Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

как да изпратя детето в чужбина без родител

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

как да изпратя детето в чужбина без родител

Имам следния проблем - искам през лятото да изпратя детето, което на 17 години до Германия при мои близки, но нито аз, нито майка му можем да пътуваме с него. В Германия ще го посрещнат на летището. Има ли начин с някоя авиокомпания да го пратя, или не?
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Не е проблем. Единствено трябва да минете през нотариус, където да напишете че и двамата родители го пускате през придружители/наставници(необходимо е само за бг границата). Със самите авиокомпании няма проблем. Аз лично преди да навърша 18 съм пътувал сам

Коментар

Не трябва ли да знам името на този, който е в самолета за да го упълномощя? Аз от чуждата авиокомпания, как да получа името на човек, който ще лети до там, поне една седмица преди това?
      Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Това ти казвам, че няма нужда от придружител. В различните авиокомпании има ограничения за деца с придружители до 14/16години. Обикновено над 16години не е необходим придружител.А при нотариуса се ходи, защото според българските закони лице под 18години няма право да напуска страната без знанието и на двамата родителя. Не е проблем обаче да се даде "пълномощие" на детето да излиза от страната и само, без придружители. Аз още от 15годишен съм "излизал" така Най-добре ако се знае с коя авиокомпания ще се пътува или ако избора е между 2-3, да се попита в самите компании, тъй като може да има промени при различните. Пак казвам аз лично не съм имал проблем

Коментар

Ако правилно сън разбрал, упълномощавам детето само да излезе в чужбина, нали така?
          Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Да, но е нужно пълномощно и от двамата родители ... ако пътува с единия - трябва само о т другия .... Всичко са ти обяснили, а аз само ще те посъветвам да си направиш няколко копия, преди да ти вземат оригинала и винаги да има в детето
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

bright написа:
              Ако правилно сън разбрал, упълномощавам детето само да излезе в чужбина, нали така?
              И ти и жена ти И както каза колегата по-горе поне няколко копия!!! Не е лошо да направите копия и на паспорта на детето. И за него да има на резервно място, ако го изгуби, и за вас не е лошо да имате.

Коментар

Благодаря Ви колеги!
                Брава 1.6 16V ELX

Коментар

Working...
                X