Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българската икономика е Трабант, а гръцката - Фиат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Българската икономика е Трабант, а гръцката - Фиат

ЛИНКчудя се като как възприема ФИАТ-а автора на статията - Жоро Ангелов

И аз не можах да разбера как автора възприема ФИАТ, но явно го чувства, като марка по-близка до Трабант отколкото до Мерцедес :D Странни сравнения ми се сториха и неясно защо след, като колата е катастрофирала пък точно ФИАТ трябва да бъде. Неуместни сравнения, но пък човека си пише на воля и дай боже в акъла му само ФИАТ да се върти... ПС: Сравненията не са на мястото си според мен, но е ясна идеята на автора.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Аз пък не видях нищо обидно в сравнението, не знам защо го възприехте така.Обаче ми направи впечатление следното нещо "Според прогнозите Естония щеше да има над 12% бюджетен дефицит през 2009 г., но благодарение на взетите мерки дефицитът беше само 1.7% от БВП, най-нисък в цяла Европа." Е ние не бяхме ли с излишък? Аз не ги разбирам много икономиките, но това не е ли точно противоположното на дефицит?

Коментар

Сравнението е доста тъпо. Но е искал да каже, че все пак Гърция не е S-класа, но е нещо малко по-добро от Трабант, а именно Фиат. Аз така го разбрах. А този винаги ми е бил доста неприятен, да не кажа противен.
        Allergic To The Counterfeit

Коментар

Трабантче, трабантче, ама с таванче Пак добре, че не сме като някои други икономики, дето могат да се сравнят с волска талига А за сравнението с ФИАТ - може би се има предвид легендарния ФИАТ 500, който не е много далече от Трабанта...

Коментар

Всичката тази паплач от разни знайни и незнайни експерти в разните му там фондацийки и НПО-та са едни тунеядци паразитиращи върху мнимата необходимост от неправителствена намеса за интегрирането на всякакви малцинства (особено пък мангалите) и защитаване правата на кого ли не. А истината е много проста - да се приберат колкото се може повече пари щом има кой да дава.Та в този ред от мисли, мнението ми за въпросния икономист не е адски благоприятно.А колкото до сравнението му, не съм особено впечатлен от идейността и умозрителността му. Но все пак вероятно е имал предвид Фиат като автомобил средна ръка. Трабантът е ясен
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

четете бре - той ясно е казал, че приема фиата за по-кола. няма нищо отрицателно в това сравнение. казва, че е по-добре трабант в движение, отколкото катастрофирал фиат.
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
                четете бре - той ясно е казал, че приема фиата за по-кола. няма нищо отрицателно в това сравнение. казва, че е по-добре трабант в движение, отколкото катастрофирал фиат.
                Четохме. Но я ми кажи коя кола не е по - от трабанта...Та точно с ФИАТ ли е най-уместното сравнение ? :D
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                X