Преди време в Овча купел на улицата до моята брава, беше спряла зелена брава. Бяха дигнали капака и като тръгнах да се качвам в колата, дойде един възрастен човек, куцайки около 55-60 годишен. С него бяха и един по млад мъж и жена на около 30-40 години. Историята, която ми пробутаха тогава беше, че жената на възрастния човек била в болница, сега се прибирали и им свършил бензина, всички пари дали в болницата и не могат да се приберат. Та ако мога да им дам 20лв да се приберат, доста се замислих и добре че не им дадох и то, защото нямах повече пари в мен. Днес се прибирам и 2 преки по надолу в квартала виждам пак същите хубавци, със същата брава пак дигнали капака и спират случайни хора да ги зарибяват, дори не помнеха, че са искали преди пари от мен. Спирам аз, познатата история теглих им една и си тръгнах, просто бързах и нямах време да се разправям с боклуци. Аман от измекяри, някой някога ще има наистина нужда от помощ и заради такива боклуци никой няма да му обърне внимание. Така че колеги, ако видите закъсал "колега" със зелена брава се пазете да не ви метнат на черешата.............

Коментар