Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз отнесох акта, колко ще ми струва?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз отнесох акта, колко ще ми струва?

Здравейте кореги!Нали знаете, че има акция на КАТ. Та днес сутринта, рано рано отбих на спирка да взема колега и съответно получих акт за движение по БУС лентата. Това ми е второто наказание за срок от 10 години. Виновен съм си то е ясно, но някой знае ли колко е паричното наказание, че с това безпаричие.....? Точките, да си взимат колко щат!Поздрави!Допълнено заглавиеМодераторски екип на fiat-bg.org
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

акта се решава там колко ще е като се вземе в предвид че до сега не си нарушавал тоест за 10 год само 2 пъти няма да е много ама искам да ти кажа че не си прав за точките "да си ги взимат колкото щът" не забравяй че са малко и много бързо свършват п.п дано да е най малкия възможен Късмет
    Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
    FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

И как да вземеш човека от спирката без да пресечеш бус лентата?Патрулка ли имаше?
      F31 BMW 320d

Коментар

Да, имаше патрулка малко по-надолу по пътя. Обясниха ми, че вообще нямам право да спирам на спирката, но понеже не се заяждах(пък съм си и виновен) в акта писаха само това, че съм карал по БУС лентата. Иначе се наказва и другото. И докато си говорехме с единият полицай, другият нареди зад мен още 5 автомобила, които направиха ама абсолютно същото като мен. И така за 5мин. пред патрулката бяхме 6 човека.За точките, какво да ви кажа, карам спокойно и гледам да си спазвам правилата, но честно казано не знаех, че немога да спирам на спирка! Но случват се и такива неща. Най ме е яд, че и предишният път акта не беше заради мен самия и сега също!Благодаря за отговорите!

Коментар

Е как няма да може? Би трябвало да може да се спре за престой. Къде да спираме иначе? На пътя?

Коментар

и аз мисля че имаш позволен престой когато не пречиш на движението на автобусите нещо такова беше
            Ползвайте мигачи!

"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
            Jim Morrison

Коментар

Казаха ми че има камери на Цариградско, които специално снимат колите които карат в бус лентата.
              Виж бейби не сме глупаци,
              ние сме отбор от здравеняци.
              Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
              така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
              http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Раздел ШЕСТНАДЕСЕТИСПИРКИ НА ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА ОТ РЕДОВНИТЕ ЛИНИИ ЗА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИЧл. 69 На спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници ’други пътни превозни средства могат да спират за слизане или качване на пътници’ само ако не пречат на превозните средства, за които е предназначена спирката. Престоят на таксиметрови автомобили с цел очакване на пътници е забранен.
                Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

има хаика, събират кинти. аз пък знам за случай- отбивка на зариградско за локално, но бус лентата е непрекъсната, няма как да влезеш без да си в нарушение. мисля си, че си можел да спориш за отбиването на спирката, то ако е така не можеш никъд епо цариградско и не само по него, да отбиеш и да слезе някой или да вземеш някой, после движете се по 10 в кола да пестим и да не задръстваме....
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

vaskoni_1980 написа:
                    Раздел ШЕСТНАДЕСЕТИСПИРКИ НА ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА ОТ РЕДОВНИТЕ ЛИНИИ ЗА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ПЪТНИЦИЧл. 69 На спирка на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници ’други пътни превозни средства могат да спират за слизане или качване на пътници’ само ако не пречат на превозните средства, за които е предназначена спирката. Престоят на таксиметрови автомобили с цел очакване на пътници е забранен.
                    Значи са наакали колегата. Лоши хора. :D
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
                      vaskoni_1980 написа:
                      Значи са наакали колегата. Лоши хора. :D
                      Те затова са го накарали да пише ,че е карал по бус лентата.
                      Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                      I am in love with my cars

Коментар

То ще излезне, че са ме и излъгали! Но не ми се разправя да обжалвам, а нямам и времето.

Коментар

Danchojn написа:
                          Да, имаше патрулка малко по-надолу по пътя. Обясниха ми, че вообще нямам право да спирам на спирката, но понеже не се заяждах(пък съм си и виновен) в акта писаха само това, че съм карал по БУС лентата. Иначе се наказва и другото. И докато си говорехме с единият полицай, другият нареди зад мен още 5 автомобила, които направиха ама абсолютно същото като мен. И така за 5мин. пред патрулката бяхме 6 човека.За точките, какво да ви кажа, карам спокойно и гледам да си спазвам правилата, но честно казано не знаех, че немога да спирам на спирка! Но случват се и такива неща. Най ме е яд, че и предишният път акта не беше заради мен самия и сега също!Благодаря за отговорите!
                          Оспорвай си акта.Написали са ти го неправомерно. С нищо не си нарушил закона (чл.69), даже имаш и свидетели (твоя колега),че не си се движил в БУС лентата.Ако решиш да плащаш, според закона глобата ти трябва да е
                          Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: 10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) управлява моторно превозно средство по "ВUS" лента, без да има право на това;
                          Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

А може ли да се оспорва, наказине под 100лв, защото мисля, че не можеше? Освен това за тази сума не си заслужава. Трябва да ходя в работно време и т.н. Бях се притеснил да не е от сорта на 50лв. и нагоре, че и без друго едвам кретаме.Благодаря на всички!

Коментар

Миналата събота-един изпълнен с неприятности ден, бях в София. Толкова време карах в бус лентата на Цариградско, докато се усетя, че ако са ме снимали, цял филм може да направят. Сега ще чакам честитка. Донякъде ме обнадеждава това, че миналата година 4 пъти направих забранен ляв завой на Орлов мост (не знаех, че е забранено, не знаех, че има камери, всички завиваха и аз след тях), а още не съм получил нито една покана за танц от КАТ .
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X