Колеги, предстои ми смяна на червения паспорт защото искам да се разходя в страните извън ЕС. Стария ми паспорт е изтекъл 2006г. Не съм много сигурен какви са изискванията за издаване на нов и главно с биометричните данни в частност пръстови отпечатъци. Първо да попитам за червения паспорт снемат ли се отпечатъци или това се прави само за лична карта. И второ проблема е, че имам навика да си греза кожичките на възглавничките на пръстите. Не пуша цигари и може би така си изкарвам негативната енергия! Проблема е, че понякога прекалявам и малко над средата на възглавничката на пръста отпечатъка се променя може би докато не зарастне както е било по принцип...и понякога новата кожа е все още гладка и отпечатъка се вижда само отдолу... един единствен път ми се налага да ми вземат отпечатъци заради кражба на работното място тогава бях неподготвен и ясно си личаха пластовете на кожата на палеца! Няколко дни смятам да ходя с лепенки за да стане всичко както трябва, но се чудя някой ден ако трябва да доказвам с отпечатък дали съм аз ще стане сложно Ако някой си е вадил паспорт ще съм му благодарен да сподели процедурата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Издаване на задграничен паспорт
Collapse
X
-
Кожичките ги остави, но като че ли ще те глобят за това, че не си си върнал паспорта, когато е изтекъл.Малко е тъпо, след като е твоя, платил си го, да го връщаш, но мисля, че така трябваше да се прави след като изтече. Без значение дали ще го подновяваш или не..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Не се притеснявай за отпечатъците. Много от по-възрастните хора почти нямат и пак им вадят паспорти За лична карта не взимат отпечатъци, а само за задграничен паспорт.Носи си личната карта и изтеклия паспорт, който да върнеш, ако не си него направил досега. И пари си носи за таксите ред: Мен не ме глобиха като върнах изтекъл 2005 г. паспорт, нищо че срокът за връщане е 3 месеца. Явно в суматохата сега не има занимава и с такива разправии.Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"
Коментар
-
[quote="kazan"]Глобата ми е ясна ... от 20 до 150лв като се съмнявам дали ще е различна от 20 лв. Придвидил съм ги към бюджета. А за отпечатъците да се надяваме, че няма да се налага да доказвам нищо и няма да стават гафове [/quoteГлоба при мен нямаше за паспорта,на който срока на валидност беше изтекъл през 2005г.Официално глобата наистина е над 20лв.Fiat Brava 1.6 16v 97г.
Citroen C4
Коментар
-
Доколкото знам не се плаща нищо след като мине определено време след изтичане на стария паспорт. Защото вече се води, че кандидатстваш за нов, а не за подновяване на стария. Само си го връщаш и не плащаш нищо. Поне аз не платих за изтекъл преди 3-4 години паспорт.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
То и аз не платих глоба, но ми се кокореше една лелка заплашително, та оттам знам, че имаше нещо такова..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
По въпроса за глобата - обикновено глобяват 20 кинта, но може и да минеш без глоба. Кого и колко глобяват, кого не - зависи как са разположени звездите . По другия въпрос за вредния навик и отпечатъците: има хора, на които не могат да се вземат отпечатъци. Някои от случаите са съвсем тривиални, например домакиня, която често има допир с агресивни перилни препарати, или пък хора с ръце, загрубели от кърска работа. Това не е майтап, а факт. Е, няма да те върнат, със сигурност ще ти издадат паспорт, има си съответната процедура за такива случаи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Immortal написа:Ако не греша, давността за невърнат паспорт е 3 години.Ако не сте го върнали по-дълго време, няма глоба, ако е под 3 години - има глоба.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар