Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ntodorov написа:
    ZinG написа:
    ЕВАЛА! Пак адски много мъжкари! Дайте да убием всичко! Аман от болни мозъци и байганйовци! Ще го убия, ще го разчленя....Дори незнам как някой е оставил постове от този род и този тон! Защо кучето Мима не може да говори, за да ви каже то какво мисли! После политиците ни били виновни! Вижте се ДИВАЦИ! ПЪРВИЧНИ ХОРА!
    За съжаление и девет годишното дете също не може да говори ? ... И понеже съм първичен - защитавам детето си, а не Мима, Рекс, Шаро и други именни и безименни герои.
    Абсолютно съм съгласен с това мнение, както и с мненията на останалите колеги, които твърдят, че кучето трябва да е обезопасено. Нито аз нито детето ми знаем как е възпитано едно куче. Не сме и длъжни да знаем. Не ме и интересува. Синът ми е на 2.5 години и се страхува инстинктивно от по-големи кучета. Аз също се страхувам за него. Абсолютно нелепо е да се обяснява как едно животно е добре възпитано и няма да направи нищо. Това е животно преди всичко. Освен това е хищно животно. Освен това си има инстинкти. Стопанинът може да си мисли, че го е научил да си ги подтиска, но той никога не може да знае какво ще мине през главата на едно куче (хеле пък през главата на някои тъпи породи "бойни" кучета) - например кога това куче е решило, че стопанинът му е "застрашен" и то трябва да го "спаси". Зверовете усещат кога се страхуват от тях и това стимулира инстинктите им за преследване. А доста хора имаме деца, които се страхуват. Малки деца. И всеки от нас знае какво би направил и на кучето и на стопанина му ако не дай Боже стане беля (спестявам форумното мъжкарство).
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Моля някои колеги да се успокоят за малко, че може много лошо да се захапем
      trace написа:
      В градинката където си разхождам детето вече има повече кучета отколкото деца.
      Данъка за кучето ми за миналата година е 50лв. Всъщност няма смисъл колко е. Някой може ли да ми посочи обособено от общината място за разходка на кучета? В морската градина на Бургас си има определени места със специални кошчета, ръкавици за еднократна употреба и торбички за акитата. Чисто е повярвай ми
      trace написа:
      Естествено навсякъде е пълно с л...а, никой не чисти след кучето си.
      Погледни в градинкта пред блока. Не е ли пълно с буклуци? Това е до манталитет, колега.Не поставяйте всички под общ знаменател! Това е все едно да кажете, че всички, които крат Голф са идиоти... Не си мислете, че защитавам собственика на питбула, нахапал детето. Напротив!
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

trace написа:
        profit написа:
        ...Колегата по-горе с ротвайлера сам си е преценил.....
        Явно грешно е преценил. Точно затова тря6ват за6рани и високи санкции, щото ако тря6ва да разчитаме на преценките на някой си става лошо.В градинката където си разхождам детето вече има повече кучета отколкото деца.Естествено навсякъде е пълно с л...а, никой не чисти след кучето си.Както и да е, аз лично давам на детето да си играе с кучетата и засега про6лем не е имало.Но ми е интересно какво 6ихте направили ако вашето дете пострада?
        Колега не си разбрал смисъла на думите ми. Имах в предвид, че е преценил, че може да гледа рот, а не че съм съгласен че изискването за повод не важи за него. По-надолу го бях обяснил. Ако пострада моето дете или дори друго непознато и аз ще реагирам като баща, но спора мисля беше къде е корена на проблема, а не какво бих направил ако...

Коментар

Коригирах си предният пост, защото съдържаше моят отговор на въпроса.
          profit написа:
          ... къде е корена на проблема...
          Не си мислете, че защитавам собственика на питбула, нахапал детето. Напротив! Нека той да си понесе последствията с цялата строгост на закона. И нека другият тъпанар, който е решил да се вземе "опасно" куче за да се фука с него да се заамисли дали изобщо да го прави, след като не може да полага необходимите грижи и обучение за него!
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
            Коригирах си предният пост, защото съдържаше моят отговор на въпроса.
            profit написа:
            ... къде е корена на проблема...
            Не си мислете, че защитавам собственика на питбула, нахапал детето. Напротив! Нека той да си понесе последствията с цялата строгост на закона. И нека другият тъпанар, който е решил да се вземе "опасно" куче за да се фука с него да се заамисли дали изобщо да го прави, след като не може да полага необходимите грижи и обучение за него!
            Лошото е само, че грижите и обучението не ти гарантират 100%, че няма да нападне някого. Големите кучета като твоя рот нямат респект към децата поради ниския ръст. Затова намордника не е лоша идея по принцип. Но ти си знаеш де...
            N.Y. State of Mind

Коментар

Въпросът за домашните кучета с повод и намордник е като да коментираме ползването на предпазни колани в колата - то всеки знае,че няма да катастрофира, ама ..., нали?Мястото на безстопанствените кучета не е на улицата. Вероятно е във Виетнам или "на някое по-добро място".Ако кучкозащитниците възприемат буквално израза "градска джунгла", нека слязат от клона и да хванат гората,където да защитават по-благородна кауза, като спиране на "Дървената мафия", бракониерството, дори и да мрънкат за няколкогодишна пълна забрана на лова, че да живне Природата... Преди 2 години бях в Букурещ за няколко месеца. Случи се да има среща на НАТО и градът беше известно време под пълна блокада. Една от мерките беше от улиците да изчезнат бездомните помияри. И те изчезнаха. Не знам къде ги денаа, ама се реши проблемът кардинално.Румънците бяха много щастливи от факта и се бъзикаха, че искат по-често срещи на НАТО, стига да няма псета по улиците.А там си е доста проблемно, може би по-лошо и от София (но ЕДИНСТВЕНО що се отнася до кучетата).Извращенията и гаврата с животни са съвсем друга тема. Тук затворът и глобата ще помогнат в единични случаи, но отношението към животните и природата се възпитава у дома, с личен пример и малко контрол. Разбира се това важи изобщо за поведението в обществото.Протестирането във виртуалния свят със сигурност не е полезно или по-скоро е на ниво бистрене на политика на маса,но като гледам в България никой нищо не е постигнал с протест. Или няма пари или няма кой да свърши работата. Рипа, рипа тълпата, па се спре и си иде дома... Изводът е, че и за протести не ставаме, ето ги Гърците. Тия им дай да протестират...Не знам дали върши работа, ама поне имат гражданско и политическо отношение. Тука се протестира само, ако става въпрос за Рикията, а последните масови студентски протести бяха преди години, когато в София вдигнаха картите за транспората с няколко левчета на месец,при положение, че дълбоко потъналите в нАучната проблемация младежи дават повече пари на ден за цигари, да не говорим за алкоол,а за чалгаджийници...Не се сърдете на колегите с по-остър тон. Въпросът е "човекът или кучето" и докато държавата не си влезе в ролята на контролен орган, острият тон е в реда на нещата.
              Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Пречат ли ви кучетата по улиците? Лаят ви, хапят ви...убийте ги!Пречат ли ви циганите по улиците? Псуват ви, крадат ви, бият ви... убийте ги!Или както казва другаря Джугашвили: Есть собака - есть проблем, нет собаки - нет проблема!Аз не мисля, че това е решението!Истината е, че правилното решение за отърваване от глутниците улични псета е изключително трудно-намираемо и изключително скъпо-струващо.Не се наемам с рецепта, защото не ми е работа.Но пак казвам - повечето случаи на жестоки нахапвания не са от улични псета, а от пуснати сободно обучени кучета-убийци. И за това не са виновни кучетата.От една страна - това е война - кучетата или хората. От друга - войната е доста неравнопоставена - едните имат само едни остри зъби, а другите - освен оръжията, имат и много интелект. И именно интелекта би трябвало да се използва, а не оръжията. Толкова ли е трудно да се почерпи чужд опит? Има стотици градове в чужбина, от мащабите на София. И в повечето от тях кучета няма. Защо ли? Аз не знам, но има хора, които би трябвало да знаят.

Коментар

@DEYAN IYIКолега, това кой каква кауза да защитава и дали въобще да защитава някаква кауза е въпрос на личен избор, пък бил той и само морален. Никой няма право да ти казва ако ти се дават 5 лева за какво да ги дадеш, така както аз нямам право да питам колегите с повече от една кола в подписа "А бре ламаринолюбци! Некви тенекии дрънкате, вместо да ги продадете и да помогнете на децата в Хаити". Ако искаш да помогнеш за някаква кауза- чест и почитания за теб! Ако не харесваш дадена кауза, поне не оплювай хората, които я подкрепят. Както казах по-назад- Мима е изпратена в Германия, защото я поискаха швабите. Държавата не е дала нито стотинка за това! Не обиждайте хората, които обичат животните. Повечето от тях също имат деца!

Коментар

http://i.data.bg/08/09/28/1175668_orig.jpgей тва е от куче причинено
                    Bravo 1.2 16v
                    Lancia Dedra 1.8 16v
                    Suzuki GSXR250R

Коментар

това също
                      Прикачени файлове
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

И още
                        Прикачени файлове
                        Bravo 1.2 16v
                        Lancia Dedra 1.8 16v
                        Suzuki GSXR250R

Коментар

Малиииии - да не бях го гледал. Освен физическите травми, още по-дълбоки са и психическите. Особено при децата.

Коментар

profit написа:
                            @DEYAN IYIКолега, това кой каква кауза да защитава и дали въобще да защитава някаква кауза е въпрос на личен избор, пък бил той и само морален. Никой няма право да ти казва ако ти се дават 5 лева за какво да ги дадеш, така както аз нямам право да питам колегите с повече от една кола в подписа "А бре ламаринолюбци! Некви тенекии дрънкате, вместо да ги продадете и да помогнете на децата в Хаити". Ако искаш да помогнеш за някаква кауза- чест и почитания за теб! Ако не харесваш дадена кауза, поне не оплювай хората, които я подкрепят. Както казах по-назад- Мима е изпратена в Германия, защото я поискаха швабите. Държавата не е дала нито стотинка за това! Не обиждайте хората, които обичат животните. Повечето от тях също имат деца!
                            Колега, аз също съм от тези, които обичат животните!!! Но хората по света живеят добре (там където живеят добре), защото не си създават проблеми или, когато някой създава, има едно такова нещо като Държава, което обслужва обществените интереси, а не на групи хора и техните хобита. За съжаление кучкозащитничеството е ХОБИ, а не обществена или природозащитна кауза. На мен досега не ми е налитало домашно куче, но пък бездомни псета са ми се спускали,без абсолютно никаква причина. За щастие съм се разминавал само с лошата тръпка. Който иска животинка - куче, коте, рибки, кардаринки, змия, кон..., да си ги гледа вкъщи, да се грижи и да отговаря за тях. На улицата всеки да си отговаря за стоката! А безстопанствената стока, който иска (кучкозащитниците) да си я прибере вкъщи, да си я чува и да й се радва. Бездомното псе не е катеричка в парка!"Ако не харесваш дадена кауза, поне не оплювай хората, които я подкрепят." - ако тази кауза ми пречи, то не самата кауза ми пречи, а хората, които "се борят" за нея.Твоето право стига дотам, откъдето почва да пречи на правото на околните. Правото на бездомни псета и техните глутници в градска среда противоречат на всичко,което може да се нарече нормално. Въпросът е, че когато Държавата обърне внимание на този проблем и строи приюти, изхранва и обгрижва въпросните псета, отново каузата на кучкозащитниците влиза в сблъсък с обществения интерес, защото? Ами защото средствата за тази дейност идват от обществото, което не иска дазаплаща немарливостта и безотговорността на развъждащите помияри, както и да плаща ХОБИТО на една шепа псевдо природозащитници.Изводът е следния:1. Безстопанствените кучета нямат място на улицата поради ред причини, без значение дали са обезпаразитени, скопени и маркирани.2. Изтреблението им не е хуманно, а и не могат да живеят свободно, следователно ще са на "топло" и уютно.3. Единият вариант е да са по домовете на самите кучкозащитници, вторият да са в кучкарници спонсорирани от ЧАСТНИ лица, чието ХОБИ, кауза и призвание е именно животът на въпросните божии твари - кучкозащитниците. Също така от глобите, които се налагат на тези, де ги размножават. (Парите от данъците за домашно куче не трябва да се изразходват тука).Каквото и да било различно от горното е "всичката Мара втасала, само онуй си не срясала"И като финал, за разлика от твоето хоби, моето не застрашава живота и здравето на обществото, както и не му бърка у джеба Може да не е общественополезно, но не е и вредна (е, малко изгорели газове, но ретро автомобилите се движат рядко хахаха).ПП- за осакатената Мима, не си мисли, че не ми е мъчно. Както казах по горе, обичам и уважавам животните! Но сляпото кучкозащитничество е равносилно на управление на МПС в "контролирано" нетрезво състояние.
                            Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

Нахапаните деца и не само са нещо ужасно. Но какво общо има това със жестокостта към животните? Едно е да убиеш кучето, друго е да отрежеш четирите му крака. Това е жестокост, която утре този изрод може да приложи върху човек. Изобщо тук не става въпрос за кучета vs. хора. Ама изобщо. Говорим за жестокост. А форумното мъжество... айде нема нужда.
                              Allergic To The Counterfeit

Коментар

fiat_fan написа:
                                Нахапаните деца и не само са нещо ужасно. Но какво общо има това със жестокостта към животните? Едно е да убиеш кучето, друго е да отрежеш четирите му крака. Това е жестокост, която утре този изрод може да приложи върху човек. Изобщо тук не става въпрос за кучета vs. хора. Ама изобщо. Говорим за жестокост. А форумното мъжество... айде нема нужда.
                                Ти прочете ли всички постове???Говорим си за безпризорните псета не за Мима
                                Bravo 1.2 16v
                                Lancia Dedra 1.8 16v
                                Suzuki GSXR250R

Коментар

Working...
                                X