Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шпакловка и как най-добре?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шпакловка и как най-добре?

Здравейте.Подготвям ново място, където от скоро трябва да живея Та какво направих днес.Ще го опиша като два случая, защото може да има разлика в съветите, които ще дадете:1. Фигура-1 -> Още от началото на направата на стените на едно място се появи пукнатина на стената - латекса се напука и се вижда от горе до долу. Днес както работих по някои неща в апартамента го гледам това нещо. От отдавна го гледам, ама днес се заядох с него Стената е от латекс и се напука от горе до долу. Днес както го гледам и викам - ако не го разваля няма да го оправя. Та хванах една бойна отверка и чук и му разказах играта. Оказа се, че това е някакъв вид преход между бетонна стена (шайба ли му викат или нещо такова) и останалата част от стената е тухла. Та точно на прехода майстора, който е правил шпакловката е набутал явно само гипс и може би за това така се е получило. Аз днес горе долу поизрових канала и сега си стои така. Разстоянието между тухлите и бетона е около 1-2 сантиметра.Та въпроса ми е как това нещо да стане така, че да не си личи и да не се напука за в бъдеще? Шпакловка ли, с какви материали, разни технологични тънкости и всякакви съвети са добре дошли *2. Фигура-2 -> Пак по същата логика днес се сетих, че ми трябва един кабел до едно място и пак с въпросните инструменти от точка 1 - отверка и чук си направих канала в стената, за да прекарам кабела. Преди това точно на същото място е прекарван вече един път друг вид кабел, та копах покрай него, за да ме откара на мястото, където ми трябва. Пак става въпрос за отвесен канал от порядъка на 140см до земята. Този път е само директно през мазилката и от долу до тухлата.Та въпроса ми е след като си положа кабела дали само с гипс ли там, или нещо друго трябва да запълня канала, който направих, за да си боядисам пак стената с латекса и естествено да не си личи какво съм сторил :D ** - тази звездичка я поставам защото ме няма въобще в строителните работи. Не мога много да различавам шпакла от мистрия, може и да е едно и също нещо За това ще помоля да се говори с по-прост и разбираем за мен език.50% съм се надъхал аз да го правя, като оставям другите 50% да ми помогне човек, който има опит в тези работи.Също така бих приел и съвет от някой ако иска да го направи и да черпя, платя, каквото каже в рамките на доброто отношение. Въпрос на време е просто да му се обърне внимание. Не е много работата за това не знам дали някой майстор би ми обърнал внимание, за да взима такава "трудна" задача. Също така фиг.-1 е минала вече един път през "майстор" и сигурно е било толкова качествено щом ви питам за същото място Първия канал е горе долу височината на апартамента - около 250см, а втория канал общо ще дойде около 160см.Да ги кажем, че общата широчина на шпакловката (или там каквото ще ме посъветвате) е около 3-4см.Въпроса е да стане гладко като стената от страни и да не си личи какво съм сторил днес п.п. Сградата е нова. Т.1 може и да е плод на слягането й, но все си мисля, че може да се направи по начин, който да не стига до напукване.п.п.-2 Ама иначе съм надъхан. Купих си перфоратор Спарки. Казаха, че бил добър уж. Модела му е BPR 261E.Трябва ми за да си закачам лампите, че от предишния ремонт използвах една бормашина от 30лв, та се мъчих. Не съм го ползвал още ама мисля, че ще е по-добре. Уж 3.1 джаула удар имало, дали е много нямам опит и не знам колко е това реално Надявам се по-лесно да пробивам тавана и стените в сравнение с китайската бормашина, която ползвах до сега. Ей това нещо -> http://www.devimax.com/Tools/Culture...s.aspxКато лаик в тези работи се надявам, че няма да ми се подигравате много за избора
    Прикачени файлове
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

1.къде е цепнатината сложи стъклофазерна лента за гипсокартон и шпаковай 2.перфоратора не е лош обаче е тежък

Коментар

И аз не съм специалист, но подо6ни ра6оти съм си правил.Вземи си не гипс, а гипсова шпакловка, много по-лесно се ра6оти и по-6авно стяга.
      Ex Fiat 126P
      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
      Alfa Romeo 147 1.6 TS
      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

strajaro написа:
        1.къде е цепнатината сложи стъклофазерна лента за гипсокартон и шпаковай 2.перфоратора не е лош обаче е тежък
        А това за лентата го мислих, ама като я наставя върху двете повърхнини над канала, който направих няма ли да стане много дебело, после от горе гипс и то ще издуе поне 2-3мм, и за да изравня нивото трябва да направя шпакловка широка 40-50см поне
        A20DTH ЖТД ама не баш
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Няма начин съединение между стени да не се напука без армировка. Вариант е да попълниш получилата се фуга между тухлата и бетонната колона със монтажна пяна, след това да изрежеш изгладиш колкото и както ти харесва и накрая да я минеш с тънък слой гипсова шпакловка или сатен гипс. След като изсъхне шпаклованото - минаваш с фина шкурка и боядисваш.
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            Няма начин съединение между стени да не се напука без армировка. Вариант е да попълниш получилата се фуга между тухлата и бетонната колона със монтажна пяна, след това да изрежеш изгладиш колкото и както ти харесва и накрая да я минеш с тънък слой гипсова шпакловка или сатен гипс. След като изсъхне шпаклованото - минаваш с фина шкурка и боядисваш.
            Това не звучи много трудно, ама ще работи ли? Тоест каква е ролята на монтажната пяна?
            A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
              jenshen73 написа:
              Това не звучи много трудно, ама ще работи ли? Тоест каква е ролята на монтажната пяна?
              Ами според мен целта на пяната е да направи прехода м/у тухлата и бетонната колона и след шпакловката да не се напука.
              FIAT BRAVO 1.6
              FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
              LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
                ...Ами според мен целта на пяната е да направи прехода м/у тухлата и бетонната колона и след шпакловката да не се напука.
                Точно така - идеята е обаче ФУГАТА да се запълни, а не повърхностният слой. По принцип с монтажна пяна се завършват всичките преградни стени от YTONG - щото ако горе между плочата и тухлите се положи лепило - YTONG-а поема всичката влага и лепилото за чеп не става. Та в случая - пълниш фугата, оставяш пяната да втвърди, изрязваш излишното, шлайфаш, шпакловаш да стане гладко и боядисваш. Звучи трудно, но определено ще спести труда по изравняването на стъклената лента
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Така, днес си купих един флакон за 8.40лв с такава пяна и запълних фугата.От да речем 20см тухла съм сигурен, че съм запълнил около 10см поне навътре. След 1 минута бая излезе пяната напред от раздуването й. Напълних от 10-тия сантиметър към моя отвор, за да не надуе нещо и по случайност да спука от другата страна мазилката на съседа, та да ме кара да правя и неговия проблем. Виждам през фугата, че неговата не я знам шпакловка ли е все едно я няма - всичко му е има няма 1-2мм и се е напукала като моята и ако се загледам мога да му видя и в неговия апартамент Та утре като уплътни и изсъхне хубаво съм с макетния нож да я изрежа хубаво, та върху нея да се нанася шпакловката.Дано да съм на прав път :PЗа другия канал не го обсъждам много, защото той си е върху тухлите по средата на стената и нямаше такъв проблем. Би трябвало само със "стандартна" шпакловка да си стане екстра. Стига да знам как се прави такава, ама ще се науча де
                  A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

BO написа:
                    Така, днес си купих един флакон за 8.40лв с такава пяна и запълних фугата.От да речем 20см тухла съм сигурен, че съм запълнил около 10см поне навътре. След 1 минута бая излезе пяната напред от раздуването й. Напълних от 10-тия сантиметър към моя отвор, за да не надуе нещо и по случайност да спука от другата страна мазилката на съседа, та да ме кара да правя и неговия проблем. Виждам през фугата, че неговата не я знам шпакловка ли е все едно я няма - всичко му е има няма 1-2мм и се е напукала като моята и ако се загледам мога да му видя и в неговия апартамент Та утре като уплътни и изсъхне хубаво съм с макетния нож да я изрежа хубаво, та върху нея да се нанася шпакловката.Дано да съм на прав път :PЗа другия канал не го обсъждам много, защото той си е върху тухлите по средата на стената и нямаше такъв проблем. Би трябвало само със "стандартна" шпакловка да си стане екстра. Стига да знам как се прави такава, ама ще се науча де
                    взимаш фугенфюлер на кнауф и мацаш 1-ва ръка 2-ра с унифлот или шийтрок и 3-та пак такаоколо 40 см от фугата в страни

Коментар

strajaro написа:
                      BO написа:
                      взимаш фугенфюлер на кнауф и мацаш 1-ва ръка 2-ра с унифлот или шийтрок и 3-та пак такаоколо 40 см от фугата в страни
                      Да ,а може и с Перлфикс!
                      ROVER 214SI '99 103hp
                      HONDA CIVIC '99 90hp

Коментар

Аз съм на мнение, че един фугенфюлер ще свърши перфектната работа и за шпакловането, отвора му е 3-4 см. все пак. Но при условие, че е вкарана пяна става много лесно, дори самата пяна може да се боядисва, ако е хубава пяната и няма мехурчета направо се боядисва, иначе тънка шпакловка, шкурене и латекса отгоре, шкуренето със шкурка 150-180.
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                          Аз съм на мнение, че един фугенфюлер ще свърши перфектната работа и за шпакловането, отвора му е 3-4 см. все пак. Но при условие, че е вкарана пяна става много лесно, дори самата пяна може да се боядисва, ако е хубава пяната и няма мехурчета направо се боядисва, иначе тънка шпакловка, шкурене и латекса отгоре, шкуренето със шкурка 150-180.
                          Приятелю ... хайде да ми покажеш място, на което има монтажна пяна, която е боядисана и не се различава от стената ?
                          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ichkin написа:
                            van_dal написа:
                            Приятелю ... хайде да ми покажеш място, на което има монтажна пяна, която е боядисана и не се различава от стената ?
                            винаги има разлика от стар майстор да го знаете

Коментар

Абе бягай бе ... гледах да не пиша тука, че и в една друга тема, пак за ремонти - трябваше да снимам и да показвам, че да уча и да оборвам, ама много глупости се изписаха ... И с тая пяна ... кой си напълни в тях дупката и не му се напука бе ... П.С. Не ми отговаряйте ... повече няма да пиша, да не напсувам някой ...
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Working...
                              X