pr_00f написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Баня-смесител-КУПЕН-окачване на бойлер - на 5 стр.
Collapse
X
-
vocil написа:Видима.Китайските и турските за нищо не стават.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ogi28b написа:Това - единичният смесител е върховна глупост, особено за душ. Никога, никога, никога няма да си монтирам подобна глупост у дома!
Коментар
-
Дето се казва - има и китайски, и китайски. Почти едвам ме навихте да си сложа термостатен, още повече щом подлежат на смяна дефектните части в него. Понеже ситуацията тук в панелката е по-специфична, та да обясня и попитам: На 7 етаж живея, и когато никой комшия не се е къпал скоро, трябва аз да дръпна водата до горе, защото в абонатната станция няма помпа за циркулация на водата. Та като вляза да се къпя, водата например е нагласена на 38 градуса, аз пускам само силата на струята, нали ? А смесителят пуска вода само откъм топлата страна, докато се източи студената от топлите тръби, и дойде топлата вода. В този момент смесителят малко по малко отваря и студената, колкото повече се затопля топлата, нали ? Независимо колко топла става топлата, на мен си ми тече еднакво и няма нужда отново да нагласям нищо? За какво служат тия копчета тогава? Може би блокират за да няма случайно въртене? Остава някъде да го видя как изглежда наживо....ред.: появило се е ново мнение докато пишех. Колега Stefan Hadjov - това е моето лично субективно мнение. Аз ги считам за крайно неудобни, защото регулирането на водната струя понякога е мисията невъзможна. Това, комбинирано с променливата температура на водата, което води до нужда от ново нагласяне по време на къпане, ме кара да не ги харесвам. Сигурно е въпрос на свикване. Но вкъщи няма да се къпя само аз, и мнението е че категорично такъв тип смесител не е подходящ. Та това е за глупостта - личното ми мнение е такова, нямам други аргументи. Колега ntodorov - извинявай ако нещо съм те засегнал, друго имах предвид с по-предишното ми мнение. Твоето мнение е от особено значение за мен, особено във водопроводната част !
Коментар
-
Копчетата на термостатните са точно против случайно въртене - като се наведеш да се сапунисаш - да не си смениш изведнъж водата от комфортните 39 на некомфортните 60Както по-горе писах - в банята съм и на душа и на мивката с Видима. И двата са с единични смесители - т.е. само една ръчка - горе-долу, ляво-дясно. От както съм с такива - дето се вика се "родих". Наляво-надясно не съм въртял не помня от кога. Само пускам-спирам. Лошото е, че на прехваленият душ-смесител на Видима му се прецака превключвателя душ-недуш, а ако реша да си търся гаранцията - ще трябва за неопределено време да остана без душ в банята или да си купя резервен
На мивката смесителя - от самото начало има силна степен и никаква - т.е. не можеш да си пуснеш тънка струя вода докато се бръснеш примерно. Китайския в кухнята - купен за 23.99 вече втора година работи във всички посоки без никакви проблеми. Моят съвет е, ако ще сменяш всички смесители - да си помислиш добре за тези с 1 дръжка - няма такава екстра
П.П. У дома също не съм само аз
Steliyan's Life!
Коментар
-
Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ntodorov написа:Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Stefan Hadjov написа:ntodorov написа:Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.
Коментар
-
Колега, май не е точно така. В твоя случай да приемем че ти идва топла вода 60 градуса, и студена вода 12 градуса. Примерно. Ти си регулираш едноръкохватковия смесител така че да ти е комфортно, и получаваш Х количество топла, и У количество студена вода. Обаче комшията на долния етаж чува че се къпя, и си вика - ето, водата е изтеглена, влизам да се къпя. Обаче той е мазохист, и се къпе с гореща вода, и си пуска много от топплата и съвсем малко от студената. Така той на теб ти нарушава количеството топла вода, и ти трябва да намалиш студената, за да остане равновесието. Обаче в тоя момент комшията на 3 и 5 етаж отиват едновременно да пикаят и едновременно с пълненето на казанчетата пускат и чешмите, което води до дисбаланс на студената вода - при теб, и при комшията ти който вече се къпе, и вие започвате да си регулирате наново сместа, и става едно.... Ти може би живееш в къща, но в панелка на 7 етаж - вервай ми - тея неща се случват, и е адски досадно!А термостатния смесител се грижи сам за това нещо. Тук възниква въпросът - ако силно намалее количеството студена вода, какво става с температурата при зададен дебит? Ще ми намали ли струята дотолкова че да запази равновесие? Казано по друг начин - ако и по двете тръби пусна гореща 50 градуса вода, а смесителят е настроен на 38, ще пръска ли вода? Или ще спре автоматично?
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, май не е точно така. В твоя случай да приемем че ти идва топла вода 60 градуса, и студена вода 12 градуса. Примерно. Ти си регулираш едноръкохватковия смесител така че да ти е комфортно, и получаваш Х количество топла, и У количество студена вода. Обаче комшията на долния етаж чува че се къпя, и си вика - ето, водата е изтеглена, влизам да се къпя. Обаче той е мазохист, и се къпе с гореща вода, и си пуска много от топплата и съвсем малко от студената. Така той на теб ти нарушава количеството топла вода, и ти трябва да намалиш студената, за да остане равновесието. Обаче в тоя момент комшията на 3 и 5 етаж отиват едновременно да пикаят и едновременно с пълненето на казанчетата пускат и чешмите, което води до дисбаланс на студената вода - при теб, и при комшията ти който вече се къпе, и вие започвате да си регулирате наново сместа, и става едно.... Ти може би живееш в къща, но в панелка на 7 етаж - вервай ми - тея неща се случват, и е адски досадно!А термостатния смесител се грижи сам за това нещо. Тук възниква въпросът - ако силно намалее количеството студена вода, какво става с температурата при зададен дебит? Ще ми намали ли струята дотолкова че да запази равновесие? Казано по друг начин - ако и по двете тръби пусна гореща 50 градуса вода, а смесителят е настроен на 38, ще пръска ли вода? Или ще спре автоматично?A17DTС/S
Коментар
-
Абе и аз щях да кажа, че не е нормално - живея в панелка на 8мия етаж и съм си с локална топла вода. Но дори и в моя кенеф да пуснат студената вода докато се къпя - не пищя като попарено пилеВсъщност Оги пак опираме до това кой с колко топла вода се къпе - аз се къпя с хладка, а жена ми с почти вряла - сещай се как тоя термостатен стопер ще му стопим само ние животеца. А както не сме само двама - си е кошмарно. Ти си знаеш все пак де - аз не искам да давам акъли, но казвам ЗА МЕН и моето семейство кое се оказа най-голямото удобство - една ръчка и я ползваме само едва ли не на спри-пусни. Само с душа си имаме понякога леки "настройки"...
Steliyan's Life!
Коментар
-
Значи налягането сигурно се дължи на причини, които са вътре в тръбЪтЪ, и които можех да снимам... Тръба половин цол с вътрешен диаметър около 4-5 мм , добре ли е?! Сега вече почти всички тръби са сменени по вертикалата с полипропиленови, като остана само един етаж, и разбира се, той е под мен. Сега етажите са така 8-7-6-5-4-3-2-1.Между другото - твърде вероятно е и на входа на водомера да е имало едри боклуци, като се замисля, което също влияе. В кухнята пък топлата вода ми тече толкова слабо, че все едно някой надува от долния етаж с уста, за да я изкачи до мен. За съжаление - не мога да отворя да почиста цетката на водомера, защото пломбата е на входната гайка. Сигурно така се прави по принцип, не знам, ама не мога. То и без това след някой друг месец ще слагам нови водомери, така че ....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар