Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за безжична мишка - БТ или 2.4 ГХц?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация за безжична мишка - БТ или 2.4 ГХц?

Колеги, може ли да споделите отзиви за безжичните мишки и по-точно какви предимства има блутуут-мишка пред обикновена да я наречем, 2.4 ГХц мишка?Чудя се каква да си купя - дали БТ или не? Например едната да речем е ТАЗИ (БТ), а другата - ТАЗИ (2.4 ГХц)В момента имам една мъничка, китайска, която на разстояние от около 50-60 см от приемника вече прекъсва. Искам такава, която не прави разлика дали е на 1 или на 8 метра по права линия, искам като си седна в хола пред телевизора, да си цъкам с мишката от дивана, и да си прелиствам сайтовете, а компютъра е на 4-5 метра от мен. За тази цел - БТ или обикновена ще ми върши работа? И разбира се - оптимално между цена и възможности - какво бих могъл да си купя?

Значи колега,с блутут може да ти се бави с канекшъна,това е много изнервящо.Също така може и да не зацепва ако решиш да ровиш в БИОСА (личен опит) или нещо друго преди да е заредило операционната система

Коментар

BT е за препочитане. Вземи си Microsoft BT Mouse 5000 и ще си щастлив. Ако не стигат паричките има добър модел на HAMA (00052395) от Вали.
      Брава 1.6 16V ELX
      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Аз си взех преди време от Метро комплект клавиатура и мишка Logitech за 35 лв двете. Хващат от около 5-6 метра без проблем. Единственият проблем на мишката е, че няма бутон за изключване и си свети постоянно. Акумулаторни батерии ги сваля за около месец. На клавиатурата досега само веднъж съм ги зареждал. Батериите са купувани отделно, разбира се.Не са блутут, но не знам на каква честота са, вероятно 2.4ГХц.

Коментар

Преди 1 месец си купих мишка 2,4GHz , Optical , 1000 DPI със MicroReceiver ( http://www.k-mex.com/Webforms/Produc...tNo=0000000420 ) но не я ползвам въобще дори не знам и защо я купих ако имаш интерес може да ти я пратя Пробвал съм я на около 10 метра (от едната стая в другата (през стената) ) и няма никакъв проблем .. Ако имаш някакви въпроси ЛС.По темата : Bluethoot наистина ще прекъсва много.Според мен по добре 2.4 ГХз
          Мерцедеси Мерцедеси За Метреси И Принцеси..Шевролети Кабриолети Всичките Със Джанти Лети..Фаровете Са Ксенон...Музиката CD-ROM,Телевизор във колата те тава ми е мечтата

Коментар

2.4 гигахерцовите имат много по малка консумация,мойте са на година и половина,за това време съм сменил 3-пъти батерийте и на клавиатурата и 4 пъти на мишката.Пробвал съм ги на 7-8 метра,нямат яд,те общо взето почти всички на 2.4 ловят толко,а на пряка видимост може и повече сигурно.БТ ядат батерийте адски бързо,ако имаш и БТ да си прехвърляш данни от телефон или от "нещо" става интересно,едно насичане на мишката,ядене на букви на клавиатурата.Това ти го "казвам" от личен опит.

Коментар

Имам мишка с блутут на Лоджитек, която има копче от долу, като не я ползваш да я изключиш, батериите изкараха над 6 месеца, а хваща не от дивана а от другата стая само дето не виждах монитора струваше 60 лв. в комплект с батериите и я купих от Сити Център София на етаж -2 при Пикадили, има един щанд за PC и периферия. Много съм доволен !
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Аз съм с мнооого червена LG 2.4GHz от Mетро - под 30лв беше. Хваща от другия край на стаята. Имам я от август, сега съм на втори комплект батерии Може би оказва влияние, че съм на компютъра общо 2-3часа дневно като докато не я ползвам я изключвам(има си копченце отдолу). Имаше и гаранция, не си спомням колко. Аз я избрах по изключителния дизайн, но се оказа много добра.А между 2.4GHz и BT - определено 2.4GHz

Коментар

ivan_cirkov90 написа:
                  канекшъна
                  Какво ?!? И аз повече клоня към 2.4 ГХц-ова мишка, макар че и текущата ми е такава, ама на повече от половин метър - нкаква я няма. Не стига че е мини-мишка, и ми се губи в ръката, работи с едни батерии ААА, каквито имам едни китайски презареждащи се, от DX са купени, и ги зареждам през 3-4 дена. Сега ще си взема голяма, с батерии АА. Гледах в някакъв сайт мишки А4Тек , по 20-25 лева май бяха. В технополиса имаше някаква Лоджитек, по 39 лева май беше...

Коментар

В Метро има стари модели по 20-30лв

Коментар

ogi28b написа:
                      ivan_cirkov90 написа:
                      канекшъна
                      Какво ?!?
                      connection :D
                      Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

GbGzTeaM написа:
                        ogi28b написа:
                        ivan_cirkov90 написа:
                        канекшъна
                        Какво ?!?
                        connection :D
                        Бях на няколко бири и преминах в междинен компютърен режим

Коментар

ogi28b: Бягай далече от безжични мишки... Каквито и да са. Аз наскоро го лапах с една Bluetooth и една 2.4GHz дето пише, че нямала никакво забавяне. Двете мишки бяха с еднакъв доста ергономичен дизайн, а и много очарован останах от "връзването" на 2.4GHz към Linux операционната ми система. Удоволствието и щастието бяха кратки, като започнах по-сериозната употреба и на двете - за тест де.Блуту мишката на лаптопа ми се справи добре, но там е на педя от него. После на настолния дори местих приемника и пак греда - на едно определено място на бюрото - полудява - или забива или подскача като луда. Разстоянието приемник - мишка да е не повече от метър.След това закачих 2.4GHz - на същото място на същото бюро и тя полудяваше, а из цялата стая си работеше все едно е жична. Имам си обяснение за аномалията, но предпочитам да не се нервирам и върнах старата и вярна жична мишка. Сега заради една мишка няма да си пренареждам нито бюрото нито стаята. Предвид, че не можеш да си позволиш лукса да "тестваш" и да не тръгне - съвета ми е - купи си 7 метра USB жица и си я "инсталирай" от компа до мястото дето искаш
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Жицата си е жица. Ползвал съм безжична мишка - за мен си е наказание - проблеми с връзката, падащи батерии, неточна работа....
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Е аз пък ползвам безжичната мишка (и клавиатура) на настолния компютър именно за много точна и прецизна работа - чертане на Аутокад, и не се оплаквам нито от забавяне, нито от каквито и да е аномалии. Работи перфектно и под Виндовс, и под Линукс. Не знам на какви сте попаднали, но явно е от модела или самия екземпляр.

Коментар

Working...
                              X