Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Издаване на задграничен паспорт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Издаване на задграничен паспорт

Колеги, предстои ми смяна на червения паспорт защото искам да се разходя в страните извън ЕС. Стария ми паспорт е изтекъл 2006г. Не съм много сигурен какви са изискванията за издаване на нов и главно с биометричните данни в частност пръстови отпечатъци. Първо да попитам за червения паспорт снемат ли се отпечатъци или това се прави само за лична карта. И второ проблема е, че имам навика да си греза кожичките на възглавничките на пръстите. Не пуша цигари и може би така си изкарвам негативната енергия! Проблема е, че понякога прекалявам и малко над средата на възглавничката на пръста отпечатъка се променя може би докато не зарастне както е било по принцип...и понякога новата кожа е все още гладка и отпечатъка се вижда само отдолу... един единствен път ми се налага да ми вземат отпечатъци заради кражба на работното място тогава бях неподготвен и ясно си личаха пластовете на кожата на палеца! Няколко дни смятам да ходя с лепенки за да стане всичко както трябва, но се чудя някой ден ако трябва да доказвам с отпечатък дали съм аз ще стане сложно Ако някой си е вадил паспорт ще съм му благодарен да сподели процедурата.
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Кожичките ги остави, но като че ли ще те глобят за това, че не си си върнал паспорта, когато е изтекъл.Малко е тъпо, след като е твоя, платил си го, да го връщаш, но мисля, че така трябваше да се прави след като изтече. Без значение дали ще го подновяваш или не.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Не се притеснявай за отпечатъците. Много от по-възрастните хора почти нямат и пак им вадят паспорти За лична карта не взимат отпечатъци, а само за задграничен паспорт.Носи си личната карта и изтеклия паспорт, който да върнеш, ако не си него направил досега. И пари си носи за таксите ред: Мен не ме глобиха като върнах изтекъл 2005 г. паспорт, нищо че срокът за връщане е 3 месеца. Явно в суматохата сега не има занимава и с такива разправии.
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Глобата ми е ясна ... от 20 до 150лв като се съмнявам дали ще е различна от 20 лв. Придвидил съм ги към бюджета. А за отпечатъците да се надяваме, че няма да се налага да доказвам нищо и няма да стават гафове

Коментар

[quote="kazan"]Глобата ми е ясна ... от 20 до 150лв като се съмнявам дали ще е различна от 20 лв. Придвидил съм ги към бюджета. А за отпечатъците да се надяваме, че няма да се налага да доказвам нищо и няма да стават гафове [/quoteГлоба при мен нямаше за паспорта,на който срока на валидност беше изтекъл през 2005г.Официално глобата наистина е над 20лв.
          Fiat Brava 1.6 16v 97г.
          Citroen C4

Коментар

Аз съм плащала преди няколко години глоба от 20 лв. за невърнат навреме паспорт.Не вярвам, че сега им и до тези глоби.Колега, използай момента да се отучиш от този навик, като си налагаш ,че иначе няма да ти направят паспорт

Коментар

Доколкото знам не се плаща нищо след като мине определено време след изтичане на стария паспорт. Защото вече се води, че кандидатстваш за нов, а не за подновяване на стария. Само си го връщаш и не плащаш нищо. Поне аз не платих за изтекъл преди 3-4 години паспорт.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

То и аз не платих глоба, но ми се кокореше една лелка заплашително, та оттам знам, че имаше нещо такова.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Май не глобяват. Аз също имам изтекъл задграничен паспорт и един ден реших да се разходя и да го върна - знам че има глоба, така пише в него ...На гишето ме питаха ще издавам ли нов - казах да, но не сега. Отговора беше че мога да върна стария когато отида за нов ...

Коментар

А там дето живееш и няма даже спътников сигнал имате ли си МВР въопще?Че тук все още опашките са като за детска градина (от предишните години).
                    F31 BMW 320d

Коментар

Даже РДВР си има ... за Варна става дума. Минавам от време на време оттам и вече ги няма огромните опашки като в началото.

Коментар

По въпроса за глобата - обикновено глобяват 20 кинта, но може и да минеш без глоба. Кого и колко глобяват, кого не - зависи как са разположени звездите . По другия въпрос за вредния навик и отпечатъците: има хора, на които не могат да се вземат отпечатъци. Някои от случаите са съвсем тривиални, например домакиня, която често има допир с агресивни перилни препарати, или пък хора с ръце, загрубели от кърска работа. Това не е майтап, а факт. Е, няма да те върнат, със сигурност ще ти издадат паспорт, има си съответната процедура за такива случаи.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Ако не греша, давността за невърнат паспорт е 3 години.Ако не сте го върнали по-дълго време, няма глоба, ако е под 3 години - има глоба.

Коментар

Immortal написа:
                            Ако не греша, давността за невърнат паспорт е 3 години.Ако не сте го върнали по-дълго време, няма глоба, ако е под 3 години - има глоба.
                            Абе и аз помня, че беше нещо 3, ама дали месеци или години?...Много 3 години бе. За 20 кинта да не ходиш никъде 3 години пък!
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Глобата е малка, важно е отговорността... аз случайно разбрах, че моя паспорт беше изтекъл и то след 2 години, не ми се беше налагало да издавам нов и така се проточи до сега. Но вече всичко ми е ясно ... ходя си с лепенките и тази седмица живот и здраве за нов

Коментар

Working...
                              X