Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Баня-смесител-КУПЕН-окачване на бойлер - на 5 стр.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

pr_00f написа:
    Оги,Автоматичните смесители за душ са наистина чудесно решение.Особено ако си на бойлер и водата е по-топла.Преди около 2 седмици купувах за един колега от Практис в Х.Димитър бяха на промоция.http://praktis-bg.com/Praktis%202010...pgЗвънни и ги питай дали имат в наличност все още.Аз съм с китайски от 4-5 години и да си кажа честно направо се родих А за малки деца пък колко е удобно, че те са особено чувствителни към температурата на водата.Сега като отидем някъде на почивка или на гости по родители... Ами псувам като каруцар докато си наглася водата като хората.
    Точно за тези бях писал и аз. Подкрепям мнението ти колега. Малката я изгледахме с тях.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

vocil написа:
      Видима.Китайските и турските за нищо не стават.
      Имам 2 български с 5г. гаранция и 1 китайски с 1г. гаранция. И трите работят, но най-малко проблеми ми прави китайския. А е ... най-евтин. В банятя едната на видима вече спря да се превключва на горе-долу, а другата на мивката от самото начало имаше 2 степени - т.е. междинна не можеш да докараш - или най-силно или никакво...За това за себе си съм решил - по-добре евтино и да го сменя като се счупи вместо скъпо и да се ядосвам... Каква ми е файдата от гаранцията, като ще трябва да оставя банята без душ за да го рекламирам във Филбо примерно?
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

ogi28b написа:
        Това - единичният смесител е върховна глупост, особено за душ. Никога, никога, никога няма да си монтирам подобна глупост у дома!
        Дълго време рамислявах и не можах да си отговоря защо е глупост.Специално пък за душ е страшно удобен.Спираш душа защото в даден момент не ти е необходим и когато речеш отново да го пуснеш си точно в необходимата предварително регулирана топла вода.Това е много функционално и удобно.Мислейки, не можах да открия недостатъци.Над 10 години навсякъде ги ползвам и забравих за смесителите с гумички-никакви проблеми.Преди това бяха пуснали едни смесители с два крана и керамични уплътнители-след 6 месеца ги изхвърлих всичките,пълна минавка беше с тях. Ако знаеш нещо повече сподели за еденичния смесител.По точно за глупоста.

Коментар

Дето се казва - има и китайски, и китайски. Почти едвам ме навихте да си сложа термостатен, още повече щом подлежат на смяна дефектните части в него. Понеже ситуацията тук в панелката е по-специфична, та да обясня и попитам: На 7 етаж живея, и когато никой комшия не се е къпал скоро, трябва аз да дръпна водата до горе, защото в абонатната станция няма помпа за циркулация на водата. Та като вляза да се къпя, водата например е нагласена на 38 градуса, аз пускам само силата на струята, нали ? А смесителят пуска вода само откъм топлата страна, докато се източи студената от топлите тръби, и дойде топлата вода. В този момент смесителят малко по малко отваря и студената, колкото повече се затопля топлата, нали ? Независимо колко топла става топлата, на мен си ми тече еднакво и няма нужда отново да нагласям нищо? За какво служат тия копчета тогава? Може би блокират за да няма случайно въртене? Остава някъде да го видя как изглежда наживо....ред.: появило се е ново мнение докато пишех. Колега Stefan Hadjov - това е моето лично субективно мнение. Аз ги считам за крайно неудобни, защото регулирането на водната струя понякога е мисията невъзможна. Това, комбинирано с променливата температура на водата, което води до нужда от ново нагласяне по време на къпане, ме кара да не ги харесвам. Сигурно е въпрос на свикване. Но вкъщи няма да се къпя само аз, и мнението е че категорично такъв тип смесител не е подходящ. Та това е за глупостта - личното ми мнение е такова, нямам други аргументи. Колега ntodorov - извинявай ако нещо съм те засегнал, друго имах предвид с по-предишното ми мнение. Твоето мнение е от особено значение за мен, особено във водопроводната част !

Коментар

Копчетата на термостатните са точно против случайно въртене - като се наведеш да се сапунисаш - да не си смениш изведнъж водата от комфортните 39 на некомфортните 60 Както по-горе писах - в банята съм и на душа и на мивката с Видима. И двата са с единични смесители - т.е. само една ръчка - горе-долу, ляво-дясно. От както съм с такива - дето се вика се "родих". Наляво-надясно не съм въртял не помня от кога. Само пускам-спирам. Лошото е, че на прехваленият душ-смесител на Видима му се прецака превключвателя душ-недуш, а ако реша да си търся гаранцията - ще трябва за неопределено време да остана без душ в банята или да си купя резервен На мивката смесителя - от самото начало има силна степен и никаква - т.е. не можеш да си пуснеш тънка струя вода докато се бръснеш примерно. Китайския в кухнята - купен за 23.99 вече втора година работи във всички посоки без никакви проблеми. Моят съвет е, ако ще сменяш всички смесители - да си помислиш добре за тези с 1 дръжка - няма такава екстра П.П. У дома също не съм само аз
            Steliyan's Life!

Коментар

@ogi28bОт известно време на пазара има двустепени централни смесители.Първа степен -малка тънка струя и втора с по силна регулируема по дебит.Не признавам друг смесител,освен централен.Но не ти налагам мнение,то си е мое.

Коментар

Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.
                A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                  Да, Оги. Женшен писа. Копчето е един бутон, който застопорява ръкохватката да не се "попариш"( стопера блокира до 38 градуса), но не те застрахова от случайно "изстудяване" :D . Тя застопорява само при въртене в посока по часовниковата стрелка, т.е във възходящо зададени градуси. Ако искаш по-висока температура бутона се натиска за преодоляване на стопера и можеш да нагласяш до откат. Иначе зададената температура не се влияе от входящите в батерията дебити. Ако се настрои на 35 градуса батерията независимо от налягането в системата ще си имаш винаги 35 градуса топла вода, но ще усещаш само разликата в изходящата струя вода.ПС: Ако все пак си решил да купуваш такива батерии ( китайските ) избери батерията, която най-лесно и с минимално съпротивление върти термостатичната глава. Пробвай няколко ако можеш.
                  Любопитно ми е какво става в случая когати си регилирал на 35* и пуснеш,но чакаш да дойде водата от мазето,а ти си на 7-ия етаж както е примера с колегата.Разбира се преди това не е имало консумация по щранга.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    ntodorov написа:
                    Любопитно ми е какво става в случая когати си регилирал на 35* и пуснеш,но чакаш да дойде водата от мазето,а ти си на 7-ия етаж както е примера с колегата.Разбира се преди това не е имало консумация по щранга.
                    Каквото става с всички други батерии. Ако чака топла вода ще я чака и с тази батерия...Тя(батерията) не "произвежда" топла вода, тя "съхранява" зададената температура на водата при използването и. Е, единственото и най важно условие е да имаш доставена температура на водата във входящия щранг 35 или повече градуси ( в зададения случай) . За това най-много харесвам наименованието, което Форма вита ползва за тези си уреди - "Термосейф".
                    A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                      Stefan Hadjov написа:
                      ntodorov написа:
                      Каквото става с всички други батерии. Ако чака топла вода ще я чака и с тази батерия...Тя(батерията) не "произвежда" топла вода, тя "съхранява" зададената температура на водата при използването и. Е, единственото и най важно условие е да имаш доставена температура на водата във входящия щранг 35 или повече градуси ( в зададения случай) . За това най-много харесвам наименованието, което Форма вита ползва за тези си уреди - "Термосейф".
                      Ами тогава излиза че ползването на "Термосейф" за цитирания от мен случай е абсолютно безсмислено.Централния смесител в конкретния случай даже върши по-добра работа.Явно предимствата на тези Термосейфове са за други случаи на топлопреносна мрежа.При един бойлер в банята,наистина имат предимствоП.С.Стигам до извода че термосейфа е изгъзица,за маняци.

Коментар

Колега, май не е точно така. В твоя случай да приемем че ти идва топла вода 60 градуса, и студена вода 12 градуса. Примерно. Ти си регулираш едноръкохватковия смесител така че да ти е комфортно, и получаваш Х количество топла, и У количество студена вода. Обаче комшията на долния етаж чува че се къпя, и си вика - ето, водата е изтеглена, влизам да се къпя. Обаче той е мазохист, и се къпе с гореща вода, и си пуска много от топплата и съвсем малко от студената. Така той на теб ти нарушава количеството топла вода, и ти трябва да намалиш студената, за да остане равновесието. Обаче в тоя момент комшията на 3 и 5 етаж отиват едновременно да пикаят и едновременно с пълненето на казанчетата пускат и чешмите, което води до дисбаланс на студената вода - при теб, и при комшията ти който вече се къпе, и вие започвате да си регулирате наново сместа, и става едно.... Ти може би живееш в къща, но в панелка на 7 етаж - вервай ми - тея неща се случват, и е адски досадно!А термостатния смесител се грижи сам за това нещо. Тук възниква въпросът - ако силно намалее количеството студена вода, какво става с температурата при зададен дебит? Ще ми намали ли струята дотолкова че да запази равновесие? Казано по друг начин - ако и по двете тръби пусна гореща 50 градуса вода, а смесителят е настроен на 38, ще пръска ли вода? Или ще спре автоматично?

Коментар

ogi28b написа:
                          Колега, май не е точно така. В твоя случай да приемем че ти идва топла вода 60 градуса, и студена вода 12 градуса. Примерно. Ти си регулираш едноръкохватковия смесител така че да ти е комфортно, и получаваш Х количество топла, и У количество студена вода. Обаче комшията на долния етаж чува че се къпя, и си вика - ето, водата е изтеглена, влизам да се къпя. Обаче той е мазохист, и се къпе с гореща вода, и си пуска много от топплата и съвсем малко от студената. Така той на теб ти нарушава количеството топла вода, и ти трябва да намалиш студената, за да остане равновесието. Обаче в тоя момент комшията на 3 и 5 етаж отиват едновременно да пикаят и едновременно с пълненето на казанчетата пускат и чешмите, което води до дисбаланс на студената вода - при теб, и при комшията ти който вече се къпе, и вие започвате да си регулирате наново сместа, и става едно.... Ти може би живееш в къща, но в панелка на 7 етаж - вервай ми - тея неща се случват, и е адски досадно!А термостатния смесител се грижи сам за това нещо. Тук възниква въпросът - ако силно намалее количеството студена вода, какво става с температурата при зададен дебит? Ще ми намали ли струята дотолкова че да запази равновесие? Казано по друг начин - ако и по двете тръби пусна гореща 50 градуса вода, а смесителят е настроен на 38, ще пръска ли вода? Или ще спре автоматично?
                          Ogi, точно това е предимството на тези батерии при доставена от топлофикация вода. Ако намалее количеството студена вода ( пад на налягане в системата ) ти ще имаш постоянно зададената от теб температура, но ще трябва да проиграваш само с крана за увеличаване на дебита...Ръкохватката на термосмесителя ( за душа ) не съм я пипал поне от година. И аз, и съпругата, и детето се къпим на 35-36 градуса и не пипам там. Вярно, с бойлер съм.ПС: Оги не е нормален този пад на налягане, който имате. Работното налягане по водопреносната мрежа не трябва да се променя в зависимост от консумацията. Има си разчети. Софийска вода са ДЛЪЖНИ да ви осигурят нормално водоподаване. Жалвайте се. Причините да не ви достига вода са много. Като започнем от задръстени спирателни кранове на отклонения, неразчетен условен диаметър на Централен водомер, запушени филтри на същите и прочие. Ако има друга причина ВиК са длъжни да презапасят хидрофорните си системи, но в 21 век водопотреблението ти да зависи от комшията не е редно.
                          A17DTС/S

Коментар

Колега Хаджов - и си прав, и не си. Ако описания от теб случай е рецидив - не си заслужава не само ползването на такива батерии ами и ползване услугите на топлофикация изобщо.
                            A17DTС/S

Коментар

Абе и аз щях да кажа, че не е нормално - живея в панелка на 8мия етаж и съм си с локална топла вода. Но дори и в моя кенеф да пуснат студената вода докато се къпя - не пищя като попарено пиле Всъщност Оги пак опираме до това кой с колко топла вода се къпе - аз се къпя с хладка, а жена ми с почти вряла - сещай се как тоя термостатен стопер ще му стопим само ние животеца. А както не сме само двама - си е кошмарно. Ти си знаеш все пак де - аз не искам да давам акъли, но казвам ЗА МЕН и моето семейство кое се оказа най-голямото удобство - една ръчка и я ползваме само едва ли не на спри-пусни. Само с душа си имаме понякога леки "настройки"...
                              Steliyan's Life!

Коментар

Значи налягането сигурно се дължи на причини, които са вътре в тръбЪтЪ, и които можех да снимам... Тръба половин цол с вътрешен диаметър около 4-5 мм , добре ли е?! Сега вече почти всички тръби са сменени по вертикалата с полипропиленови, като остана само един етаж, и разбира се, той е под мен. Сега етажите са така 8-7-6-5-4-3-2-1.Между другото - твърде вероятно е и на входа на водомера да е имало едри боклуци, като се замисля, което също влияе. В кухнята пък топлата вода ми тече толкова слабо, че все едно някой надува от долния етаж с уста, за да я изкачи до мен. За съжаление - не мога да отворя да почиста цетката на водомера, защото пломбата е на входната гайка. Сигурно така се прави по принцип, не знам, ама не мога. То и без това след някой друг месец ще слагам нови водомери, така че ....

Коментар

Working...
                                X