Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тотално изпростяване пред паспортното на 6-то рпу София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тотално изпростяване пред паспортното на 6-то рпу София

Вчера сутринта какво стана пред паспортното на 6-то....Там хората бяха въвели списък, в който всеки който иска нови документи се записва. И като се има впредвид че минават по около 150 на ден горе долу можеше да си изчислиш кога ти идва реда. Аз бях номер 3650 някъде, записах се 25-26 април и тогава имаше ~1600 души пред мен.Бяха стигнали онзи ден до 3600 и вчера със сигурност трябваше да мина. Бях си взел отпуска.И сутринта излезна един тъпанар униформен, шеф явно, и вика "Тоя списък го няма. Какъв е тоя списък аз не знам за него."АЗ ОНЕМЯХ.... Всяка сутрин се четат номерата и хората така влизат а той не знаел... Отделно това го има напечатано и залепено там, заедно с цените на поръчките.И то стана жестока разправия.А аз трябваше днес да мина, заедно с още 100 човека около мен..а този същия вика ама вие тука които сте ще минете всички аз ви обещавам - вие сте 30-тина души!!!! А ние бяхме поне 150! ГОРКИЯ УНИФОРМЕН НЕ МОЖЕ ДА БРОИ!!и раздадоха номерата за деня на тея които повече се бутат и които бяха по напред..и половината тълпа увиснахме а онзи изчезна....Как ви се струва това нещо? Аз нямам думи.
    FIAT Bravo 1,9 JTD GT

Колега май навсякъде е така. Пресен пример от миналата седмица в Паспортна служба Ст.Загора: там по неписано правило се прави списък всяка сутрин от гражданите. Обаче когато се отвори вратата става нещо неописуемо. Списъкът е на земята и всички го тъпчат. Преди когато се пазареше с купони нямаше тъкава блъсканица. Охраняващият полицай се покрива малко преди да отворят вратите и се появява малко след като е свършила блъсканицата. Няма никакъв ред. Нахалните са с предимство. Аз и друго немога да разбера: какво толкова се прави, че и за получаването се чака толкова, колкото за подаването. Няма оправия тая държава.
    Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
    Ex.Opel Astra

Коментар

Аз като ходих да си взема новата личната карта чаках малко на д 1 час, и по точно отидох в 13:18 и си тръгнах в 14:29 :D . Не съм чакал много но можеше и по бързо да стане. А тя тази тъпата система забива някъде към два/три пъти и жената вика "системата заби чакайте малко". И разбира се преди мен имаше една циганка която подаваше документи за половината рода - "ама дайте ми заявление за големия син че си загуби ЛК, ама и за малкия за паспорта". И разбира се тази циганка се пред реди с няколко места с оправданието че чакала от доста време. А аз като влязох тя беше навънка , но това си е българска работа и никой не се обажда.

Коментар

За пореден път в държавната ни администрация се прие за готов и пуснат в реална експлоатация продукт, който реално не е готов. И то без никаква възможност за връщане назад. Както призна и шефката на "Български документи за самоличност", техниката, с която се правеха документи от старите образци, е демонтирана. И причината за тези дивотии е да се спазят сроковете и поетите ангажименти. Същото се получи с прословутата супа на НАП, която продъжава да трови живота на счетоводителите, има и други примери. Потърпевши са както клиентите, така и редовите служители на съответните институции.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Без думи!!!Как бе, на запад няма блъсканица и подобни идиотизми?!?Има направени колчета и въжета между тях, откъдето трябва да мине опашката. Всеки си чака чинно реда и няма блъсканица, няма пререждания и т.н.Имам късмет, че си загубих личната карта и си направих нова през 2002, та сега ми е валидна до 2012та... Идиотизмите в България нямат край. Намразил съм я таз държава, и всеки изминал ден омразата ми нараства. Честно.Ако щете ме наречете родоотстъпник, но такава простотия и малоумие никъде не съм виждал!!!Да не ви казвам какви пари са опънали за този софтуер.... Щом за една ДОС-овска програмка в НАП (дето и аз мога да я напиша, с познанията си по програмиране от гимназията) са взели десетки хиляди...

Коментар

Аз за това съм си нагласил реч.Боли ме муя, книжката ми изтече и личната карта също. Само че, работя за държавата на 300 километра от дома ми и нямам абсолютно никакво време да чакам цял ден по опашки за да си подновя документите. Правя по 5500 километра месечно за да си изкарвам хляба. Отпуска за това няма да излизам, защото тя ми е за почивка, а не за чакане по опашки.Ако ми разрешат да си подам документите където искам и ми е удобно, ще го направя веднага.В противен случай, ще задействам процедурата, когато стане такава, че да ми отнеме не повече от час.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Моята лична карта изтече на 21.03.2010 но скоро не мисля да я сменям с нова, не и докато има километрични опашки пред паспортното.

Коментар

mnpenchev написа:
                Моята лична карта изтече на 21.03.2010 но скоро не мисля да я сменям с нова, не и докато има километрични опашки пред паспортното.
                Е ако закъснееш с издаването на новата лична карта няма ли да и наложат глоба?
                Виж бейби не сме глупаци,
                ние сме отбор от здравеняци.
                Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Ще, ама ще обжалвам акта и ще докажа, че съм ходил четири пъти до управлението и съм чакал от 08 сутринта до 17 вечерта.И имайки предвид, че имам трудов договор, работя и мога да го докажа пред съдията, едва ли Акта ще издържи.Издаването на документа ми за самоличност не може да пречи на работата ми, все пак от нея се храня.Нека държавата отпусне по една седмица платен отпуск за документи и тогава да ме глобява.
                  .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                  www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                    Аз за това съм си нагласил реч.Боли ме муя, книжката ми изтече и личната карта също. Само че, работя за държавата на 300 километра от дома ми и нямам абсолютно никакво време да чакам цял ден по опашки за да си подновя документите. Правя по 5500 километра месечно за да си изкарвам хляба. Отпуска за това няма да излизам, защото тя ми е за почивка, а не за чакане по опашки.Ако ми разрешат да си подам документите където искам и ми е удобно, ще го направя веднага.В противен случай, ще задействам процедурата, когато стане такава, че да ми отнеме не повече от час.
                    Къде живееш и къде рабориш ти Какви 5500 км? Не беше ли от Русе? А иначе простотията е немислима. Със щастие отбелязвам, че книжката ми и личната ми карта важат до 2018, а паспорта - до 2013 Щото от Русенец се направих на столичанин. Обаче ходих до паспортното на Мария Луйза с една чужденка и знам с каква омраза ме погледна тълпата като влязохме веднага (за чужденци и българи е отделно, макар документите да са едни и същи).
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

fiatmaniak написа:
                      mnpenchev написа:
                      Някаде бяха казали, че удължават срока с 6 месеца на изтеклите, а и да ме глобят ще си платя глобата, то и без това тая смяна е точно за това, да нахраним държавата.

Коментар

fiatmaniak написа:
                        mnpenchev написа:
                        В рамките на 3 месеца след изтичането и можеш да я върнеш там от където са ти я издали. Това разбира се можеш да го направиш и с писмо с обратна разписка. Това, че не си подал молба за нова лична карта е друга тема...
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

gantcho написа:
                          Къде живееш и къде рабориш ти Какви 5500 км? Не беше ли от Русе?
                          Русе. Лесово. 290 км в едната посока.

Коментар

Ц ц ... веднага го издаде човека :D А иначе за пореден път се убеждавам, че тук е една представителна извадка на държавата.За каквото и да стане реч, съм забелязал една тенденция ... тема във форума - после го гледам в новините :D Дадоха репортажа ... по бтв ли беше, по нова ли беше, но наистина имаше подивелници там ... Първият се беше записал в списъка там в 1 часа през нощта
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Странна държава сме ние - обичаме опашките, калабалъка и кавгата...Тва с импровизираните списъци е пълен примитивизъм. В нормалния свят има машини за номерца за реди на кое гише да се курдисаш от ЖП гарата до кварталната аптека. И тука за щастие се срещат по банки и учреждения, но защо не турнаа такива системи във въпросните служби. Спокойно може да се направят така,че да ти показва и към колко часа ще ти дойде реда, а може и след колко дни. При положение, че се знае по колкодуши може да се обработват на ден. Пък що да не може да си завардиш ред и по интернет за след 10 дена например...Варианти има, може да се измисли интелигентската...Някой виждал ли е да се работи в някой град така? Може пък да се е сетил някой.Да се редиш за паспорт и за детска градина на палатков лагер по няколко денонощия... Евала държава!ПП- малко уточнение - пререждам, а не предреждам (за всички любители на правопистта)
                              Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Working...
                              X