Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със зарядно на лаптоп

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

paralesa написа:
    Jensen а да си виждал лаптип чоето захранване да работи на 360 волта??? Аз не съм,а те уверявам,че Еон,Ивн,Чез и т.н. правят какви ли не гафове Възможно е от пренапжение да му изгори захранването-факт и айде да не спорим за факти... Не казвай,че един качествен ups е излишен
    Ако имаше 360 волта в мрежата ,колегата щеше да го усети доста осезателно ,и не само лаптопа му ами и всички вкючени в мрежата уреди щяха да са гръмнали.Най добре е според мен да се отворят двете захранвания и тогава да се установява от какво са изгорели.Всеки разбиращ от електроника би констатирал дефекта от какво е .Колегата Jensen е напълно прав в своите постове няма да го повтарям отново :D Също така може да се измери и консумацията на въпросния лаптоп и да се види дали консумира повече или не .
    HONDA I-VTEC

Коментар

paralesa написа:
      Jensen а да си виждал лаптип чоето захранване да работи на 360 волта??? Аз не съм,а те уверявам,че Еон,Ивн,Чез и т.н. правят какви ли не гафове Възможно е от пренапжение да му изгори захранването-факт и айде да не спорим за факти... Не казвай,че един качествен ups е излишен
      То като ще си говорим за "невероятни" неща и UPS за лаптопи - да идем в пещера и да караме без благинките на съвремието. При по-голямо захранващо напрежение от 240V - изгаря предпазителя в захранващият блок. Чувал съм и съм виждал повече компютърни неща отколкото ти ще успееш в следващите си години... Аз викам и на лазерния принтер и на бойлера UPS да сложиш, а?@paralesa: вторичното захранване, което е вътре в лаптопа и дели напреженията от 19V на 12/5/3.3/1.8 може да е сдало багажа (изсъхнали и протекли електролитни кондензатори, резистори с променено съпротивление и мосфети с пробили преходи) и съответно да "окъсява" или да товари в повече захранващият блок (импулсно захранване подаващо 19V). Доволен?
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Проблемът го реших по най-лесния начин. Вече ползвам нов компютър.А този лаптоп го прибирам в кашона и за момента няма да се занимавам с него

Коментар

Working...
        X