Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за безжична мишка - БТ или 2.4 ГХц?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Esper написа:
    Виж сега - я да се разбререм какво значи лаг....Не зная другите мишки на син зъб така ли се държат но ако на горните неща викате "lag" - съгласен съм, че моята лагва
    Давам веднага пример какво е lag (забавяне) за мен: Работя си с мишката тривиални неща - кликам си по странички, насам-натам. Както всичко е наред - посягам да кликна на бутон някакъв - мишката... не отлепя от мястото където е била, а след секунда - все едно нищо не е било. Тествал съм ВСИЧКИ популярни марки/модели безжични *ишки. До момента не съм открил такава, която да отговаря на експлоатационните ми изисквания - освен тази без батерии и без кабел за която споменах - тя си работи върху приемника. Лошото обаче е, че приемника и така си заема място, а аз искам МОЯТА мишка да е само тя У дома имах желанието да се размина САМО с мишка + блуту приемо-предавателя, който така или иначе е постоянно пъхнат в USB. Щях да спестя една USB дупка, но не би. Предвид неприятното явно WiFi място - аз си карам със жичка.А на Оги и преди съм му казвал, че предвид ситуацията цитирана от него, най-доброто решение е мишка + кабадура на кабел , но той си знае неговото.. Хубавото е, че той е от София и няма да ме псува мен
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
      Esper написа:
      Виж сега - я да се разбререм какво значи лаг....Не зная другите мишки на син зъб така ли се държат но ако на горните неща викате "lag" - съгласен съм, че моята лагва
      Давам веднага пример какво е lag (забавяне) за мен: Работя си с мишката тривиални неща - кликам си по странички, насам-натам. Както всичко е наред - посягам да кликна на бутон някакъв - мишката... не отлепя от мястото където е била, а след секунда - все едно нищо не е било.
      Тцъ.Точно от това както споменах се притеснявах.Такъв ефект няма при двете от моята снимка.Не знам доколко те са добър пример щото леко трябва да ти хлопа дъската за да дадеш 100+ лв за плъх.За всеки влак си има пътници, де... Явно
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

jenshen73 написа:
        Esper написа:
        Давам веднага пример какво е lag (забавяне) за мен: Работя си с мишката тривиални неща - кликам си по странички, насам-натам. Както всичко е наред - посягам да кликна на бутон някакъв - мишката... не отлепя от мястото където е била, а след секунда - все едно нищо не е било. Тествал съм ВСИЧКИ популярни марки/модели безжични *ишки. До момента не съм открил такава, която да отговаря на експлоатационните ми изисквания - освен тази без батерии и без кабел за която споменах - тя си работи върху приемника. Лошото обаче е, че приемника и така си заема място, а аз искам МОЯТА мишка да е само тя У дома имах желанието да се размина САМО с мишка + блуту приемо-предавателя, който така или иначе е постоянно пъхнат в USB. Щях да спестя една USB дупка, но не би. Предвид неприятното явно WiFi място - аз си карам със жичка.А на Оги и преди съм му казвал, че предвид ситуацията цитирана от него, най-доброто решение е мишка + кабадура на кабел , но той си знае неговото.. Хубавото е, че той е от София и няма да ме псува мен
        Ама явно наистина не си работил с Мамбата. Или просто си я пускал за теста без допълнителните й благинки.Аз ти заявявам, че ще направя един профил в нея в който ти гарантирам, че няма да усетиш абсолютно никаква разлика с която ти кажеш жична мишка.Не ме разбирай погрешно. Аз безжична мишка, докато имам възможност да ползвам мишка на кабел, няма да ползвам. Имам си мои други забележки, но да твърдиш, че ще искаш да мръднеш и 1 пиксел с мишката и тя няма да реагира не е сериозно в случая. 10 часа да я оставиш и след това да я мръднеш с 1 пиксал пак ще реагира.Ако забележиш не случайно тази мишка не може да изкара с батерията Х месеца както изкарват други "конкурентни" безжични мишки на пазара.Вземи една за хубав няколкодневен тест, направи си всичко необходимо по настройките и напиши отново коментар.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

От няколко години, да речем три, ползвам само безжични мишки.Конкретно моята е bluetooth. Другите са на 2.4.Купувам си само Microsoft. Защото са скъпи.Имам и една "жълта", купих си я ей така, заради любопитството да видя какво ще получа за 15 лева от далечния изток.Работи си, макар че от време на време почва сама да си обикаля работния плот.Та, безжичните, лагват. Имам предвид моите.Рядко, но се случва, макар че това не ме дразни особено.А и във всички случаи, проблема е в лаптопа, не в мишката.Въпреки това, жична мишка едва ли ще си купя повече. Може би, ако имам машина без bluetooth.За мен bluetooth е мишката. Никога не я изключвам, дори и в чантата на лаптопа си стои включена, батериите карат по два месеца.Ако я изключвам, сигурно ще карат шест.Не искам да си заемам USB портовете с разни "хуйни", с лампички, без лампички и т. н. На bluetooth си ми е добре.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Проблема с Bluetooth мишките е решен.Както в повечето случаи, най-простото решение е правилното.Имам няколко устройства, телефони, които съм добавил към компютъра си. Имам предвид, че са в Bluetooth Devices на лаптопа.Това, за да се свързват автоматично, без да ме питат.Явно като са повече и портовете се объркват, софтуера.Като ги махнах не се забелязва никакъв лаг, абсолютно никакъв.Това, от датата на предния ми пост, тогава ги махнах.Така че ... bluetooth е мишката.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Проблема с Bluetooth мишките е решен.Както в повечето случаи, най-простото решение е правилното.Имам няколко устройства, телефони, които съм добавил към компютъра си. Имам предвид, че са в Bluetooth Devices на лаптопа.Това, за да се свързват автоматично, без да ме питат.Явно като са повече и портовете се объркват, софтуера.Като ги махнах не се забелязва никакъв лаг, абсолютно никакъв.Това, от датата на предния ми пост, тогава ги махнах.Така че ... bluetooth е мишката.
              Малоне, при мен на настолния компютър няма добавени други блуту устройства и мишките или не работят или "играят" на него. Разстоянието е 80см.
              Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                Malone написа:
                Малоне, при мен на настолния компютър няма добавени други блуту устройства и мишките или не работят или "играят" на него. Разстоянието е 80см.
                Смени си компютъра бе,компютърния специалист :D
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

Коментар

PREDATORst написа:
                  jenshen73 написа:
                  Malone написа:
                  Смени си компютъра бе,компютърния специалист :D
                  Вече ми става смешно като чета как човека се взема едва ли не за господ в компютърния бранш

Коментар

jenshen73 написа:
                    Пичове, дори и на BO Razer-а ми е известен... Баси ако през мен не са минали всички мишки за последните 14 години - то за какво съм в компютърния бранш?И въпреки космическата цена на Рейзъра - пак си има нейните негативи - лично аз не желая да споря повече - явно "местата" ви са WiFi friendly дето се вика. Аз в офиса съм с една безжична безбатерийна мишка и не смятам да я сменям докато работи. Но тя си работи върху антената на приемника и ... въпреки това, като ми звънне GSM-а спира. Както и да е..., явно пак аз съм човека дето не е "виждал" истинска мишка..., плъх - да...
                    Доколкото разбирам, занимаваш се с продажба или сервизиране на настолни и мобилни компютри.От коя година на 14-годишната ти практика обаче си започнал да добиваш представа за безжичните мишки?Т.е. какво общо имат 14 години практика по принцип с досега ти до безчижните мишоци?Аргументът ти е слаб в тази посока. Някой може и 2-3 години да е врял и кипял в бранша, но пак да е в час повече от теб. Аз се занимавам в този бранш от няколко години, но не мога да дам категорична оценка като твоята. И да, ползвам безжична мишка и клавиатура от доста време, настоящите са ми на по-неизвестните TRUST. И работи перфектно, веднъж за парите си, втори път за качествата си. Имах един безжичен Лоджитек мишок, който отиде на жена ми към лаптопа, защотото просто не можа да се разбере с настолната ми машина. Но с лаптопа (води се мишка точно за нотбук), се разбира чудесно и няма нито лаг, нито друг проблем.Razer-a и на мен ми е познат, но нямам забележки към поведението му. На работа съм пробвал LOGITECH CORDL DESKTOP MX5500 920-000459 - мишката лови перфектен сигнал от 40-50 метра, клавиатурата също. И няма лаг.Цената е безбожна, така е. Не бих си взел за мен, не, защото не мога да си я позволя, а, защото според мен цената е висока и не ми отговаря на стандарта. И малко в твой стил, "баси, ама ти защо се изживяваш като последна инстанция по IT въпроси"?Да кажем, че през мен минават в пъти повече IT продукти на ден, отколкото през теб на седмица или месец?

Коментар

Orcinus написа:
                      И малко в твой стил, "баси, ама ти защо се изживяваш като последна инстанция по IT въпроси"?Да кажем, че през мен минават в пъти повече IT продукти на ден, отколкото през теб на седмица или месец?
                      Няма значение колко "продукта" ти минават на ден. С безжични мишки и клавиатури се занимавам от самото им появяване на пазара в България - някъде около 2000 година. Имам наблюдения върху първите такива мишки - още с топче, повечето от тях работят в пъти по-добре от сегашните. Просто изразих мнение за БЕЗЖИЧНА БЛУТУТ мишка, която НЕ РАБОТИ добре на бюрото ми - разстояние от 80см. до компютъра. И не е една нито като марка нито като модел - нито една БЛУТУ мишка не ми е харесала как работи с настолният компютър на това разстояние. И не, не желая да съм последната инстанция, а ти?
                      Steliyan's Life!

Коментар

Темата приема нежелана насока и ще я заключа при още едно такова мнение, а някои може да получат и предупреждения!

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                          Също така може и да не зацепва ако решиш да ровиш в БИОСА (личен опит) или нещо друго преди да е заредило операционната система
                          Каква е тази мишка, с която може да цъкаш по BIOS-a? И какъв е пък този BIOS, иконки ли има или линкове някакви? Аз досега не съм виждал маркер на мишка върху екрана, без да е заредена някаква операционна система.
                          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Bravo 1.2 16v
                            Lancia Dedra 1.8 16v
                            Suzuki GSXR250R

Коментар

dikanio написа:
                              ivan_cirkov90 написа:
                              Също така може и да не зацепва ако решиш да ровиш в БИОСА (личен опит) или нещо друго преди да е заредило операционната система
                              Каква е тази мишка, с която може да цъкаш по BIOS-a? И какъв е пък този BIOS, иконки ли има или линкове някакви? Аз досега не съм виждал маркер на мишка върху екрана, без да е заредена някаква операционна система.
                              В далечната 1999 година, на дънните платки ZIDA (Tomato) бяха инсталирали някакъв графичен BIOS на фирмата AMI. В този биос имаше възможност да се работи и с клавиатура и с мишка, но беше по-удобно с мишка... Причината в BIOS да се работи предимно с клавиатура е очевадна - всички компютри имат такава, докато рядко първоначалното стартиране се прави само с мишка
                              Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                              X