Пяната е грешно решение.Каквато и пяна да е, деформира се с течение на времето. В зависимост от температурата, а и от самото стареене.Което неизбежно води до напукване. Неизбежно.Нищо не може да замени стъклофазерната лента, а и тя изобщо не е толкова дебела, че да затрудни дори и посредствен, самоук шпакловчик.Със съвсем малко старание, дори и при силно странично осветяване няма да се забелязва къде е лентата.Препоръката ми е, ако вече фугата е напълнена с пяна, все пак върху нея да се залепи лента, за да няма грозни гледки после.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шпакловка и как най-добре?
Collapse
X
-
Malone написа:Пяната е грешно решение.Каквато и пяна да е, деформира се с течение на времето. В зависимост от температурата, а и от самото стареене.Което неизбежно води до напукване. Неизбежно.Нищо не може да замени стъклофазерната лента, а и тя изобщо не е толкова дебела, че да затрудни дори и посредствен, самоук шпакловчик.Със съвсем малко старание, дори и при силно странично осветяване няма да се забелязва къде е лентата.Препоръката ми е, ако вече фугата е напълнена с пяна, все пак върху нея да се залепи лента, за да няма грозни гледки после.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Malone написа:Пяната е грешно решение.Каквато и пяна да е, деформира се с течение на времето. В зависимост от температурата, а и от самото стареене.Което неизбежно води до напукване. Неизбежно.Нищо не може да замени стъклофазерната лента, а и тя изобщо не е толкова дебела, че да затрудни дори и посредствен, самоук шпакловчик.Със съвсем малко старание, дори и при силно странично осветяване няма да се забелязва къде е лентата.Препоръката ми е, ако вече фугата е напълнена с пяна, все пак върху нея да се залепи лента, за да няма грозни гледки после.
Коментар
-
BO написа:Кажи как се прави точно.Каква лента и как да я направя. Какви материали ще ми трябват.Отивам в магазина и казвам - от това ХХ количество, от това - ХХ количество.И ако може малко по самата технология на мазане....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
BO написа:Кажи как се прави точно.Каква лента и как да я направя. Какви материали ще ми трябват.Отивам в магазина и казвам - от това ХХ количество, от това - ХХ количество.И ако може малко по самата технология на мазане...Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Кефа е по-голям да си го направиш сам, не е въпроса само в парите..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Явно вече канала е пълен с пяна, но при такава сериозна фуга, тарикатлъка беше същата да се запълни с лепило. Обикновен, прост теракол.Намират се отнякъде водопроводни конци, сещате се какво използваха старите водопроводчици.Нежната част от семейството ги накълцва с ножица.Смесват се добре с разбъркания теракол.Слага се малко или много цимент в сместа за да дръпне по бързо, а не за два три дена.И се пълни. С малка шпакла, внимателно, да не се цапа извън канала.Няма значение дали канала е запълнен до горе и загладен, това е просто пълнене, редно е да има малко място [1-2 мм.] и за шпакловката.За добър и естетичен изглед, за предпочитане е бял теракол и бял цимент.И после шпакловката.Шпакловаш не надлъжно и не перпендикулярно на канала. По диагонал..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Явно вече канала е пълен с пяна, но при такава сериозна фуга, тарикатлъка беше същата да се запълни с лепило. Обикновен, прост теракол.Намират се отнякъде водопроводни конци, сещате се какво използваха старите водопроводчици.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Така, днес намерих малко време и се отбих да изрежа пяната.Ето какво е станало.Точно тази фуга с пяната е между двете стени - бетонната плоча и тухлите, която е по-проблемна.Лилавата стена на третата снимка е по-безпроблемна, предполагам, защото нищо й нямаше преди да я прокопая :PA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Ах, ах, ах ...BO ... ти с отвертката ли копа този канал?Трябваше да вземеш флекса, "диамантен" диск, и правиш хубави широки и прави канали. Предполагам, че е тухла отдолу.Слагаш вътре корогадо, "гофре" му викат нашите електромонтажници и с една тел [пилот] му прекарваш кабела.Утре ще ти се наложи да смениш кабела или да ти е нужен още един или друг кабел ... пак ли ще къртиш?И с тази пяна ... ужас, извини ме.Ще видиш зор докато я изчоплиш навсякъде под нивото на стената, пъпчица да не остане, че да е готова за шпакловка..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Ах, ах, ах ...BO ... ти с отвертката ли копа този канал?Трябваше да вземеш флекса, "диамантен" диск, и правиш хубави широки и прави канали. Предполагам, че е тухла отдолу.Слагаш вътре корогадо, "гофре" му викат нашите електромонтажници и с една тел [пилот] му прекарваш кабела.Утре ще ти се наложи да смениш кабела или да ти е нужен още един или друг кабел ... пак ли ще къртиш?И с тази пяна ... ужас, извини ме.Ще видиш зор докато я изчоплиш навсякъде под нивото на стената, пъпчица да не остане, че да е готова за шпакловка.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Аз като гледам - ще задоволиш всички ни Пяната си е добре - нивото е достатъчно, че да има място за гипсовата шпакловка + армираща лента. Лентата все пак да знаеш, че трябва да покрие 2те стени + дупката. Но аз ще спра със съветите, щото утре ще те накарат и с винервайс + марля да шпакловаш...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BO написа:На снимката виждаш, че вече съм я изравнил под нивото на стената.За флекса и дума не може да стане. Три дена подред чистих и по едно време ми хрумна да копая каналите. Сещай се какво ще стане с флекса.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ами да попитам тогава за лентата.След като има пяна, която да пълни под лентата, въпросната кухина под лентата, която ще се получи какво да я правя?Трябва ли под лентата първо да се напълни с нещо до нивото на стената или по някакъв начин закрепвам лентата над канала и от горе пляскам нещо, гипс ли, там не знам какво...Все си мисля, че лентата трябва да легне по средата си на някаква основаA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар