Имам следния проблем - искам през лятото да изпратя детето, което на 17 години до Германия при мои близки, но нито аз, нито майка му можем да пътуваме с него. В Германия ще го посрещнат на летището. Има ли начин с някоя авиокомпания да го пратя, или не?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
как да изпратя детето в чужбина без родител
Collapse
X
-
Това ти казвам, че няма нужда от придружител. В различните авиокомпании има ограничения за деца с придружители до 14/16години. Обикновено над 16години не е необходим придружител.А при нотариуса се ходи, защото според българските закони лице под 18години няма право да напуска страната без знанието и на двамата родителя. Не е проблем обаче да се даде "пълномощие" на детето да излиза от страната и само, без придружители. Аз още от 15годишен съм "излизал" така Най-добре ако се знае с коя авиокомпания ще се пътува или ако избора е между 2-3, да се попита в самите компании, тъй като може да има промени при различните. Пак казвам аз лично не съм имал проблем
Коментар
-
Да, но е нужно пълномощно и от двамата родители ... ако пътува с единия - трябва само о т другия .... Всичко са ти обяснили, а аз само ще те посъветвам да си направиш няколко копия, преди да ти вземат оригинала и винаги да има в дететоFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
bright написа:Ако правилно сън разбрал, упълномощавам детето само да излезе в чужбина, нали така?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар