Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще вдигат ДДС ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Батка" ... той говори за протестите от преди един месец.Пък и така, като го гледаш, дали и той няма същите грижи като твоите?Или си мислиш, че цял ден е в джакузито с чаша Moët & Chandon в лявата ръка.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      fiat_fan написа:
      Напълно съм съгласен. Нямаше как 20 годишно разграбване да не се отрази в даден момент. И какъв по-подходящ момент от световна финансова криза?
      ХАХАХАХАХАХАХАХАХА...
      И това модератор ми било... тц, тц, тц.
      Allergic To The Counterfeit

Коментар

fiat_fan написа:
        kiro_of_the_day написа:
        fiat_fan написа:
        Напълно съм съгласен. Нямаше как 20 годишно разграбване да не се отрази в даден момент. И какъв по-подходящ момент от световна финансова криза?
        ХАХАХАХАХАХАХАХАХА...
        И това модератор ми било... тц, тц, тц.
        Т.е.? (леко съм тъп, ще ме прощаваш за въпроса)
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Malone написа:
          "Батка" ... той говори за протестите от преди един месец.Пък и така, като го гледаш, дали и той няма същите грижи като твоите?Или си мислиш, че цял ден е в джакузито с чаша Moët & Chandon в лявата ръка.
          ако епо мои адрес симе разбрал погрешно или несам се изразил правилно, ако съм обидил някого се извинявам.
          пунто 1,7тд

Коментар

pyntoto написа:
            Malone написа:
            ако епо мои адрес симе разбрал погрешно или несам се изразил правилно, ако съм обидил някого се извинявам.
            Не си обидил никого, просто не следиш темата явно Все пак говорим за "предстоящото" увеличение на ДДС, а не за преди 13 години. Както казвам - бях на протестите - за двойните осигуровки идва реч (тройни и четворни ако внимаваш в час и четеш "Указанието"). Ако пак има протести - пак ще бъда там - много по-лесно се смята 20% ДДС, а и ... ще е ултра-хипер-мега-яко да осчетоводяваме фактури издадени преди месеци и платени сега Весело ще е Но както писа - купони-мупони... Аз когато трябваше да купонясвам - се чудех с какво...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да, държават е разграбена! Но кажете как ще се оправим като правителството се опитва да ни вкара отново в сивата икономика?
              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Устойчивите антикризисни мерки са тези, които след отминаване на кризата ще продължат да дават положителен за икономиката ефект, а не да я спъват. Пример за устойчива мярка са преференциите за дългосрочни инвестиции, подобряване на инфраструктурата, подобряване на данъчната събираемост (което изключва създаването на хаос в НАП ) и т.н.Та по-безидейна и неустойчива мярка за закърпване на бюджета от вдигане на ДДС не би могло да се измисли. Въпросът има доста аспекти:1. В условията на криза, когато целокупното потребление е спаднало, държавата държи на всяка цена да "закърпи бюджета" - тоест, всички са се свили, само държавата не желае да го стори. 2. Дори в горното има положителен елемент ако държавата все пак увеличи инвестиционните разходи (което е положителна мярка в условията на криза) за сметка на разходите за поддържане на администрацията. Но дали ще го стори или ще дере последни кожи от данъкоплатеца за да може да не се свие и тя?3. Освен това, все още има фискален резерв, който обаче не харчим (а може би си го и харчим напоследък, но не им ли стага?). Години наред са ни събирали повече данъци и са се преизпълнявали бюджети, но сега в кризата дори не можем да си ползуваме спестяванията. И всичко това се прави в името на една самоцел - влизане в ERM 2 на всяка цена и колкото се може по-скоро. За да може да влезем по-бързо и в еврозоната. За да спечелим какво? Евентуално да паднат лихвените проценти и със сигурност да се повишат цените. Значи заради тези две съмнителни удоволствия в момента трябва да опъваме каиша.А има и още нещо. Вдигането на ДДС все пак ще увеличи приходите в бюджета, защото потреблението няма автоматично да падне с 2 или 4% - ще падне с по-малко. Обаче свиване на потреблението също ще има. увеличаването на данъци е проинфлационна мярка, защото вдига цените. Тези неща са ясни на всички. Онова, което не се дооценява, обаче, е че вероятно ще падне и качеството на продукцията поради стремежа на производителите да задържат цените в условията на и без това свито потребление. Дори в момента е трудно да се намери сирене без растителни мазнини. Ще става още по-трудно. Това само като пример.
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Абе както е казал БАТЕТО " ТЕ НЕ МОГАТ ДА НИ ЕБ*Т ТОЛКОВА, КОЛКОТО МОЖЕМ ДА ИЗДЪРЖИМ!"
                  EX FIAT BRAVO 1.8 GT 97' - първата любов
                  http://www.youtube.com/watch?v=Fza5pPlBOoo

Коментар

gantcho написа:
                    Устойчивите антикризисни мерки са тези, които след отминаване на кризата ще продължат да дават положителен за икономиката ефект, а не да я спъват. ...
                    Колега, ете тука шапка ти свалям! Може ли да те цитирам в блога си?
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                    X