Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз отнесох акта, колко ще ми струва?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fiat_fan - не смяташ ли че има разлика между описаната от теб ситуация, в която навлизаш в кръстовището, и има къде да се изнесеш, след като ти светне червено, и тази описана от chaveto в която той няма къде да отиде, поради задръстване, но настъпва "тъпата стоп-линия" ? Понякога задръстванията стават заради това - че всеки се бута, и никой не прави сметка дали ще може да напусне кръстовището, докато светне червено. И се получава "никой на никъде". Някои му викат "тапа". А навлизането в кръстовище е забранено освен на червен и жълт светофар, то и когато очевидно няма как да напуснеш кръстовището след светване на червено. Имате книжки, трябва да го знаете.

Коментар

Тъпо е да те глобят за настъпване на линия. Моят инструктор на курса едно време казваше: "Мръдни малко напред, ако имаш лоша видимост, дори ако трябва, настъпи линията, няма да я изтриеш!" Това беше от практическите му съвети, с изричната уговорка, че пред изпитващите това не трябва да се прави.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ogi28b, много често се случва така, че изглежда ще минеш, но се случва нещо отпред и не можеш да се изнесеш. Караш в София, би трябвало да го знаеш. И определено не смятам, че настъпването на стоп линията е навлизане в кръстовището. Много често, да не кажа винаги тази линия е сложена така, че поне още една кола може да застане отпред без да пречи на останалите участници в движението. И да те глобят, че си я настъпал... е прекалено е, не, тъпо е.
        Allergic To The Counterfeit

Коментар

Стоп линия не е за красота колега и е сложена обикновено така,че да оже да виждаш брояча над главата си или просто сигналната лампа А ти обикновено минавайки тая линия гледаш отсреща и се ориентираш по сигнала на другите по напречната улица. Стоп линията е за да имаш ясна визия на твоят си сигнал на светофара...понякога има ситуации ,в които напрактика се получава друго,но обикновено тая линия си е точно където трябва. Има и друго-обикновено самата стоп линия се слага ПРЕДИ пешеходните пътеки и въпреки,че за тия пътеки я няма маркировката,те си съществуват,а ти стъпвайки върху линията,пречиш и на пешеходците безпрепятствено да пресекат(уточнявам,че не на всички кръстовища има пътеки,говоря за общия случай,обикновено без подлез)
          ex.Мареа ТД100

Коментар

fiat_fan - Еми ходи им кажи на тези дето боядисват маркировката, на мен какво да ми го казваш, като от мен нищо не зависи? Затова съм независим. То така погледнато, стоп-линията е сложена така, че още една кола да застане, ограниченията са ги направили така, че може спокойно да се кара с 10-20 км/ч отгоре, лентите са толкова широки, че на почти всеки път с две ленти, спокойно могат да станат три, на ж.п. прелез защо да спирам на 2 метра, като мога да спра и на 0.50 м от релсите, и още, и още... Само че някъде някои инженери са измислили така нещата, и независимо дали ни харесва - трябва да се съобразяваме и да спазваме. Тъпо, нетъпо - това е положението.А за колата която застава отпред и не пречи - ами то масово си има хитреци, които от другата лента се мушват най-отпред. Това води ли до облекчаване? Не. Точно обратното. Обикновено допълнителната кола така застава, че не вижда светофара, и когато светне зелено, забавя всички. Така една кола най-отпред пречи на няколко назад да минат. Виждам го всеки ден това. Другото което е - направи си експеримент - следващият път като видиш че ще си първа кола, застани няколко метра по-назад, колкото за една кола и следи светофара. Когато дойде момента да става зелено - имаш възможност да тръгнеш да ускоряваш още докато е червено, и червено + жълто. Като стане зелено - вече си с летящ старт. Пробвай го.

Коментар

E, пробвал съм го. Само ако има брояч обаче става номера. И пак не е препоръчително защото с тоя летящ старт, някой минаващ на оранжево може да ме отнесе. Нищо, че аз няма да съм виновен. И не съм ти казал на теб да правиш нещо. Казвам си мнението.
              Allergic To The Counterfeit

Коментар

fiat_fan написа:
                E, пробвал съм го. Само ако има брояч обаче става номера. И пак не е препоръчително защото с тоя летящ старт, някой минаващ на оранжево може да ме отнесе. Нищо, че аз няма да съм виновен. И не съм ти казал на теб да правиш нещо. Казвам си мнението.
                Верно не знаеш, че като няма брояч - първи светват червените пешеходни, така ли?
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Здравейте колеги!Онзи ден когато ме глобиха, се прибирах от работа към 22:00(случва се и така). Та полицайте бяха навсякъде и все още яко спираха. Направи ми обаче впечатление, колко спокойно се караше. Нямаше свирканици, нямаше ниско прелитащи самолети и т.н. Хората караха с около 50км/час. и беше супер спокойно. На мен това ми допада, защото почти всеки ден изпадам в някаква рискова ситуация не по моя вина. Аз лично бих искал, КАТ да имат акция целогодишно!
                  Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
                    Аз лично бих искал, КАТ да имат акция целогодишно!
                    Тоест, да си вършат работата целогодишно, както всички останали.
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Да!

Коментар

Danchojn написа:
                        Да!
                        Мечти, мечти, океан от Бира
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Вече май се покриха, а уж до 10 май щяха да са в акция!Като отида в КАТ към края на месеца, ще пиша и за резултата.Поздрави на всички и благодаря за участието!

Коментар

Здравейте колеги,Преди около седмица получих в пощенската кутия в плик една призовка от КАТ. В нея пише следното : На основание чл.60 от Закона за МВР Ви призоваваме на 21.05.2010г. да се явите еди къде си за справка във връзка с извършено нарушение по ЗДВП от водач на МПС с номер СА ХХХХ извършено на 12.09.2009 по преписка с N: XXXXXXX. Въпросът ми е - за какво може да става дума, тъй като първо това е доста отдавна и после не помня да са спирали мен или жената (тя шофира предимно колата и си спазва ограничения и т.н.) Освен някъде да са ни снимали.... При положение, че несъм се разписвал за това че съм получил призовката и че това е станало преди повече от 8 месеца, как да постъпя?

Коментар

тегли им една, да се научат как се пращат призовки. ако идеш ще те глобят. парите от глобата ти както вече 20 год става няма да идат за никаква кауза, ще потънат някъде и утре ти пак ще си караш с 40 извънградско, нищо че пътя е международен, а е по- тесен от селски път, ако имаш късмет да не паднеш в някой окоп ще стигнеш читав...
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Изобщо не ходи.Не съм чул досега някой да не е отишъл и да е имал проблем, а тъкмо обратното
                                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                                X