Искам да попитам, знаете ли как изглеждат номерата на така наречените импулсни телефони? Ако знае някой да напише как се разпознава такъв номер от нормален.edit:Промених заглавието на темата, за да отразява по-точно за какво става дума в крайна сметка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредния начин за измама.
Collapse
X
-
Първа цифра след префикса 1.Но има и обикновени на вид номера, но договорени самостоятелно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
peho написа:И аз знам това с единицата, но срещнах информация, че 0889 1хх ххх също бил такъв номер. Не знам, може и да е печатна грешка, заради това питам.
Коментар
-
Така, а сега да кажа защо попитах за тези телефони. Отначало се усъмних да не би един телефон да е точно импулсен, но после се оказа че схемата за измама е друга. Заради това реших да споделя това тук, та дано предпазя някой от измама. Ето за какво става дума. Преди около седмица получих писмо от RabotavEU информиращо ме че съм бил попаднал при тях от международният им отдел и ще ми търсят работа, след няколко дни - ново писмо в което става ясно че вече усърдно ми търсят работа и се очакват скорошни резултати. Аз не обръщам особенно внимание, на такива обещания не вярвам, а и нямам спомени да съм се регистрирал за такава услуга. Преди няколко дни получавам писмо от RabotavEU че са ми намерили работа, ето и писмото:Здравейте!Имаме добра новина!При последните няколко дни ние проведохме серия от разговори с няколко различни работодатели, които в пълна степен отговаряха на предварително зададените параметри - държава, професия (длъжност) и заплащане, съответстващо на средното за страната за този вид работа.Добрата новина е, че успяхме да осигурим работодател, който в момента очаква Вашите документи. Работодателят е предварително информиран, че Вие сте български гражданин. Предоставен ни е списък с необходимите документи, които да придружават Вашата кандидатура.Документите не са сложни и могат бързо да бъдат подготвени и предоставени на работодателя. При положително развитие, ние ще трябва ускорено да се справим с оставащите административни процедури, тъй като работодателят желае работното място да бъде заето възможно в най-кратък срок.Предлагаме съвместно да координираме действията си - за целта молим да ни позвъните на тел.: 0889 103 669 или на тел. 032 588 720 . Moжете да ни намерите от понеделник до петък от 8.30 до 12.00 и от 13.00 до 17.00.С уважение: RabotavEU.com,отдел "Посреднически"
Коментар
-
Тарифите за номерата на УДС са обявени :http://mtel.bg/mobiltel/services/090...51Всички останали телефони не са "импулсни"И се таксуват според цената за нормално позвъняване на абоната, независимо че операторът може да има договор за обем такъв номер.
Коментар
-
Същите е-майли получавах и аз, само, че не им обърнах никакво внимание ... В случай трябва да се разбере откъде те са взели моят е-майл, защото съвпадаше със регистрацията ми в сайт за работа ... И последствия евентуални за разпространителя на е-майла ми ... Ясно ми беше, че не е чиста работата, но не знам защо - още тогава ги прочетох тези мейли, като принципно не чета такива измишльотиниFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Абе аман от спамери с други думи. Аз ги лекувам лесно - всичките ми мейли се хостват от gmail - съответно - "докладвай за спам" и да видите как дори на АПИС безумните оферти вече не ги чета...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
ilkor написа:Тарифите за номерата на УДС са обявени :http://mtel.bg/mobiltel/services/090...51Всички останали телефони не са "импулсни"И се таксуват според цената за нормално позвъняване на абоната, независимо че операторът може да има договор за обем такъв номер.
Коментар
-
Поредния вид измама
Не намерих пусната тема за този вид измама във форума и затова реших да пусна темата. Та на въпроса: продаваме булченската роклята на жената(няма къде да я държим и само събира прах) и съм пуснал обяви в няколко сайта. След известно време получаваме писмо на английски от заинтересувана купувачка и много се учудихме. След размяна на няколко писма с въпроси от страна на купувача( в едното писмо даже питаше дали нямаме повече бройки) получихме следното писмо:Thanks seller for getting me back soon, am glad to read from youtelling me the item status and the cost, i want you to know that ambuying this item to my son in west Africa, i want you totell me the item cost and the shipment through DHL or EMS SPEED POSTand there is my son address below:Name...Steven MillerAddress.. No 7 Afani Layout ring roadCity Ibadan..State...oyoCountry...NigeriaZip code..23402Telephone Number..+2347057956861and get me back with your full bank details likeBank Name...Account Name...Account Number...Iban.....Swift code......Country...item original pictureor your paypal emailso that i can make the transfer of the money to your bank account orpaypal immediately, so i wait to hear from you againRegardsПри получаването на това писмо и като видях адреса за получаване, че е в Нигерия и бях много учуден и нещо не ми се вярваше, че нещата са читави. Тръгнах да се ровя из нета и намерих доста хора, които са били залъгвани да пращат телефони, лаптопи и др. неща, които са втора ръка и се продават чрез обяви в сайтове. Дори някои като са искали първо да пуснат парите и след това те да пуснат стоката, тарикатите са показвали фалшиви документи за преведени пари. Така, че колеги видите ли адрес, свързан с Нигерия, работата не е читава. Ето няколко сайта с инфорамиця за схемата:http://narmag.info/viewtopic.php?f=10&p=7619 и http://www.aukro.bg/phorum/read.php?...1&t=101&view=h. Поздрави и внимавайте.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
Някои колеги са виждали подобен вид измами, други не са. Дано тази тема помогне на тези които не са - да научат нещо ново. Надявам се да няма повече излишни коментари. Моля! Май е време да издирим всички стари теми за измама, и да ги съберем в една, с подробно описание на всички познати видове измама.
Коментар
-
измама
подобни измами има още от преди много време дори и по пощата с писма и дори по телефона доли и нещо стана въпрос че МВР ги търсела или им е вече известно ама нищо за сега в други стари съм чувал че ина вече затворени обикновенно взимат Банкови № и всичко изредено по горе УЖ да превеждат ПАРИ аз така щях да хода на работа В НИГЕРИЯ преди 18 години УЖ от Върншно министерства а суе указа че няма нищо такова
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар