Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предложение за спомагателна каса, за пострадали колеги.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предложение за спомагателна каса, за пострадали колеги.

Току що прочетох че на колегата ключар, са обрали ателието, Та ми стана малко гадно за него. То човек бачка за единия хляб в тия времена и изведнъж...! А и във връзка с това, на колко от нас все се случва по нещо неприятно, (човешко си е). Та защо да не направим една каса? Въпросът ми е към модераторите. Случва се я колега да катастрофира, я да пострада някой. Та какъв е проблема чрез sms примерно, на месец там да пащаме по-лев. Ами то един лев е една бира, дет се вика. А като се има в пред вид колко сме във форума, за кратко време ще се натрупа сума. Така примерно след представяне на протокол от кат -при пътен инцидент, от лекърска комисия, от сервиз, пожар... Пък и от човещина ще може да си помогне. Примерно с придружена молба от пострадалия. А каквото артиса, дай боже да няма никой нужда, можем да го похарчим на събиране или по друг случай, един път в годината да речем. Та лев на месец си е смешно, а на колко хора можем да помогнем! Предлагам да се помисли по въпроса и да се дадат повече предложения как да стане.
    Fiat Marea TD100

Добра идея, стига да не се стигне до злоупотреби. Защото сме били свидетели на подобни неща. Аз сесещам в един сайт събираха пари за операция на едно бебе, докато истинската му майка не видя снимката. И какво се оказа. Бебчето е живо и здраво просто някой скапаняк е свалил снимката от някой сайт и ... нататък се сещате. Едно сърцераздирателно съчинение за болното дете и колко хиляди му трябват за операция и т.н. Иначе на идеята за смс съм навит. По един на месец ... нищо не е

Коментар

Абе идейно е, ама не трябва да е с някакви правила, а да си има няква комисия там модератори ли са кви са ... да си решават ... А и все пак ... хората, които ще плащаме, повечето поне по градовете се познаваме ... знам ли ? Ако се измисли нещо да няма злоупотреби, съм напълно за ! Примерно да се направи списък и ако недай си боже се случи нещо на някой от плащалите, да му се помага ... ако не - веднъж годишно, половината сума да се дарява някъде си там ... не е като да няма нуждаещи се ...
      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ами примерно, може всеки пратил смс да отбелязва в тая тема да речем. Както в темата с конските сили на Фиат. Примерно аз пращам смс и пиша +1. Друг +1=2. трети +1=4 и т. н. Като ще се пише отдолу и получения обратно код от смс-а. Така хем ще се знае точната сума от всеки един от нас, както и ще се знае кой е пращал. Един път, в края на месеца се калкулира сумата, за да не става голяма темата и се почва от там, за следващия месец. Като се наложи да се праща лев на някой или се харчи за нещо, се пише от модератор колко и за какво и се закача фаил със документа за разход и или по кое, коя причина се е платило. Както и съответно преди всяко плащане, ще има гласуване от всички нас - дали да се плати или не, ако някой изпадне в нужда и е доказана такава. Други предложения... П.П. И понеже начинанието е мащабно (около 21000 членове сме тук) може да се предложи в парламента, част от ДДС-то от смс -ите да отива за детски градини инфраструктора и др нужди.
        Fiat Marea TD100

Коментар

Не се надявай на разбиране от парламента, те направиха маса пари от ДДС-то на есемесите за децата на Таити!!!Иначе идеята е хубава, но трябва много добре да се обмисли и регламентира! В предишната ми работа имаше ВСК - взаимоспомагателна каса. Всеки внасяше по 20 лева на месец, т.е. касиерката ги удържаше от заплатата. На който му трябват пари - или си тегли от вноските, или тегли заем от касата. Заема беше максимум 1000 лева, като ако си член от скоро и нямаш внесени 200 лева, можеше да изтеглиш само 800. Имаше и лихва - на 1000 лева беше 7 лева и стотинки.Тук трябва да е на доброволни начела. Може би ако се осъществи идеята би следвало да се отвори нов скрит раздел във форума, в който могат да влизат само тези колеги, които са дарили пари, или всички регистрирани потребители, но пък само тези, които са дарили да могат да пишат в темите, а останалите - да четат само за контрол.

Коментар

Аз съм "за" без много философии.И никакви комисии, един човек да отговаря за кинтите.Тези, които дават да си влизат в отделен раздел и да се решава на кого колко и за какво да се дадат.1, 2, 5 лева месечно ... ще се чувствам добре, ако можем да помогнем на някого.И да е просто. SMS или нещо такова.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

И накрая едно разследване и глоба на форума за извършване на нерегламентирана банкова дейност. Освен това съм сигурен,че разчуе ли се това нещо,ще се яви някой тарикат, който ще маже тук във форума,за да вземе пари и после ще изчезне.Няма да се изненадам, ако мургави събратя се опитат да щипнат пари.п.с. Ако все пак се приеме подобно решение,защо част от средствата в този фонд не влизат от събраните пари,от карти ЕКО?
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Банковата дейност предполага лихви.Ние няма да даваме пари "на заем", а ще помагаме безвъзмездно, поне така мисля аз.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Защо да е нерегламентирана банкова дейност, след като ще е дарение?То всъщност, ако dudulia е прав (да кажат банкети и икономисти) то тогава не може ли идеята да се прекара през някакво НПО или клуб "ФИАТ Форум България"? Както и да е, все ще му намерим цаката, но за мошенници и мангали как?

Коментар

Аз си мисля, че с SMS е неудачно, защото губим безмислени 20% от тези пари...Не може ли просто всеки да превежда по дадена сметка по X лева (колкото се разберем) и просто да си пази платежните. Това може да стане и през интернет вече.Аз съм ЗА, но да не е с SMS, а относно това, че някой може да злоупотреби - ето колегата ключар може да докаже, че е вярно. Има документ от полицията, има разбито ателие - който иска може да отиде и да види лично.Мисълта ми е не точно за конкретния случай - него давам за пример, а че няма да даваме пари на юнашко доверие. Ще искаме доказателство преди това!Като някой е болен - лекарска екзпертизаКражба - документ от полициятаи т.н. Поздрави!Слави
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Идеята е добра, но всъщност замисляме ли се, че за целат хората са измислили застраховането?Има някои случаи в които събиането на пари има смисъл, правили сме такива акции, но даването на пари ей-така не е особено добро решение.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Идеята е добра. Аз съм за с двете ръце. Не пропускам SMS кампания, та за форума ли ? Наистина трябва да помислим за някакъв вид застраховка от "пошли" замисли.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Lane Staley написа:
                          Идеята е добра, но всъщност замисляме ли се, че за целат хората са измислили застраховането?Има някои случаи в които събиането на пари има смисъл, правили сме такива акции, но даването на пари ей-така не е особено добро решение.
                          Да аз ъм съгласен. Обаче на колегата са му отказали да го застраховат (виж темата)Пък и тук става въпрос за спешни случаи. Надявам се, че никой не си мисли, че като му откраднат касетофона (примерно), то форума ще му възстанови сумата - няма такива филми. Ще се помага само при истинска нужда, а не за щяло и нещяло.
                          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                            Да аз ъм съгласен. Обаче на колегата са му отказали да го застраховат (виж темата)Пък и тук става въпрос за спешни случаи. Надявам се, че никой не си мисли, че като му откраднат касетофона (примерно), то форума ще му възстанови сумата - няма такива филми. Ще се помага само при истинска нужда, а не за щяло и нещяло.
                            Не говоря за случая на колегата - ако предприемем нещо тук с удоволсвие ще се включа. Но проблемът е, че пътят за ада е застлан с добри намерения. Както и да е, ако се започне работа по нещо такова вероятно ще се включа, но без да съм лош пророк, смятам, че негативите са повече т положителните страни.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

И аз бих участвал. 1,20/2,40 не е толкова много на месец при положение, че давам доста повече на гсм оператора. А бих се чуствал добре ако помогнем на някой. За какви ли не големи глупости съм давал пари, за нещо смислено няма да пропусна.

Коментар

Working...
                              X