са на Hyunday.
                  Дизеловите двигатели на Kia, както и на Hyunday са италиански, производство на фирмата VM MOTORI.http://www.vmmotori.it/en/00/00/index.jspКарал съм такава дизелова машинка и ми направи добро впечетление, тихото и пъргаво моторче, мисля, че беше 110кс. :D
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Много вървят дизелчетата, спор няма.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ichkin написа:
                      BolgAryan написа:
                      Е да, но ако ми падне на мен, тези 105000 съм ги направил за 2години ... и после ?
                      1. Гаранцията е 7 години150 000км, a не 105 000 км. Ако минеш за 1 година 150 000км гаранция така или иначе няма да имаш и ще си я облужваш както и където си искаш. 2. За повечето обикновени шофьори тези километри се навъртат за около 5-8 години. Такива са наблюденията ми около мен. Така че става ясно колко добре е да имаш такава гаранция и безплатно техническо обслужване.3. За мен само дизелов мотор е вариант, в четвъртък ще мина през магазина на Киа и ще разпитам всичко подробно. И после ще мисля. По принцип не съм привърженик на заробване на пари в купчина желязо, макар ново и лъскаво, но понякога при особено добро предложение си заслужава поне да се разучи как точно седят нещата...

Коментар

Nino написа:
                        Immortal написа:
                        Дизеловите двигатели на Kia, както и на Hyunday са италиански, производство на фирмата VM MOTORI.http://www.vmmotori.it/en/00/00/index.jspКарал съм такава дизелова машинка и ми направи добро впечетление, тихото и пъргаво моторче, мисля, че беше 110кс. :D
                        Слави, да не бъркаш? Аз не съм сигурен, но в сайта, който си дал, в раздела Current vehicles и Past vehicles липсват корейски марки изобщо.

Коментар

@cheruna, за съжаление сега видях, че тази оферта с безплатното обслужване е само за 1.4 бензин@Ichkin, е така е, но аз лично не съм видял гаранция без ограничение в пробега. Да не говорим, че 150 000 са доста малко героите, които могат да ги направят за 2 години.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_VM_Motori_engines
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Immortal написа:
                              Слави, да не бъркаш? Аз не съм сигурен, но в сайта, който си дал, в раздела Current vehicles и Past vehicles липсват корейски марки изобщо.
                              Тц, не бъркам..., виждам, че SEV е дал пояснение по въпроса.Отдавна, уважаваният от всички нас, зам.-гл.редактор на българския "Автобилд" - Pinko, го е писал тук във форума.
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

От линка на Sev разбрах защо не фигурират корейските марки в сайта на VM Motors - защото двигателя RA420 SOHC, който се ползва и на Киа, и на Hyunday, се произвежда от GM Daewoo в Корея, макар и да е разработка на VM Motors.Значи и тук е стигнала дългата ръка на италианското автомобилостроене

Коментар

Working...
                                X