krasio_79bs написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на дигитален фотоапарат?
Collapse
X
-
Canon SX130IS си го купих преди месец по препоръка на моя кум, професионален фотограф. От професионалната му гледна точка може и да е много хубав, но аз преди имах Панасоник от серията LZ, 2 ли беше, 3 ли, вече съм забравил, но сега, ако можех да избирам, категорично пак Панасоник бих взел. Канончето прави страшно дразнещи деформации, като се започне малко встрани от центъра на снимката. Ако не си свикнал с това, направо ще ти боде очите, както аз все още не мога да се примиря с това. Например, едни отвесни колони, ако се намират в края на кадъра, ще ти ги даде почти по диагонал, и то, не става дума за изкривяване от перспективата, а дори и за обекти, до които се намираш. Разбира се, той сега ми казва, че било нормално и да снимам с малко изтеглен зуум, за да приближа обекта, но преди пък ме съветваше да снимам, колкото е възможно без зуум и аз съм свикнал с този начин на снимане, като се стремя да съм максимално близо до обекта. Така че, обърни внимание на тази подробност, като отидеш да избираш апарат.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Тези деформации кога ги видя? Забелязват ли се на дисплея на фотоапарата или трябва да сваля снимката на ПЦ, че тогава да ги видя?При всички случаи ще направя няколко тестови снимки... Не че съм професионален фотограф, но все пак да видя.."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
sugarboy написа:Виждат се на дисплея, разбира се, но аз вече ги видях, когато го купих, защото действах по препоръка и изобщо в магазина не съм се заглеждал за такива подробности.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
хехехехе еииии ша ме сбъркате хората дават мило и драго да имат широк обектив вие кусури му намерихте, коя друга сапунерка има 28 мм широк????, почти никоя, ми много ясно че ще са криви стените, ти първо си снимал от високо с ръкурс на долу, ако искаш да се поизправят ще трябва да клекнеш и наи лесно ще ги определиш пак във визиора кога с аправи, естествено те няма да са идеално прави щото пак повтарям снимаш на 28 мм но поне главите на хората няма да изглеждат големи а телата малки и без кракак, тва между другото е готин ефект и аз си умирам да снимам така Товя панасоник с нищо не е по добър от тоя, просто има недостатъка да няма широк обектив, а застани на същото място и да видим колко от тая стая ще хванеш с него-поне 30% губиш. като те дразни просто бутни зума на 35-40мм и няма д аги криви ама няма и да хванеш толкова много така че кума ти е направил правилния избор за тебе, можеш д аго почерпиш че не те набута с някои панасоник или самсунг А замислил ли си се с тоя широк обкетив кви панорамни снимки стават Нещо ако не ви е ясно питайте, освен от коли смея да разбирам и от фотография Моята последна сапунерка дори е с 24мм там за кво кривене става дума, но пък точно тва ме кефи, че от 2 метра мога да хвана една цяла стая че и съседната и вместо да мъкна тежките профи апарати си мъкна нея с мене Така че изборати е повече от правилен тва е уникален модел на канон.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Мисля, че не е дефект на моя апарат, Ele, понеже още две приятелки имат същия апарат, да не казвам пак по чия препоръка. Като им обърнах внимание, защото аз веднага нададох вой след първите снимки, те също забелязаха подобни аномалии на техните снимки и се съгласиха с мен. Далечните кадри също нямат нищо общо с действителността. Това на снимката са известните със земетресенията си Манастирски възвишения, северно от Тополовград. Нарочно, като ги снимах, гледах покрай апарата и това, което се вижда на дисплея, по нищо не прилича на действителния образ - всъщност възвишенията са доста по-внушителни, а тук, на снимката, почти не могат да се различат от поляните пред тях.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ясноооо, вземи малко да почетеш за фотография и оптика и тогава намираи кусури на машинката Ако беше дръпнала на 50мм което всъщност е 1:1 с тов акоето виждаш сега нямаше да водим тоя разговор , но си снимал на 28 мм утре ако някои ти услужи с един фишаи 11 мм съвсем ще се втрещиш http://www.google.bg/imgres?q=%D1%82...79&ty=38ето още една красота http://www.google.bg/imgres?q=smayan...:429,r:8,s:233Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Ясноооо, вземи малко да почетеш за фотография и оптика и тогава намираи кусури на машинката Ако беше дръпнала на 50мм което всъщност е 1:1 с тов акоето виждаш сега нямаше да водим тоя разговор , но си снимал на 28 мм утре ако някои ти услужи с един фишаи 11 мм съвсем ще се втрещиш http://www.google.bg/imgres?q=%D1%82...16&tx=79&ty=38Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Чакаи сега да ти разясня, тов акоето искаш е много лесно изпълнимо!!!! а ти широко пак не искаи, то нека си го има винаги е хубаво да може да хванеш повече от колкото е нужно или може да се наложи такава ситуация и като го нямаш си с вързани ръце. Така твоя обектив е това 28-336mm (35mm еквивалент) тоест зума е приравнен към 35мм камера или просто казано към лентов апарат, тва се прави с цел за добиване на по лесна представа за един обектив на какво отговаря като възможности, щото от ерата на лентовите това се наложи като единица мярка ако така мога да се изразя. При ленотвите апарати 50мм или 55 може би немога да сипсомня точно се равнява на това което виждаш да не е приближено или намалено в кадъра като снимаш. Стария ти панасоник бас държа че е макс 35мм на еди колко си , демек 35 мм са по малко "тесни" от 28 мм или ако си го сметнеш в проценти ще видиш къв процент разлика в полза на канона се получава за да хванеш от едно място максимално по голяма област. Така, оплакваш се от кривини, няма начин да ги няма, на 28 та дори и на 35 мм макар че тама са по малко забележими. Сега отиваш на тая нива и бутваш зума на 50мм не съм сигурен апарата дали го изписва, но ти на око може да го прецениш сам. Поглеждаш на пред поглеждаш в апарата и виждаш каква разлика има, ако пак ти се вижда далече зумваш още, така докато оеднаквиш нещата. Или казано на прост език това кеото виждаш на живо да е в същия мащаб на снимката. Същото правиш и когато искаш да снимаш портрет ако го снимаш на 28мм ще излезе с глава като каун, за портрет спокоино може да дръпнеш зума до краи и да се отдалечиш от обекта така няма да го смущаваш излишно и ще направиш много приятно боке от зад (размазан фон) Та така поиграи си с зума, всичко става с практика , ще видиш ще ти хареса като го разучиш и ще откриеш огромните предимства на широкия обективПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Хи-хи-хи, мислиш ли, колега, че кумът ми не ми набива канчето?! Даже сега е взел Канончето с него в Бразилия, а на нас с жена ми ни даде своя професионален Никон и каза - да видим, кой по-хубави снимки ще направи. Разбира се, той взе нашето Канонче, заради по-малките му размери и да му е по-лесно при пътуванията. Поздрави и колегата да вземе, каквото е необходимо за нуждите му!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Тъи тъи, ама и тука има маисторлък не е само ядене, колегата е направил чудесен портрет ако вземеш да правиш такива портрети внимаваи да не се клатиш много, нищо че има стабилизация, внимаваи скороста ти да не е ниска че тук всяко трепване се умножава по цифрата на зума. наи лесната формула е колкото е зума поне минимум толкова да е скороста на затвора, с думи прости ако снимаш с 200мм зум или приравнено към сапнерка някъде около 8 зум ти трябва минимална скорост поне 200, за предпоитане 250 или 320, инак има верояност да го омажеш и после аиде пак тема в форума -апарата маже снимки на зум А до колегата мераклия за апарат, ценовия диапазон е много нисък няма да му казвам какво да вземе ще му кажа какво да не взима Самсунг, Олимпус, Пентакс, Парактика!!!!! и останалите непознати. Може да си купиш: Канон или Никон не мога да ти ги степенувам на един кантар са. След тях Сони се постараха много, панасоник имат хубави модели но от много по висок клас, тея ниско бюджетните са жив ташак по хубуу ги прескочи. Тва че някои щи каже аз имам самсунг и съм доволен е толкова показателно колкото аз мога ти кажа, е оная мацка там ми харесва, а на теб ???? цял ден в продължение на 15 год се занимавам с вадене на снимки от хорски апарати и познавам сапунерките още от преди 10 год като се появиха първите, та много добре знам кои от тях може да снима и кои от тях е на нивото на камера в телефон А и още нещо тва дето го пише по обективите хич да не ви впечатлява, нито на панасоник е лаика, нито на сони цаисПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар