ogi28b, извинявай, ама много добре знаеш, че тези хора не са ползвали тази вода. Ако някой я е ползвал, това е било от човек, който има достъп до това помещение - друг наемател или човек от входа. Това означава че сте виновни живущите във входа и най-вече ти в лицето на домоупрвител. Хората са били коректни и са си плащали текущите сметки. Вината им е че не са прехвърлили партидата на входа, след като са прекратили договора си за наем с вас. Вината на входа ви е че не сте изискали да се прехвърли партидата на входа. Вината на входа е, че нямат лигитимно проведено събрание с протокол за избор на нов управителен съвет. От думитети се разбира, че не искате да сте коректни с тези, които са били коректни с вас. Щом постъпвате подло и с вас ще постъпят подло. Ако искаш да помогнеш на тази фирма, чисто и просто щеше да направиш списък с живущите от входа, на който да се разпишат, че са съгласни да бъдеш домоуправител. Нямаше да се занимаваш цяла седмица с тази "непосилна" дилема как да прецакаш тези хора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Консултация по 1 въпр. за ет. собств-ст, сметка за вода
Collapse
X
-
То всъщност никой не е ползвал никаква вода. Просто като няма водомер - ВиК си начисляват на някаква си тяхна база (обикновено на глава, ама като не е жилищно помещение не знам) някаква си вода...Вина наемателите определено си имат, защото не са си отписали партидата. Вина имат и съсобствениците в блока, че не са опазили имуществото си (водомера), и заради липсата му ВиК начислява пари.Я си представи, Оги, че наемателя беше си отписал партидата (действие, по никакъв начин не засягащо физически нещо в блока ви)? Сега ситуацията щеше да е същата, но парите със сигурност трябваше да ги плащате вие.В интерес на истината, най-правилно е да платите водата солидарно, защото и двете страни имате вина.Фирмата да ви даде 50 лв, вие да съберете още 50 от всички собственици (по 1-2 лв на апартамент), и да се оправят нещата.
Коментар
-
Е па аз не съм съгласен така да стане . Има ли партида във ВИКто ? Има . Води ли се на някого ? Води се . Тогава защо феланкишията ще плаща за нещо за което и хабер си няма . Ами то може водомера и наемателя да си го е свалил ? Ще си платят и аз се чудя с кой акъл искат и пари от входа . Всяка грешка се заплаща от тоя който е я допуснал. Като е напуснал блока и като знае че на фирмата му се води партидата то да е отишъл и да се отпише . Тогава е било шапка на тояга и сега хоп плащайте тия от входа . Може и по 20 стотинки да се падне на човек ,но нека сбъркалия сам си понесе последствията . Стига вече с тая обща отговорност.
Коментар
-
daley написа:ogi28b, извинявай, ама много добре знаеш, че тези хора не са ползвали тази вода. Ако някой я е ползвал, това е било от човек, който има достъп до това помещение - друг наемател или човек от входа. Това означава че сте виновни живущите във входа и най-вече ти в лицето на домоупрвител. Хората са били коректни и са си плащали текущите сметки. Вината им е че не са прехвърлили партидата на входа, след като са прекратили договора си за наем с вас. Вината на входа ви е че не сте изискали да се прехвърли партидата на входа. Вината на входа е, че нямат лигитимно проведено събрание с протокол за избор на нов управителен съвет. От думитети се разбира, че не искате да сте коректни с тези, които са били коректни с вас. Щом постъпвате подло и с вас ще постъпят подло. Ако искаш да помогнеш на тази фирма, чисто и просто щеше да направиш списък с живущите от входа, на който да се разпишат, че са съгласни да бъдеш домоуправител. Нямаше да се занимаваш цяла седмица с тази "непосилна" дилема как да прецакаш тези хора.Immortal написа:То всъщност никой не е ползвал никаква вода. Просто като няма водомер - ВиК си начисляват на някаква си тяхна база (обикновено на глава, ама като не е жилищно помещение не знам) някаква си вода...Вина наемателите определено си имат, защото не са си отписали партидата. Вина имат и съсобствениците в блока, че не са опазили имуществото си (водомера), и заради липсата му ВиК начислява пари.Я си представи, Оги, че наемателя беше си отписал партидата (действие, по никакъв начин не засягащо физически нещо в блока ви)? Сега ситуацията щеше да е същата, но парите със сигурност трябваше да ги плащате вие.В интерес на истината, най-правилно е да платите водата солидарно, защото и двете страни имате вина.Фирмата да ви даде 50 лв, вие да съберете още 50 от всички собственици (по 1-2 лв на апартамент), и да се оправят нещата.
Коментар
-
ogi28b написа:Айде поред:1. Вода не е ползвана! Водомер няма, аз не знам защо няма и не ме интересува. Когато партидата е на мое име - ще се опитам да разбера къде ми е водомера. 2. Не съм го подчертал, но ще отговоря - не се опитвай да ми вменяваш вина и да твърдиш че съм виновен за нещо. Няма подписан протокол от проведено общо събрание, че съм избран за домоуправител, и никой не може да докаже че съм аз! 3. За удебеленото - ето това е факт. 4. Ние от входа нямаме претенции да ни се води сметка, и не можем да настояваме да ни се прехвърля 5. Ние ИСКАМЕ да сме коректни, но не да плащаме на някой за несвършените му задължения. 6. Пак вменяваш вина - постъпваме подло. Това че ти виждаш нещата така - не го вменявай на нас. И като казваш че и с нас ЩЕ постъпят подло - какво искаш да кажеш, че ще платят 50 лева на хулиганчета? Я пак да питам - ти режеш гуми, като ти паркират на мястото ли ?7. Не искам да помагам на тази фирма. Ще им помогна дотолкова, доколкото зависи от мен да не се прехвърлят чужди задължения на нас. 8. Изобщо не се занимавам цяла седмица с тази непосилна дилема как да прецакам някой; и 9. За пореден път ми вменяваш вина!
Коментар
-
Ако някой е взел водомера, ти като домоуправител си длъжен да сложиш нов
Коментар
-
daley написа:1. Как ще докажеш че вода не е ползвана? Ти като домоуправител, трябва да знаеш къде какво липсва и какво трябва да се подмени. Ако някой е взел водомера, ти като домоуправител си длъжен да сложиш нов, разбира се за сметка на целият вход или да затапиш тръбата.2.Като няма протокол от събрание, имат думата живущите във входа. Те ще потвърдят, че си домоуправител. 3. Вие попитахте ли кога и как ще прехвърлят партидата на входа? Не сте? А защо не сте попитали?4.Като не искате сметки, плащате и закривате партиди.5. А вие какво сте свършили по задълженията си, освен че сте взимали наем?6.Постави се първо на мястото на фирмата, а тя да е на твое място? Честно ли ще е да те карат да плащаш за нещо, което е стопанисвано от тях некадърно?Аз лично никога не съм рязал или пукал гуми или да съм причинявал други щети. Аз нямам мое място. Местата са обществени и всеки има право да паркира където намери за добре.7.Неискаш, защото нямаш самосъзнание?8.Като не се занимаваш с това, защо занимаваш тогава форума с този частен случай? Търсиш подкрепа да не си платите тарикатлъка ли?9. Аз не ти вменявам вина, аз те обвинявам в престъпно бездействие в ущърб на друго лице.В заключение: Преди да търсиш вина в другите, потърси я първо при теб.
Коментар
-
След като тръбите са запечатани, което незнам какво точно означава, какъв е проблема да се пусне искане за анулиране на служебно начисленото количество вода. Като довод да представите, фирмата и входа съвместно, че след като са погасили последните си задължения, въпросната фирма е запечатала тръбите, за да няма неправомерно използване на вода. Предполагам че ако си личи че са запечатани преди доста време, ще бъдат любезни да приемат правотата ви и в най-лошият случай ще наложат някаква минимална глоба.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар