Здравейте колеги, започнах малък ремонт наскоро и реших да пребоядисвам стените в спалнята, но тъй като имаше някакви дупчици и неравности по стената ги минах с колор кит. Изчках 24 часа и ги изшкурих. След това се захванах с боядиването. Минах всичко 1 ръка, но местата където се минавани с колор кит явно различно абсорбират боята и се получи това на снимката. Не съм слагал грунд преди боядисването моя грешка . Според вас дали ако мина тези места с няколко ръце ще се изравни боята или ще си остане така? Не ми се иска да хабя напразни боята защото хич не е евтина - Dulux акрилна матова боя се води. Какво ще ме посъветвате да правя? Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към колегите бояджии
Collapse
X
-
Това, че не си сложил грунд не е никаква грешка.Без грунд покрива по-лесно, 1-2 ръце, с грунд покрива по-трудно.Снимката колко време след като си боядисал е правена?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Абе не е толкова страшно - мини го още една ръка и виж как ще се променя обстановката.Имай предвид че периода на съхнене на боите е доста по-голям отколкото да спре да лепне и да цапа - поне 48 часа и то при добре вентилирана стая.Като изсъхне хубаво обикновено повечето дефекти изчезват или почти не се забелязват. Според мен е трябвало да не се мъчиш с китове, а с малко обикновен гипс да си направиш дупчиците - така нямаш подобни проблеми. Аз ползвах един кит ама се водеше специален - за шпакловки и нямах проблеми от подобно естество, но при мен само 2-3 стени в целия апартамент са в толова наситени тонове - те са най трудни.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Единственото което можеш да направиш е да тушираш поправките тоест минаваш с валяка само върху това което си китнал.Като изсъхне и не се е преляло с другото пак мини само тях и след това 1 ръка изцяло.Мисля че ще стане хавата,полза от грунд нямаш тъикато вече си почнал с боята.Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
-
noriaga написа:donnna написа:смени цвета най добре! аз като го гледам туй розино ме заболя главата, пък ти как ще живееш там - не знам....Fiat Bravo GT 1.8 16V 113hp с малко тЮнинг (снегорин)
KONI SPORT SUSPENSHION+EIBACH SPORT SPRINGS
Изработка на всякакви изделия от стъклопласт за леки и товарни автомобили-брони,прагове,калници,капаци,маски,надстройки и други!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар