И аз ще изчакам, но според мен 99.9% - отговора е да.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
PDA с две сим карти и други?
Collapse
X
-
Добре де, аз ли нещо не разбирам или прекалено драматизирате тоя A-GPS! Ако става дума за периодичното ъпдейтване позициите на спътниците през Интернет, не ми се вярва в някой телефон да няма опция да се изключи! Освен в някоя Нокиа (майтап, заяждам се! :P ).Но дори и да е така, след като ОС е Windows Mobile (и то в. 6.5!), какъв е проблемът да се качи някоя програмка от типа на NoData, с която бързо и лесно се забраняват и разрешават всякакви връзки на телефона (GPRS, Wap и пр.), а щом има Wi-Fi, обновяването на информацията да се прави само при наличие на такава връзка?ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
А-GPS не ъпдейтва позициите на спътниците, а те локализира без наличието на GPS сигнал приблизително, за да може бързо да се открият спътниците от ГПС приемника. Наблюдавам следното - -ако спра ГПС и после го включа на място, близко до това, на което съм го спрял, се закача за не повече от 3-4 секунди.-ако го пусна обаче далече от мястото, на което съм го изключил (напр. да го спра в Ямбол и да го включа в София) - му трябват няколко минути да се закачи, понякога повече от 10 минути.-при същата ситуация като втората, но с включен А-ГПС, телефонът се закача за сателитите за не-повече от 15 секунди. За това са необходими около 3-4 кб трафик.Проблемът идва, когато мрежата не поддържа А-ГПС (нашите и трите поддържат, споко), или сте на място без ГСМ обхват. Тогава "краткото" закачване за мрежата на А-ГПС не е толкова кратко, даже става прекалено дълго, щото А-ГПСа зацикля да търси мрежа, а докато той не свърши с процедурата, не започват да се търсят сателитите от "нормалния" ГПС.Нокия си има опция за изключване, Пешо Всъщност то това А-ГПС не е нещо особено. Всеки телефон, БЕЗ ГПС, като му сложиш Гугъл Мапс, те локализира с добра точност през ГСМ мрежата. Не е чак 1000 м разликата, както е писал някой по-горе. Не повече от 100 м е точността.
Коментар
-
Pecho написа:Добре де, аз ли нещо не разбирам или прекалено драматизирате тоя A-GPS! Ако става дума за периодичното ъпдейтване позициите на спътниците през Интернет, не ми се вярва в някой телефон да няма опция да се изключи! Освен в някоя Нокиа (майтап, заяждам се! :P ).Но дори и да е така, след като ОС е Windows Mobile (и то в. 6.5!), какъв е проблемът да се качи някоя програмка от типа на NoData, с която бързо и лесно се забраняват и разрешават всякакви връзки на телефона (GPRS, Wap и пр.), а щом има Wi-Fi, обновяването на информацията да се прави само при наличие на такава връзка?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Току що намерих 10 мин. просвет,за да тествам телефона.СИМ 1 е към Глобул и е с изключен ГПРС,СИМ 2 е Прима.Под покрив (във офиса,една бетонна плоча) за 15 мин. намери 1 сателит и то с доста ниска точност.Навън за 1 мин. се свърза и ме локализира с точност около 10-15 м.Софтуера е iGO 8 от Замунда.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Включвам се в обсъждането, като предварително се извинявам за неточности в терминология и фактология, тъй като не съм корифей в областта, а само споделям опит.Както писах в една тема /не ми се рови/ около коледа м.г. си подарих китайски телефон SUNNO, с WINDOWS MOBILE 6.5, WI-FI, GPS Bulit-in /доколкото разбрах това означава вграден и ползва за координиране сателити, а не мрежата на оператора/ за около 180$. Мой приятел ми качи Tom Tom,Sigic, IGO, Garmin и NDrive, от който ползвам основно Sigic и съм много доволен. Знам, че по принцип има опция за включване на спомагателно позициониране, чрез мрежата на оператора, но при мен е изключена за да не трупа трафик. И без нея позиционирането става за около 3-10 мин. в зависимост от местоположението. Точността е за мен е много добра 10-20м, като се има предвид че съм геодезист и по пронцип при нас се гони точност от няколко см. Все пак тук не става въпрос за точни измервания, а колкото да не се загубиш. Позиционирането става трудно, когато автомобилът е в движение, но мисля че това е нормално.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
BO написа:jenshen73, някакви наблюдения да си направил?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Хайде и моята играчка някъде тогава се очаква да кацне и тъкмо ще помагаш с екстрите. Поръчал съм си една таква но не на тази цена де но модела е същия. Поне параметрите са изписани правилно иначе снимките не са на дву симовия модел на телефона ама какво да се прави китайска им работа. Понякога май и те не знаят какво продават. Сигурно има около 10 модела от този телефон с различни параметри в един и същи корпус с едва забележими разлики. Ама не ми се ровичкаше повече. В описанието от търговеца дето го поръчах пишеше че има и A-GPS функция, а в тоя макар че е същи по всички други параметри са пропуснали. http://www.dhgate.com/new-arrival-un...5b2bd3ba4.html И тъкмо ще можем да сравняваме и тестваме. Не съм експерт в навигациите но си играх с едно динозавърче NAVMAN да му кача iGO8. Той си е чисто PPC и няма връзка с GSM мрежа. И при него ефекта с търсене на сателитите е същия. Ако го пуснеш далече от позицията където е бил позициониран последно голямо смятане прави докато се локализира точно. Може и 5-10 мин. да трябват. А не дай си боже да си в движение в повечето случай забива. Но укажеш ли му ръчно на картата че си някъде там в рамките на 50-100 метра и ти е началната точка за изчисляване на маршрут всичко става просто за не повече от минута. тя даже самата програмка те пита дали да преминеш на друга позиция от последната фиксирана когато правиш това. Но ефекта е положителен с скороста на позиционирането. Особенно като се има в предвид че тактовата честота на процесора е много малка.
Коментар
-
Всички съвременни GPS устройства имат два начина за "старт":1. Горещ старт - когато само са били в "спящо" положение, но са следили позицията си без да я визуализират - до 3 секунди позиционират2. Студен старт - когато са били изключени - било нормално или заради изчерпване на захранването - понякога позиционират и за 10 минути - зависи от софтуера, а понякога и от приемника използван в устройството - применро Sirf Star III е доста бърз приемник, но и доста неточен.Steliyan's Life!
Коментар
-
Horizontal Position AccuracyAutonomous <2.5 mVelocity AccuracySpeed <0.01 m/sHeading <0.01°Time To First FixHot start - Autonomous <1 sWarm start - Autonomous <36 sCold start - Autonomous <36 sMS Based - GSM coarse time <0.6 sMS Assisted - GSM coarse time <5.3 sSensitivity5Autonomous acquisition -147 dBmGSM / UMTS coarse time aided -155 dBmCDMA precise time aided -155 dBmTracking (external LNA) -158 dBmТуй ко е доста неточно...jenshen73 написа:Всички съвременни GPS устройства имат два начина за "старт":1. Горещ старт - когато само са били в "спящо" положение, но са следили позицията си без да я визуализират - до 3 секунди позиционират2. Студен старт - когато са били изключени - било нормално или заради изчерпване на захранването - понякога позиционират и за 10 минути - зависи от софтуера, а понякога и от приемника използван в устройството - применро Sirf Star III е доста бърз приемник, но и доста неточен.
Коментар
-
Искаш ли да се обзаложим или разчиташ на информация от нета?Залагам GPS приемник маскиран като PDA. Работи със iGo/Garmin под Windows Mobile. Ти какво ще заложиш? И искам локализация върху репел с точни координати.Steliyan's Life!
Коментар
-
Да бе добре. Те SIRF лъжат като обявяват лъжлива официална информация на уеб сайта си, за свой продукт. За какъв репел говориш бе човек?jenshen73 написа:Искаш ли да се обзаложим или разчиташ на информация от нета?Залагам GPS приемник маскиран като PDA. Работи със iGo/Garmin под Windows Mobile. Ти какво ще заложиш? И искам локализация върху репел с точни координати.
Коментар
-
Вероятно съм объркал правилната дума Дори твърде вероятно, че тоя репел напоследък ми е в главата от репелентите за псетата на село Значи, става дума за геодезична точка, чиито точни координати знаеш по някоя система. За предпочитане в града - точките си личат - представляват нещо като глави на болтове/пирони забити в цементно петно нейде по асфалта, полянката или на паважа. Заставаш с любимият си Sirf Star III и записваш - за предпочитане - 10-15 минути. После можеш да си сравниш колко точно стои на едно място GPS-а. Допълнително - щом знаеш координатите - можеш да сравниш с тях.SirfStar III е ултра чувствителен, но това не означава задължително и точен. И защо да спорим? Ти с колко GPS-а си боравил? Колко устройства с GPS приемници притежаваш? Колко различни софтуера ги управляват/четат?Ако желаеш - когато почивам ще ти заснема координати с 2 различни устройства - да видим колко "верни" ще са.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар