Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Устройство за спиране на електромерите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

iuly_vn написа:
    Да, ам тия от ЕОН се изхитриха. Започнаха подмяна на старите ел. табла, с нови и без визуална връзка с уредите вътре. Отчитането на енергия става, като самия електромер изпраща данните директно до централата в енергото и то по стандартната ел. мрежа. Мисля си, че това са интернет базирани апарати, със собсрвено IP в мрежа. Така хем няма достъп до уреда, хем се избягва посещението им от инкасатор.
    Въобще не са се изхитрили. Прости евтини номера които за съжаление минават и се толерират от Нашата държава.Не може клиентът да няма достъп до показанията на електромера. Все едно да отида в магазина, искам 1 килограм сирене, продавачът мери нещо, крие от мен какво е измерил и накрая трябва да му платя за 1 килограм. Без възможност да проверя дали наистина купувам точно 1 килограм. Плащаш след като си се убедил че получаваш услугата със съответното качество и количество (киловатчаса електроенергия). Тия си заслужават направо да бъдат съдени.Освен това е недопустимо да контролират директно по някаква си мрежа електромерите без клиентът да разполага със същата възможност за контрол. Те освен да отчитат показанията имат възможност и да променят коефициенти, часове дневна и нощна енергия, а защо не и директно показанията на електромера. За да може електромерът да бъде контролиран по компютърна мрежа значи в него има микропроцесорен контролер който може да бъде манипулиран, хакван и третиран по мрежата подобно на всеки обикновен компютър. И разчитат че клиентът няма възможност да провери всички манипулации които се извършват. И клиентът му остава единствено да разчита на честната им дума която не струва нищо след като не може да контролира дали правилно се отчита електроенергията.Освен дискриминационните за клиентите Общи условия допълнително създават и технически възможности да правят каквото си искат със сумите които плащаме за електроенергия. Честито на клиентите.
    Bravo 1.6 / 16

Коментар

iuly_vn написа:
      Да, ам тия от ЕОН се изхитриха. Започнаха подмяна на старите ел. табла, с нови и без визуална връзка с уредите вътре. Отчитането на енергия става, като самия електромер изпраща данните директно до централата в енергото и то по стандартната ел. мрежа. Мисля си, че това са интернет базирани апарати, със собсрвено IP в мрежа. Така хем няма достъп до уреда, хем се избягва посещението им от инкасатор.
      Я дай да прочетем,щото аз за сефте чувам подобно нещо и то ми се струва незаконно!!!
      ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
        iuly_vn написа:
        Я дай да прочетем,щото аз за сефте чувам подобно нещо и то ми се струва незаконно!!!
        Ами няма нищо за четене. Електромерите ги монтираха вече /от седмица насам/, на ул. Т. Влайков във Варна. Таблата са на високо горе на стълбовете и нямат прозорчета за контрол на уреда и са пломбирани. Тия модели електромери са наистина интернет базирани и са с три тарифи -дневна, нощна и аварийна. Последната отчита в троен размер киловатите и се включва при опит за манипулация, като се изпраща и инфо до базата с час и дата. Това означава че и всякаква манипулация, ще бъде засечена и записана. Търся информация в интернет и се надявам братята Руснаци да са наясно по въпроса с хакването. Щом има интернет има и начин. Естествено е да са защитетени с парола и връзката да е тунелна. И на мен ми се струва незаконна такава мярка, но не знам още някой да се е жалвал. Чудя се как са похарчили толкова пари, след като не плащат и на държавата, но явно и тук важи поговорката - Храни куче да те лае.
        Fiat Marea TD100

Коментар

Лошо няма, но да дадат достъп до информацията, за да може и клиента да си прочита показанията. За хакването забравете, защото ситемата е с еднопосочно действие, т.е само чете и праща данни, като в едно табло може да отчита 5-10 електромера. И по-сторите електронни електромери (тези които сега са в употреба) могат да се отчитат дистанционно и да се пращат по GPRS. На този принцип са вързани всички бензиностанции към НАП, а Септември 2011 година всички регистрирани по ДДС ще трябва да си вържат касовите апарати към НАП. От Март 2012 година и всички останали.Преди 4-5 години се замислих по въпроса за TCP/IP V6 протокола. Ето че вече му идва времето. На практика това позволява на всеки да има статичен IP адрес на всеки уред вкъщи и да командва всичко в дома си.
          Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
          X