Колеги, предстои ми смяна на червения паспорт защото искам да се разходя в страните извън ЕС. Стария ми паспорт е изтекъл 2006г. Не съм много сигурен какви са изискванията за издаване на нов и главно с биометричните данни в частност пръстови отпечатъци. Първо да попитам за червения паспорт снемат ли се отпечатъци или това се прави само за лична карта. И второ проблема е, че имам навика да си греза кожичките на възглавничките на пръстите. Не пуша цигари и може би така си изкарвам негативната енергия! Проблема е, че понякога прекалявам и малко над средата на възглавничката на пръста отпечатъка се променя може би докато не зарастне както е било по принцип...и понякога новата кожа е все още гладка и отпечатъка се вижда само отдолу... един единствен път ми се налага да ми вземат отпечатъци заради кражба на работното място тогава бях неподготвен и ясно си личаха пластовете на кожата на палеца! Няколко дни смятам да ходя с лепенки за да стане всичко както трябва, но се чудя някой ден ако трябва да доказвам с отпечатък дали съм аз ще стане сложно
Ако някой си е вадил паспорт ще съм му благодарен да сподели процедурата.
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар