Безжичните мишки са по-тежки заради батериите и това е единствената причина да не ги ползвам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация за безжична мишка - БТ или 2.4 ГХц?
Collapse
X
-
Аз ползвам Microsoft-ска клавиатура и мишка безжични. Проблеми няма - няма забавяне, няма грешни движения. Всъщност има два проблема, които за 2 години открих. Първия е с тежестта на мишката, след 1 месец вече не ти прави впечатление. Другия проблем е с батериите. Оригинално в комплекта бяха Energizer батерии, изкараха около една година. Сега с 2700mah Sanyo и изкарват около 6 месеца.
Коментар
-
Immortal написа:Е аз пък ползвам безжичната мишка (и клавиатура) на настолния компютър именно за много точна и прецизна работа - чертане на Аутокад, и не се оплаквам нито от забавяне, нито от каквито и да е аномалии. Работи перфектно и под Виндовс, и под Линукс. Не знам на какви сте попаднали, но явно е от модела или самия екземпляр.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Immortal написа:Е аз пък ползвам безжичната мишка (и клавиатура) на настолния компютър именно за много точна и прецизна работа - чертане на Аутокад, и не се оплаквам нито от забавяне, нито от каквито и да е аномалии. Работи перфектно и под Виндовс, и под Линукс. Не знам на какви сте попаднали, но явно е от модела или самия екземпляр.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Лага е нещото, от което и аз се пристеснявах най-много преди да купя ТАЗИ преди около 2 години.Е, тази мишка НЯМА ЛАГ!Общо съм доволен от нея - вярно M$ е, вярно, че преди няколко месеца без видима причина трансмитера просто отказа да работи и сега я свързвам през стандартния Bluethooth - тя си го може.Аз именно затова харесвам повече Bluethooth плъховте.По-универсални и в моя случай като се счупи трансмитера трябваше да си завра цялата мишка някъде - не си намерих гаранциятаI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Ами то майкрософтската от СНИМКАТА беше там някъде - мисля около 180 лв платих за нея.Лоджитешката беше по-евтина - около 120.И в интерес на истината според мен последната е по-добрата от двете.Тя е на 2.4 GHz (не е Bluethoot) но нямам много обратна връзка за работата и - отиде за подарък.Знам само, че с едни батерии работи много повече от майкрософта. Пък и трансмитера почти не се забелязва.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Пичове, дори и на BO Razer-а ми е известен... Баси ако през мен не са минали всички мишки за последните 14 години - то за какво съм в компютърния бранш?И въпреки космическата цена на Рейзъра - пак си има нейните негативи - лично аз не желая да споря повече - явно "местата" ви са WiFi friendly дето се вика. Аз в офиса съм с една безжична безбатерийна мишка и не смятам да я сменям докато работи. Но тя си работи върху антената на приемника и ... въпреки това, като ми звънне GSM-а спира. Както и да е..., явно пак аз съм човека дето не е "виждал" истинска мишка..., плъх - да...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Виж сега - я да се разбререм какво значи лаг.Аз имах предвид да "замръзва" когато стои в покой и я размърдаш.Такова нещо няма.Както казах, Microsoft Presenter Mouse може да работи както с трансмитер (който при мен изгоря) така и на Bluethoot.Откакто започнах да я ползвам на стандартен Bluethoot да - започна да лагва (да реагира бавно) при голям трафик през безжичната карта (802.11а/g) Освен това има лагове, когато правя Bluethooth трафик през друго устройство, примерни синхронизирам си телефона.Не зная другите мишки на син зъб така ли се държат но ако на горните неща викате "lag" - съгласен съм, че моята лагваI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
jenshen73 - единствено това, че текущата ми мишка също се държи по абсурден начин -- ме кара да търся някаква друга. Например - близо до лаптопа - работи. На 70-100 см не работи. На 1.30 м (на другия ръб на леглото) работи. Когато захранващия кабел на лаптопа минава върху приемника - мишката има по-голям обхват. Когато махна кабела - обхватът намалява.... аномалии пълни! Не знам дали си спомняте, ама ще сии взимам нов компютър, ще разполагам телевизора, комютъра, озвучаването по специфичен начин, и жична мишка и клавиатура са напълно недопустими! А с тази мишка направо е иззнервящо понякога как губи сигнал. Преди време опитах с някаква майкрософтска на един бивш член на форума, и неговата си работеше на 3-4 метра от лаптопа без никакви проблеми. А моята.... дръвче. Ама за тия пари - толко. 5 Долара ли беше, какво беше... май 7 и нещо.
Коментар
-
Моят опит е с комлекти - клавиатура и мишка. Взех някакви Гигабайт за 30-40 лв, че нямаше други в близкия магазин, до 1.2 - 1.3 м мишката работи безгрижно, после умира, клавиатурата докъм 2 м. Омръзна ми и взех Лоджитек , не помня вече колко струваше, но е под 100 лв., на 2 метра работят идеално, на повече не ми се налага да се отдалечавам. Клавиатурата кара към 6 мес. с комплект батерии, мишката - 2-3 месеца.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
re
Аз съм с тази, вече година и половина .Невероятна е http://nexus404.com/Blog/2008/05/22/...nano-receiver/Fiat Bravo 1.9 JTD
Коментар
-
Аз мисля да пробвам тази, само малко да падне цената на шипинга:http://cgi.ebay.co.uk/JSCO-Noiseless...wt_1166...не е безжична, но уж е безшумна, а кликането ме нерви.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Ето как работи моята мишка, Logitech, комплект с клавиатурата, купени за 35 лв от Метро, и топреди повече от 2 години.На 30 см, отдясно до бюрото е WiFi рутера за домашната ми мрежа, който очевидно изобщо не влияе на мишока.Ето: http://www.youtube.com/watch?v=NVk0NpcxNmk
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар