Airfan написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
vvvasilev написа:Airfan написа:Нямам думи...A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
vvvasilev написа:Но безразборно тровене и стреляне - не става. Как ще живееш ако нараниш човек?А относно детето - монетата винаги има две страни. Къде са били родителите му през това време? Знаем ли какво е правило детето - кучето не може да се защити, нали? Ако е злобно куче - то не е станало само такова..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Чета и се чудя. Става дума за защита на животните или за защита на кучетата? Защо трепем плъховете, питам аз? Те права нямат ли? И с какво имат по-малко права от кучетата? Дано ’защитниците’ схванат абсурда на доводите си.И всичките тези ахкания и охкания идват от същества, за изхранването на едно от които годишно трепят поне 150 животни (без да броим рибите). Това ако не е лицемерие, не знам какво е.Писна ми от ’моето куче е възпитано, няма да посегне, затова си го разхождам без каишка и намордник’. Което преминава в ’То добри хора не лае, надушва лошите затова те лае’. И достига до ’Е какво като ти души краката, вземи се изкъпи, няма да те души’. Да не продължавам докъде им стига наглостта.Според мен решението е обиране на всички улични кучета от града, после хуманно ли ще се трепят не ме интересува, не ги искам на улиците, не им е мястото там (както и на плъхове, кърлежи, и т.н.). И второто - разрешение за гледане на куче над еди-какви кила се дава само ако имаш над 100 квадрата собствен двор. За всичко друго - глоба глоба ГЛОБА ГЛОБА ГЛОБА.
Коментар
-
Ами четейки форума какво виждам - тровене и стреляне - по някога дори със стоп патрони. Може би тази отрова я бутат в устите на кучетата? Оставят я така по улиците. Но тъй като казах това, което мисля - живейте и правете така както смятате за добре. Щом така ще се почувствате големи и корави мъже... Сигурен съм, че много намират оправдания да бият и жените си, после и децата си. Защото е лесно да надвиеш на някой който не може да ти отвърне. Но ако някой иска да се докаже наистина- да избере някой с неговия размер или по-голям. С няколко думи - за мен цялата тази агресия е избиване на комплекси. Защото всички тук, които са много "смели" ще се покриват като мишоци ако случайно наранят някой докато стрелят или тровят. Когато аз искам да изпусна малко пара - отивам в Славия, избирам си някой, който е достоен противник и правим спаринг бокс. Ако ме е страх от водата - отивам на далечно плаване в океана. Ако ме е страх от въздуха- отивам на курсове по акробатично летене. Честта е да се бориш със страховете си. А не - "тате, ама еди кое си куче ме лае". "Е, сега ще му е_а майката".Наистина ли е нормално за вас да стреляте с газови и стоп патрони? И да хвърляте отрови наоколо? Дори и с бойни патрони - ако са ви легални оръжията, то трябва да сте карали курсовете. А ако сте ги карали ще знаете какви рикошети могат да се получат (куршума не спира в тялото). И като сте толкова загрижени за децата си - как ще се чувствате ако някой отрови любимеца на детето ви и то гледа съществото което обича да се гърчи в мъки и пяна на уста?Има си процедури, има си организации. Ако има агресивно куче - то те ще се погрижат за него. А това което вие можете да направите е да научите децата си как да се държат с каквито и да било животни.Относно статията за Бургас - дим без огън няма. Лесно е да призоваваш някой от ефира на телевизия, която никой не гледа. А щом като е в Бургас, ако това е СКАТ... Просто е смешно. Тези хора имат само конспирации в главите си. Статията е подписана от журналист, винаги има как да се свържеш лично с него. Така че - на кого да вярвам - дали на репортаж, казващ нещо което и аз съм виждал с очите си?FYI, аз също имам дъщеря - на 9. Има си и куче. Дай боже скоро смятам да я заведа на сафари в Индия и Аржентина. Но това на което я уча е да уважава всяко живо нещо. Да убива само ако смята да го изяде.П.С. Нещо много важно. Не казвам че трябва да се оставят агресивни кучета по улиците. Аз съм против самоуправството!!! Да изливаш садизма си на друго същество.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
----------------------------
Ignorance is a bliss
Коментар
-
Колега Василев, ти явно си на страната на всички, които не одобряват "кучкозащитничеството" по принцип, но влагаш повече емоция,което поражда мним конфликт.Обсъдихме и осъдихме садизма - никой не подкрепя самоволно тровене, стреляне и кормене на всякаква жива гад, особено ако е за забавление.На никого не му се занимава със стреляне и тровене на кварталните кучета, защото за това би трябвало да има служби. На няколко пъти във форума беше изтъктанто като "мъжество" ликвидирането на опасни и агресивни помияри и мъстии. А как се нарича, когато въпроснитеслужби не си свършат работата, а обществото продължава да търпи кучешкия терор!?!?Хм, за кучета и котки може, за свине майки не може!?!? Обясни ми какво означава "да убиеш, само ако смяташ да изядеш". Значи ли, че оправдано изтребванетона волно живуркащите гадинки из гората, преследвани с карабини и снайпери, само защото смяташ сладко сладко да ги хапнеш!?!?!?! Ето това хоби вече е"мъжество" - да идеш в дома на беззащитната горска твар и да я отпукаш, за да докажеш колко си смел, точен и натопорчен! А ако си толкова гладен,мол до мола са построили, все ще се намери едно кило пържоли, да не се гътне човек от глад...То вярно хората са казали, че гладът е по-силен от страха и май е по-оправдано да убиеш куче за да го изядеш, а не защото те заплашва по някакъв начин.Значи работата е яснаааа, дано дойдат по-скоро виетнамците. Хем кучетата ще са част от една естествена хранителна верига, хем няма да са изтребваникато вредители, а като деликатесен дивеч. И всички ще са щастриви!Поздрав!!!
Коментар
-
:D Така е Деяне, аз също смятам че няма нужда да се конфронтираме. Проблема беше че прочетох много крайни мнения, за това как някой се кафил че еди кое си куче се мъчило. А такива хора не мога да разбера. Смятам че те са много по-опасни от които и да било животни.Иначе за лова - да съгласен съм с теб. И аз не одобрявам трофейния лов. Когато говоря за Сафари - имам предвид Фото сафари в резервата за тигри Рантамборе. И понеже не живеем заедно с майката на дъщеря ми, отскоро стана по-самостоятелна и може да я водя насам натам. Така че имам много да наваксвам във възпитанието Просто ми е писнало където и да отида по света като чуят българин и да имат предвид бай Ганьо. Искам да има в Бг повече модерни млади хора, които мислят преди да направят нещо.ПоздравиFiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
В белите страни на запад на които искаме да приличаме имат така наречените дружества за защита на животните. Може би сте гледали по Animal Planet сериалите които дават всеки ден. Как при сигнал за бездомно куче на момента се реагира и се прибира кучето. Как се конфискуват кучета а и изобщо животни които се гледат немарливо или е упражнена жестокост към тях. В някои от случаите собствениците освен глобявани биват арестувани и съдени. Тук такива дружества няма. За момента не виждам и възможност скоро да има. Защото ние не ставаме като хора. Мисленето ни е сбъркано. Тези дружества на запад не са плод на властта, финансират се изцяло от дарения. Тук колкото и да сме бедни сме доказали че може да се събират колосални суми когато стане дума за сираци или болни хора. Но за животните малко хора ще се бръкнат да дадат някой лев. Просто не ни пука за тях. Има нещо по тревожно което забелязах в темата. В тези така наречени бели страни не напразно се занимават с хората които се отнасят жестоко към животни. Човек способен на това е способен на жестокост и към хора. И хората там вземат мерки навреме, колегата автор на темата с нищо не може да ме убеди че утре ако някой го засече и му падне пердето няма да го застреля, не казвам че ще е така но по думите му излиза че е лабилен психически и доста агресивен и е добре да лекува това докато не е сторил нещо за което да съжелява.
Коментар
-
Има нещо по тревожно което забелязах в темата. В тези така наречени бели страни не напразно се занимават с хората които се отнасят жестоко към животни. Човек способен на това е способен на жестокост и към хора. И хората там вземат мерки навреме, колегата автор на темата с нищо не може да ме убеди че утре ако някой го засече и му падне пердето няма да го застреля, не казвам че ще е така но по думите му излиза че е лабилен психически и доста агресивен и е добре да лекува това докато не е сторил нещо за което да съжелява.-Аз си мисля или поне се надявам да сме изнервени от сложната ситуация в страната и някой да си търси къде да си изкара нервите....Но определено децата и някой родители са доста жестоки(не само към животните,а към всички това виждам и покрай работата и покрай личния ми живот)И все пак приятни празници и ключ за темата,че да не се нервираме."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
vvvasilev, защо ли ми се струва, че целта на писането ти не е да поддържаш мнението си, а за да ни впечатлиш с някакви възможности и начин на живот.Имам такива познати ... да ти кажа избиването на комплекси е сложна тема, всеки залита на някъде. Единия обича с подробности да разказва посещенията си и преживяванията си на сърфа в Доминиканската република, другия се убива да описва възможностите на новия си автомобил [обикновено струващи колкото яхтата ти и оборудването в нея].И двамата имат определен вид [деликатни] проблеми и търсят изхода с подобни импресии.Ако греша, извини ме, но ми идват малко повече снобските подробности и примери, които използваш. Тук не сме бедняци, поне не всички и някой път виждаме когато царя е гол.По темата:vvvasilev написа:Щом така ще се почувствате големи и корави мъже... Сигурен съм, че много намират оправдания да бият и жените си, после и децата си.vvvasilev написа:Защото е лесно да надвиеш на някой който не може да ти отвърне. Но ако някой иска да се докаже наистина- да избере някой с неговия размер или по-голям.vvvasilev написа:Ако са ви легални оръжията, то трябва да сте карали курсовете. А ако сте ги карали ще знаете какви рикошети могат да се получат (куршума не спира в тялото).vvvasilev написа:П.С. Нещо много важно. Не казвам че трябва да се оставят агресивни кучета по улиците. Аз съм против самоуправството!!! Да изливаш садизма си на друго същество.vvvasilev написа:Проблема беше че прочетох много крайни мнения, за това как някой се кафил че еди кое си куче се мъчило..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
vvvasilev написа:А относно детето - монетата винаги има две страни. Къде са били родителите му през това време? .vvvasilev написа:Знаем ли какво е правило детето - кучето не може да се защити, нали?.vvvasilev написа:Ако е злобно куче - то не е станало само такова..vvvasilev написа:Я помисли какви садисти са днешните деца..vvvasilev написа:Изобщо човече, много повече вяра имам на животно отколкото на човек .She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Malone,прочети хубаво тази тема, както и другата за кучетата във същия раздел. Цитатите ще ги намериш.За оръжието - ясно е, че не си карал курсове. Стандартен патрон от Макаров минава през човешкото тяло от 20 метра стрелба. Не съм го пробвал но на теория е така ако минава през меки тъкани и това се учи! От тук нататък ми е ясно що за "стрелец" си.Както вече казах, живей си както си искаш, прави каквото си искаш. Жена ти щом ти се кефи - браво на нея. За едно обаче беше прав бате Бойко. Кофти материал е останал в България....Честно - ти четеш писаното от мен като дявола евангелието. Ако видиш куче нападащо някой - естествено че ще помогнеш. И не само куче. Проблема е обаче че всички са много ербап на клавиатурата - а на вън мижитурки. Една моя колежка до НДК я нападнаха хора - тя вика - всеки се е правил на ощипан.И сериозно - незнам кой ти е дал, ако ти е легално оръжието и с кой акъл, при положение че така лесно би го извадил да стреляш на улицата.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
-
@ gantcho,много сталинстки подход - Има кучета, има проблеми. Няма кучета - няма проблеми. Замисли се - можеш ли да унищожиш всичко и всички за да ти е добре на теб?Моята теза е - щеше да е добре ако нямаще бездомни кучета. Но ги има. Проблема трябва да се реши по хуманен подход. Междувременно трябва да се възпитат децата да избягват безстопанствени кучета, и солени глоби за домашни кучета без надзор.Аз дори съм привърженик за такса домашен любимец. Така някой ще може да реши проблема професионално.Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
Ignorance is a bliss
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар