Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ за едно нетбукче

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко помощ за едно нетбукче

Знам, че има доста спецове във форума, ще помоля да помогнете. Проблема е малко труден за обяснение - екрана не е целия, а някак намелен и отдолу се вижда част от същия екран само че още веднъж... Има и два курсора на мишката.Прикачам снимки, за да добиете представа,приемам всякакви съвети, включително за добър сервиз в София, където да биха могли да се справят.Благодаря предварително!П.С Нетбукчето е на приятел, марка и модел - Аcer Aspire one.
    Прикачени файлове

Кофти драйвер или кофти избрана резолюция.В краен случай дефект в матрицата - оправят го , като го заменят с нов
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Каза ми, че е оригиналния уиндоус, не е преинсталиран. Резолюцията не е пипана, но дори и след всякакви проби пак си остава така.

Коментар

Еми трие драйвера, инсталира пак и ако не се оправи и е в гаранция, да го носи във фирмата.Ако не е в гаранция ... не знам вече.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Драйвер, но не е софтуерният. Счупило се е нещо по електрониката управляваща матрицата. Всъщност - най-лесната диагностика е да се върже този нетбук към външен монитор и да се види изображението - ако е нормално... зле. Ако не е гаранционен (12 месеца за ACER) мога да препоръчам сервиз в София - имат И матрици налични.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Забравих да напиша - не е гаранционен. Т.е препоръчай П.С Току-що го вързах към монитора - като размер е ок. Т.е определено препоръчай сервиза...П.С2: Благодаря много!

Коментар

jenshen73 написа:
              ....(12 месеца за ACER)...
              от около година и повече, гаранцията на Acer за преносими компютри на физически лица е 2 год!
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Благодаря на jenshen73 за препоръката. Оказа се, че с преинсталация на уиндолса се е оправил. Моя приятел е в почерпка, jenshen да се обажда като идва

Коментар

тези acer-чета работят по добре с 7 или vista.И аз съм брал подобни ядове с нов лаптоп с фабричен линукс.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

Working...
                  X