Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кредитна карта... Към коя банка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз не съм много съгласен с това, което повечето казвате.Например на мен ми трябват спешно 300 лв. Да тръгна да искам кредит от банката ли? Или да досаждам на приятелите си?Най-лесно е да ползваш кредитната карта, после при първа възможност - връщаш. Верно че с лихва, но пък е удобно.Тя картата да ти е в джоба, пък нека не тегля от нея. Ама като се наложи - или ще платя директно с нея, или ще изтегля и платя. Овърдрафта е почти същото нещо, само че го дават само по карти, по които си получаваш заплатата. А ако не получаваш заплата по карта? Съгласен съм, че за големи суми си е набутвация - не говорим да вземеш карта с лимит 1000 лв и на другия ден да ги изтеглиш всичките... Тогава естествено, че кредитът е много по-добре.

Коментар

Immortal написа:
      Овърдрафта е почти същото нещо, само че го дават само по карти, по които си получаваш заплатата. А ако не получаваш заплата по карта?
      Лихвата по овърдрафта е като че ли по малка Дидо. И условията малко по различни. Все едно имаш кредитна линия, ако използваме бизнес кредит терминологията. Ползваш, ако върнеш след 2 дена, плащаш лихва за два дена само, а не се смята месечна лихва.А съществува и възможност за овърдрафт и по карта по която не си получаваш заплата, но там пък искат доказаване на доход.Да кажем, ако си корав държавен служител. Неголяма заплата, но пък редовна. Аз ползвам овърдрафт към ДСК, 2 000 лева. Надявам се да не ми се налага да го бутам, но си е удобство.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Аз отдавна имам кредитна карта. Както казва Immortal, това са ти едни пари, които винаги са ти налични при нужда. Няколко пъти ме е спасявала, като си платя задължението в гратисния период не плащам и стотинка лихва. Да не говорим, че съм с промоцийка без годишна такса
        Allergic To The Counterfeit

Коментар

Първа Инвестиционна Банка:Теглене кеш:1лв. + 1% от суматаГодишна такса:40 лв.Това е за виза. За мастеркард ще трябва да се поинтересуваш, но според мен по-добре виза, защото при мастеркард можеш да теглиш до 400 лв. на 24 часа.За годишната лихва също трябва да питаш, защото не съм сигурен. Когато аз си вадих карта от ПИБ условията бяха най-изгодни. Мисля, че и сега е така.
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Ползвам кредитни карти много отдавна!В началото имах транскард ,но преди 2-3 год. я закрих.Сега съм към ОББ ,заради това че ползвам префернции. Но тегленето на пари в брой е набутация/не че не съм теглил/.Иначе е много удобно нещо за разплащане , особено в чужбина! За там е препоръчително,да не кажа задължително.Казвам го от личен опит.Всеки си преценя за какво да я използва.

Коментар

В момента си вадя кредитна карта Виза от ПИБ. При подаване на заявлението не се иска бележка за доходи и т.н., само с лична карта както се рекламират, НО попълваш една декларация, че си съгласен ПИБ да ти провери данните в НАП. После ти се обаждат, че са те одобрили (или не), след като са те проверили.На държавна работа съм и ще ми издадат карта с лимит 1000 евро.
              Alfa 147 JTD 115 hp
              ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG

Коментар

Щом си на държавна теб те осигуряват на толкова колкото взимашЕ та това гледат банките в момента.А към колегата започнал темата:
                Първо към Обб се бях запътил, но проблема е, че искат 23 години пък аз съм "зелен"
                С това трябваше да започнешПРОСТО ЗАБРАВИ някоя банка да ти издаде.
                http://karate-bg.com
                Пътна помощ в София

Коментар

Колега,в ЦКБ условията са моного изгодни ако иамш кредитна карта.А да имаш кредитна карта в днешно време е необходимост,а не зло както казват някои колеги.Който не може да я обслужва става зало,но така е и при кредитите.Така за кредитната карта,основният замисъл е да пазаруваш с нея.В ЦКБ има до 60 дневен гратисен период,тоест не ти начисляват лихви за това време.Ако използаваш картата на 01.04.2010г до 30.05.2010 ти е гратисният период.Ако не може да си погасиш цялата сума минималната вноска която трябва да внесеш е 30лв.Ти обаче казваш че ти трябват пари в кеш.В случая не е много изгодно да теглиш от банкомат.Как процедирам аз,отивам при приятел който има магазин или търговски обект с пост терминал тръквам си картата и си вемам паричките.И вълкът сит и агнето цяло.Другият месец така ще правя кръщене на малката щерка,спокоен съм че имам винаги 1000лв под ръка.П.П За да ти издадат кредитна карта мисля че трябва да си клиент на банката.
                  Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

bicho1976 написа:
                    Как процедирам аз,отивам при приятел който има магазин или търговски обект с пост терминал тръквам си картата и си вемам паричките.И вълкът сит и агнето цяло.Другият месец така ще правя кръщене на малката щерка,спокоен съм че имам винаги 1000лв под ръка.
                    Че в твоят случай вълкът е сит - ясно, но агнето в никой случай не е цяло, защото щом "търкаш" кредитна карта на POS терминала в магазина на приятеля си - го набутваш с 5% върху сумата..., лошо няма
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Не е точно така Има някои банки, които имат около 1% комисионна за плащане на ПОС терминал.Според мен колегата си плаща комисионната и печели гратисния период, в който не му се начислява лихва.Иначе по темата - всички кредитни карти имат гратисен период от която и да е банка
                      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

jenshen73 написа:
                        bicho1976 написа:
                        Как процедирам аз,отивам при приятел който има магазин или търговски обект с пост терминал тръквам си картата и си вемам паричките.И вълкът сит и агнето цяло.Другият месец така ще правя кръщене на малката щерка,спокоен съм че имам винаги 1000лв под ръка.
                        Че в твоят случай вълкът е сит - ясно, но агнето в никой случай не е цяло, защото щом "търкаш" кредитна карта на POS терминала в магазина на приятеля си - го набутваш с 5% върху сумата..., лошо няма
                        Незнам това от къде го "роди".Но си доста далече от истината.Кога то търкаш картата на постерминала на търговеца му се удържат 0,3до 0,5% от сумата,на клиента 0,20 ст за транзакцията.Това в частност за терминал на ЦКБ.Това което пишеш ако беше истина, никой търговец няма да иска да слага постерминално устройство в магазина си.Или ще вдигне цените с въпросните 5%.
                        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

аз също имам кредитна карта за мое щастие е покрита вече че бях изхарчил всичко до стотинка и колко лихви съм върнал сигурно още за 3 карти но наистина си е удобство при нужда винаги имаш парички обаче смятам да махам ще си търся някоя промоционална
                          Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                          FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Според мен е най добре да кандидатстваш в ОББ за кредит ОК. Всъщност това е кредитна линия - отпускат ти сума и можеш да я изтеглиш цялата или на части като месечно връщаш минимум 10% от изтегленото. Колкото върнеш можеш да го изтеглиш отново (- лихвата). Парите се теглят с карта на банкомат без никаква такса. Лихвата е по ниска от кредитните карти, таксата за обслужване - също. Кандидатства се само с лична карта.На мен ми бяха отпуснали лимит 4000 лева като автоматично ми го вдигнаха два пъти по 1000 лева. За щастие успях да я закрия И аз бях събрал камара карти но сметнах че сами излишен разход и ги закрих. Сега имам само една Виза от ПИБ с лимит 6400лв ...

Коментар

Илко, аз имам ОК кредит - с 3000лв лимит и минималната ми вноска е 2,5% от непогасената сума - в момента дължа в него малко над 2000лв и вчера ми дръпнаха 53лв от разплащателната сметка автоматично. Иначе имам и Мастрекард пак към ОББ - доволен съм от всички тяхни услуги.Ама да отбележа че съм с преференции като служител на корпоративен клиент.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

UP- на тематаИнтересува ме колко струва кредитната карта на година,и ако изтегля 100лв колко връщам ако ги върна утре или след 10 дена.Както и може ли да си купя нещо но да го изплащам към кредитната карта всеки месец тогава колко ли ще плащам ако нещото струва 1000лв от магазин на изплащане излиза около 1100лв а с картата?Знам,че всичко свързано с банките е набутвация но пък е по удобно от колокото да искаш от някой приятел големи суми.Не,че ми трябва просто ме интересува. В момента имам една дебитна карта към ОББ мастеркард в която никога не е имало пари надявам се да не дължа нищо на банката,май ще е добре да я закрия понеже не я ползвам
                                Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Working...
                                X