Последните дни стават едни странни неща със зарядното на лаптопа ми. И тъй като токовете не са ми ясни, искам да питам тук за това. Забелязал съм, че има хора, които разбират и от компютри, и от токове.Преди седмица ми изгоря зарядното. Чу се един пукот и до там. Отворих го, няма видими проблеми. Но това както и да е. Поръчах ново чрез Ebay (лаптопът е рядка марка за България и тук няма оригинални, а и универсални се намират трудно и на твърде висока цена) и снощи стана същата работа. Пак изгоря. Работи 3 часа.Няколко уточнения.До момента няма проблеми с други уреди, да изгарят или каквото и да е било.Напрежението на в къщата е, може би, малко по-малко от нормалното (210В). Отдавам го на това , че тя е накря на София (дали има значение...).След изгарянето зарядното беше доста топло. Трудно ми е да преценя, но като че ненормално топло.И двете зарядни бяха включени към един троен разклонител. Купувал съм го отдавна, но помня, че беше от най-евтините. Тук ми е съмнението. Дали е възможно от там да идва проблемът? Средното гнездо е покафяло, леко разтопено и не го ползвам. Кога и защо е станало така-нямам спомени.А дали лаптопът може да прави проблема по някакъв начин (не виждам как, но .....)?Дълго време е ползван този лаптоп тук, ползвани са и различни други лаптопи, т.е. много и различни зарядни са захранвани от тази инсталация. Проблеми не е имало каквито и да е било.Бях решил да си купувам нов лаптоп, но засега се отказавам. Ако това се случи с чисто новата машина....хмм, гадно ще е.Тъкмо се зарадвах, че новото ми зарядно мина през бг пощата без да изчезне, а сега ще трябва да поръчвам друго.Ако някой има идея къде може да е проблемът-ще бъда благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със зарядно на лаптоп
Collapse
X
-
Проблема не ти е в тройния разклонител, ако беше там нямаше да ти изгори зарядното, щеше да ти падне предпазителя. А батериата ти на лаптопа в какво състояние е, да не е тя причината да гори зарядното? Друга възможност е така наречените токови удари, свъразни с качеството на услугата предлагана от енергийното дружество и съответно качеството на зарядното, което не е издържало. При мен това да се получава премигване на лампите и рестарт на компютри, не е някаква рядкост, вчера направо за миг си изгасна всичко.
-
Re: Проблем със зарядно на лаптоп
cheruna написа:Последните дни стават едни странни неща със зарядното на лаптопа ми. И тъй като токовете не са ми ясни, искам да питам тук за това. Забелязал съм, че има хора, които разбират и от компютри, и от токове.Преди седмица ми изгоря зарядното. Чу се един пукот и до там. Отворих го, няма видими проблеми. Но това както и да е. Поръчах ново чрез Ebay (лаптопът е рядка марка за България и тук няма оригинални, а и универсални се намират трудно и на твърде висока цена) и снощи стана същата работа. Пак изгоря. Работи 3 часа.Няколко уточнения.До момента няма проблеми с други уреди, да изгарят или каквото и да е било.Напрежението на в къщата е, може би, малко по-малко от нормалното (210В). Отдавам го на това , че тя е накря на София (дали има значение...).След изгарянето зарядното беше доста топло. Трудно ми е да преценя, но като че ненормално топло.И двете зарядни бяха включени към един троен разклонител. Купувал съм го отдавна, но помня, че беше от най-евтините. Тук ми е съмнението. Дали е възможно от там да идва проблемът? Средното гнездо е покафяло, леко разтопено и не го ползвам. Кога и защо е станало така-нямам спомени.А дали лаптопът може да прави проблема по някакъв начин (не виждам как, но .....)?Дълго време е ползван този лаптоп тук, ползвани са и различни други лаптопи, т.е. много и различни зарядни са захранвани от тази инсталация. Проблеми не е имало каквито и да е било.Бях решил да си купувам нов лаптоп, но засега се отказавам. Ако това се случи с чисто новата машина....хмм, гадно ще е.Тъкмо се зарадвах, че новото ми зарядно мина през бг пощата без да изчезне, а сега ще трябва да поръчвам друго.Ако някой има идея къде може да е проблемът-ще бъда благодарен.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Първо за батерията. Лаптопът е стар, на 7 години. Съответно и батерията е на толкова. Вече не държи повече от 20-30 мин, но аз така или иначе ползвам този лаптоп като настолен компютър. Така че състоянието на батерията няма как да е добро. А какво значение има това?Относно второто-и аз за това си помислих, като изгоря първото зарядно. То беше универсално, марка Тръст и го ползвам вече 2.5 години. Беше по-мощно от нужното (130W при изисквани 90W), което знам, че е в плюс. Ако проблемът е в токов удар, то защо и в двата случая изгарят точно зарядните (включени в един и същи разклонител, който е включен от своя страна в един и същ контакт) за лаптопа и нищо друго.Пак казвам-миналата седмица ползвах друг лаптоп-не е имало проблеми (но беше включван в други контакти), досега никога не е изгарял какъвто и да е уред.Иначе премигване на лампите при мен се получава редовно при включване на по-мощен консуматор (например бойлер), но това аз мисля, че е заради по-ниското напрежение. А това не може да доведе до токов удар.Но такова краткотрайно спиране на тока,т.е. токов удар, така че да се рестартира рутера например-не се случва.То е ясно, че ще си купя ново зарядно и повече няма да ползвам този контакт, но проблемът е, че искам да разбера защо става така, за да не се случва пак.
Коментар
-
:[/quote]Откъде поръча новото зарядно,коя държава? Да не би там да са с друг стандарт на ел напрежението? Виж някъде по него трябва да шише дали е за 220 волта или не... А това,че напрежението ти е 210волта не е проблем,всеки уред си има толеранс +- на работното напрежение и би трябвало долната му граница да е дори по-малко от 210 [/quote]От Германия. Зарядното е оригинално за Самсунг, на лепенката седи логото на марката и техническите характеристики, които отговарят абсолютно точно на изискванията за този модел лаптоп
Коментар
-
cheruna написа::Bravo 1.2 16v
Lancia Dedra 1.8 16v
Suzuki GSXR250R
Коментар
-
cheruna написа:Ако причината е в батерията, това дава отговор на всички въпроси, които си задавам в случая. То ще стане ясно, като взема новото зарядно. Но още мнения ще са добре дошлиSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:cheruna написа:Ако причината е в батерията, това дава отговор на всички въпроси, които си задавам в случая. То ще стане ясно, като взема новото зарядно. Но още мнения ще са добре дошли
Коментар
-
Батерията не е проблем. По горната логика - всички лаптопи, които са физически умрели батерии да са останали без захранвания Всъщност ако беше проблема в батерията - първо щеше да изгори блока, който отговаря за нейното зареждане и повярвай ми - щеше да го усетиш. По-скоро тази машинка вече е започнала да сдава багажа. Ако беше от Варна - бихме ти направили диагностика на проблема (пълна), но за София се наемам да те изпратя само в една фирма. Лошото е, че колегите взимат доста ... солено за диагностиката. В момента универсални захранвания за лаптопи до 90W не са 110лв., но сумата не е пренебрежимо малка и би била използвана добре като част от такава за закупуване на нова машина (в София пак, мога да те изпратя при колеги, които да те консултират в закупуването на надежден лаптоп). Другият вариант да си подпомогнеш бюджета вместо да съживяваш мъртвец - е да продадеш текущият си лаптоп Samsung за части. Варианти много - ако искаш на лично ми пиши кой вариант би те устроил теб. Аз съм от Варна и ... единствената "облага" за мен ще е само и изключително морална ако успея някак да помогна.Steliyan's Life!
Коментар
-
Uneek написа:Според мен мрежата е проблема, за да изгорят 2 зарядни... Ако купуваш нов лаптоп колега, ти препоръчвам да си вземеш стабилизатор на напрежение, поне да си сигурен че няма да имаш спадове на напрежението. Според мен точно от такива системни спадове ти се е прецакало зарядното... УспехSteliyan's Life!
Коментар
-
Тези, които мислят, че мрежата е проблем, нека да обяснят как така тук НИКОГА ел уред не е горял, как след като изгоря едното зарядно се получи ситуацията две седмици токовият удар да се крие из ъглите на стаите и да чака да купя и свържа новото зарядно, за да ги изгори и него, а не обръщаше внимание на другите два лаптопа, които ползвах от време на време? Да не говоря за другите ел уреди. :D Аз също това си помислих след първото, че може да е от мрежата или просто, че му е дошло времето на зарядното. Но след като стана същото и с второто има вече два варианта:1. или някакво невероятно съвпадение да има токов удар 2 пъти през последните 10 (минимум) години и то точно по времето, когато пускам да работи конкретният лаптоп (и да гори само зарядното и нищо друго, дори и крушка)или2. да има нещо нередно с този лаптоп.Все едно, до утре трябва да реша нов лаптоп или още едно зарядно и проба без батерия (ама jenshen73ме отчая, че може така да се оправи ).Относно цената на зарядното- на пръв поглед 100 лв ти се струват много, jenshen73, но като тръгнеш по магазините се оказва, че Самсунг имат някаква букса, която не влиза в страндартните пакети. Тук просто ги няма. И единствено на TRUST съм намерил зарядно с такъв накрайник, като цената му е 100лв за 90 W. Остава да се вземе друго зарядно, да се реже кабела и да се запоява моята букса, но така пада гаранцията и въобще не ми се занимава с такива неща.
Коментар
-
аз не мога да си обясня с какво може да е виновна старата батерия или стария лаптоп,за да ти изгори зарядното Ако може някой да ми го обясни с простички факти,защото или аз нещо не вдявам от токове или съм проспал тоя урок Йенсен примерно или който и дае друг твърдящ,че проблема е в лаптопа да опита да обясни моля!ex.Мареа ТД100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар