Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застрахователи
Collapse
X
-
по принцип има два начина на застраховане - по експертна оценка или по фактура.В повечето случаи е по оценка ... става няква мизерия (не дай си Боже) , оценяват ти щетата и ти дават паричките ,а ти ходиш да се оправяш( случва се паричките да не са достатъчно ).Другия вариант е по фактура - оправяш си щетата ( буташ някъв рушвет на сервиза да ти фактурират двойно на стойността :D ) отиваш с фактурката в ръчичка при застрахователите и те плащат. Начина на застраховане е определен при самото застраховане , не по време на оправяне.Fiat Stilo JTD ....sold
Volvo C 70 ....
Коментар
-
Re: Застрахователи
Zaphod написа:Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?). Тъй че ако ти предлагат за този големия направо я карай там!
FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
Коментар
-
странно аз пък друго съм чувал и вижда, човекат слага всичко оригинално и ново кара фактура която е истинска не е завишена и ония казват ОК но това са цени за чисто нови части а вашата кола е на хх години ... и сещате се какво става дават ти некви смешни суми пък ти си трохи главата похарчил цяло състояние А има и друго, ако си я оставиш да ти я правят, ще го направят но ще се наложи да почакаш, а ако нямаш друг превоз е мн кофти , може да се чака със седмициFiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
прецени си колко ти е щетата горе долу ,в смисъл дали е голяма ,и дали по колата трябва да се извършва "пипкава" работа .Иначе ако нямаш познат в сервиз който да ти я направи ,и преди това да ти е изготвил една проф.фактура за частите и т.н. Те после в бул инс преценяват ,каква сума от тази стойност (на фактурата ) ще ти изплатят .но имай предвид ,че се чака около 2-3 месеца за парите !!!!!! не че ако я вкараш в сервиза ,ще ти я направят веднага ама ...моят съвет е ако са козметични работи и има тук таме нешо счупено ,да си я правиш ти ,моеж да излезнеш на печалба .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Колеги, най-добрия и удобен за вас вариант е да попитате застрахователя, кой сервиз работи.Аз направих така, след което единственото което направих е да попълня документите за покриване на щетата по каското.След това сервиза и застрахователя свършиха останалото.Застраховката ми покри на 100 % за нови части и труд.Единственото което платих сам беше 40 кинта за пътна помощ, защото забравих да си поискам фактура.Застраховката покрива и нея.Не съм се занимавал с граждаски отговорности. Направо от каското си оправих колата.Застрахователите доколкото знам си прихващат част от парите от гражданската, но компаниите се разбират помежду си.
Коментар
-
Zaphod написа:Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?
Коментар
-
me_to_u написа:Zaphod написа:Имам такъв въпрос - регистрирал съм си щетата в Бул Инс, имам протокол, но на момента ме склониха да ми оправят колата в техния сервиз. После ми дойде друг акъл и предпочитам да ми изплатят щетата. Никъде в самият протокол не виждам да пише по какъв начин се възстановява. Възможно ли е сега да избера начинът или е вече късно?По добре по-късно с 20 минути на тоя свят от колкото 40 години по-рано на оня.
Дедра Турбо Интеграле
Коментар
-
Pa4kata написа:Случай по гражданскаОтивам аз и те пишат да си ебе майката тука нова част тука нова и тука труд и боя викам си е добре поне като те ударят няма да се налага да ли вадя пари от джобаОтивам аз да си взема парите и КВО да видя ам имате 70% увехтяване и ето ви 200лв(само калника ми който беше писан нов е 600лв) като без да си купувам частисамо да ми я изчукат и изправят са 300лв Ходих по псувах ги и сега си чакам писмото да видя дали помагаП.С Армеец е НАЙ-ГАДНАТА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ПО РЕД ПРИЧИНИ КУХИ ЗАСТРАХОВКИ НЯМА ДОЗАСТРАХОВАНЕ И ПРОЦЕНТА НА ОВЕХТЯВАНЕ Е МНОГО ВИСОК(всички компаний го пишат но не на всички е еднакъв)Да не ви се случва!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар