ntodorov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Децата или кучетата...кое е по-важно според вас ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
She was only a whisky maker but he loved her still.
-
Моля някои колеги да се успокоят за малко, че може много лошо да се захапемtrace написа:В градинката където си разхождам детето вече има повече кучета отколкото деца.trace написа:Естествено навсякъде е пълно с л...а, никой не чисти след кучето си.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
profit
trace написа:profit написа:...Колегата по-горе с ротвайлера сам си е преценил.....
Коментар
-
Коригирах си предният пост, защото съдържаше моят отговор на въпроса.profit написа:... къде е корена на проблема...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:Коригирах си предният пост, защото съдържаше моят отговор на въпроса.profit написа:... къде е корена на проблема...N.Y. State of Mind
Коментар
-
Въпросът за домашните кучета с повод и намордник е като да коментираме ползването на предпазни колани в колата - то всеки знае,че няма да катастрофира, ама ..., нали?Мястото на безстопанствените кучета не е на улицата. Вероятно е във Виетнам или "на някое по-добро място".Ако кучкозащитниците възприемат буквално израза "градска джунгла", нека слязат от клона и да хванат гората,където да защитават по-благородна кауза, като спиране на "Дървената мафия", бракониерството, дори и да мрънкат за няколкогодишна пълна забрана на лова, че да живне Природата... Преди 2 години бях в Букурещ за няколко месеца. Случи се да има среща на НАТО и градът беше известно време под пълна блокада. Една от мерките беше от улиците да изчезнат бездомните помияри. И те изчезнаха. Не знам къде ги денаа, ама се реши проблемът кардинално.Румънците бяха много щастливи от факта и се бъзикаха, че искат по-често срещи на НАТО, стига да няма псета по улиците.А там си е доста проблемно, може би по-лошо и от София (но ЕДИНСТВЕНО що се отнася до кучетата).Извращенията и гаврата с животни са съвсем друга тема. Тук затворът и глобата ще помогнат в единични случаи, но отношението към животните и природата се възпитава у дома, с личен пример и малко контрол. Разбира се това важи изобщо за поведението в обществото.Протестирането във виртуалния свят със сигурност не е полезно или по-скоро е на ниво бистрене на политика на маса,но като гледам в България никой нищо не е постигнал с протест. Или няма пари или няма кой да свърши работата. Рипа, рипа тълпата, па се спре и си иде дома... Изводът е, че и за протести не ставаме, ето ги Гърците. Тия им дай да протестират...Не знам дали върши работа, ама поне имат гражданско и политическо отношение. Тука се протестира само, ако става въпрос за Рикията, а последните масови студентски протести бяха преди години, когато в София вдигнаха картите за транспората с няколко левчета на месец,при положение, че дълбоко потъналите в нАучната проблемация младежи дават повече пари на ден за цигари, да не говорим за алкоол,а за чалгаджийници...Не се сърдете на колегите с по-остър тон. Въпросът е "човекът или кучето" и докато държавата не си влезе в ролята на контролен орган, острият тон е в реда на нещата.
Коментар
-
Пречат ли ви кучетата по улиците? Лаят ви, хапят ви...убийте ги!Пречат ли ви циганите по улиците? Псуват ви, крадат ви, бият ви... убийте ги!Или както казва другаря Джугашвили: Есть собака - есть проблем, нет собаки - нет проблема!Аз не мисля, че това е решението!Истината е, че правилното решение за отърваване от глутниците улични псета е изключително трудно-намираемо и изключително скъпо-струващо.Не се наемам с рецепта, защото не ми е работа.Но пак казвам - повечето случаи на жестоки нахапвания не са от улични псета, а от пуснати сободно обучени кучета-убийци. И за това не са виновни кучетата.От една страна - това е война - кучетата или хората. От друга - войната е доста неравнопоставена - едните имат само едни остри зъби, а другите - освен оръжията, имат и много интелект. И именно интелекта би трябвало да се използва, а не оръжията. Толкова ли е трудно да се почерпи чужд опит? Има стотици градове в чужбина, от мащабите на София. И в повечето от тях кучета няма. Защо ли? Аз не знам, но има хора, които би трябвало да знаят.
Коментар
-
profit
@DEYAN IYIКолега, това кой каква кауза да защитава и дали въобще да защитава някаква кауза е въпрос на личен избор, пък бил той и само морален. Никой няма право да ти казва ако ти се дават 5 лева за какво да ги дадеш, така както аз нямам право да питам колегите с повече от една кола в подписа "А бре ламаринолюбци! Некви тенекии дрънкате, вместо да ги продадете и да помогнете на децата в Хаити". Ако искаш да помогнеш за някаква кауза- чест и почитания за теб! Ако не харесваш дадена кауза, поне не оплювай хората, които я подкрепят. Както казах по-назад- Мима е изпратена в Германия, защото я поискаха швабите. Държавата не е дала нито стотинка за това! Не обиждайте хората, които обичат животните. Повечето от тях също имат деца!
Коментар
-
http://i.data.bg/08/09/28/1175668_orig.jpgей тва е от куче причиненоBravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
profit написа:@DEYAN IYIКолега, това кой каква кауза да защитава и дали въобще да защитава някаква кауза е въпрос на личен избор, пък бил той и само морален. Никой няма право да ти казва ако ти се дават 5 лева за какво да ги дадеш, така както аз нямам право да питам колегите с повече от една кола в подписа "А бре ламаринолюбци! Некви тенекии дрънкате, вместо да ги продадете и да помогнете на децата в Хаити". Ако искаш да помогнеш за някаква кауза- чест и почитания за теб! Ако не харесваш дадена кауза, поне не оплювай хората, които я подкрепят. Както казах по-назад- Мима е изпратена в Германия, защото я поискаха швабите. Държавата не е дала нито стотинка за това! Не обиждайте хората, които обичат животните. Повечето от тях също имат деца!
Коментар
-
Нахапаните деца и не само са нещо ужасно. Но какво общо има това със жестокостта към животните? Едно е да убиеш кучето, друго е да отрежеш четирите му крака. Това е жестокост, която утре този изрод може да приложи върху човек. Изобщо тук не става въпрос за кучета vs. хора. Ама изобщо. Говорим за жестокост. А форумното мъжество... айде нема нужда.Allergic To The Counterfeit
Коментар
-
fiat_fan написа:Нахапаните деца и не само са нещо ужасно. Но какво общо има това със жестокостта към животните? Едно е да убиеш кучето, друго е да отрежеш четирите му крака. Това е жестокост, която утре този изрод може да приложи върху човек. Изобщо тук не става въпрос за кучета vs. хора. Ама изобщо. Говорим за жестокост. А форумното мъжество... айде нема нужда.Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар