Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шпакловка и как най-добре?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пяната е грешно решение.Каквато и пяна да е, деформира се с течение на времето. В зависимост от температурата, а и от самото стареене.Което неизбежно води до напукване. Неизбежно.Нищо не може да замени стъклофазерната лента, а и тя изобщо не е толкова дебела, че да затрудни дори и посредствен, самоук шпакловчик.Със съвсем малко старание, дори и при силно странично осветяване няма да се забелязва къде е лентата.Препоръката ми е, ако вече фугата е напълнена с пяна, все пак върху нея да се залепи лента, за да няма грозни гледки после.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
      Пяната е грешно решение.Каквато и пяна да е, деформира се с течение на времето. В зависимост от температурата, а и от самото стареене.Което неизбежно води до напукване. Неизбежно.Нищо не може да замени стъклофазерната лента, а и тя изобщо не е толкова дебела, че да затрудни дори и посредствен, самоук шпакловчик.Със съвсем малко старание, дори и при силно странично осветяване няма да се забелязва къде е лентата.Препоръката ми е, ако вече фугата е напълнена с пяна, все пак върху нея да се залепи лента, за да няма грозни гледки после.
      Кажи как се прави точно.Каква лента и как да я направя. Какви материали ще ми трябват.Отивам в магазина и казвам - от това ХХ количество, от това - ХХ количество.И ако може малко по самата технология на мазане...
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Malone написа:
        Кажи как се прави точно.Каква лента и как да я направя. Какви материали ще ми трябват.Отивам в магазина и казвам - от това ХХ количество, от това - ХХ количество.И ако може малко по самата технология на мазане...
        Колега аз точно във момента с това съм се захванал,но не го правя аз а братовчеда на жена ми.Тази пукнатина така или иначе вече си я запълнил със пяна,сега вземи от тази лента дето я слагат на гипсокартона,тя е самозалепваща залепи я и върху пукнатината цапай.Лично аз бих запълнил тази пукнатина със фибран добре натъпкан там и тази мрежа.Сега даже мажа със Ц200 разредено със вода и върху него шпакловам.Ако искаш да ти я снимам тази лента и да ти покажа как изглежда.

Коментар

BO написа:
          Във всеки магазин има такава лента. Лента за гипсокартон като им кажеш, те знаят.И купи по-скъпата, ако имаш избор, съвет от мен. За да лепне и да не псуваш после.Задължително премахни праха от стената преди да лепиш лентата.Като си купуваш шпакловката, също им кажи, че ще шпакловаш гипсокартон, нищо че не е така.Има си особености, макар и в нашите магазини да не обръщат внимание на това.Поне в чужбина, тази за гипсокартон има и известни еластични свойства, неизбежно е гипсокартона да не поддава малко или много на вибрации.Имаме и българска такава, но не е удобно да ти пиша марката. Просто да знаеш, че я има навсякъде, не е нещо извънземно.
          www.cyxap.com

Коментар

BO написа:
            Що не се обадиш на някой приятел да дойде да ти го направи?
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Кефа е по-голям да си го направиш сам, не е въпроса само в парите.
              www.cyxap.com

Коментар

Абсолютно съм съгласен с указанията дадени от Malone. Това е единственото добро решение, въпреки че и при него няма 100% гаранция.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Явно вече канала е пълен с пяна, но при такава сериозна фуга, тарикатлъка беше същата да се запълни с лепило. Обикновен, прост теракол.Намират се отнякъде водопроводни конци, сещате се какво използваха старите водопроводчици.Нежната част от семейството ги накълцва с ножица.Смесват се добре с разбъркания теракол.Слага се малко или много цимент в сместа за да дръпне по бързо, а не за два три дена.И се пълни. С малка шпакла, внимателно, да не се цапа извън канала.Няма значение дали канала е запълнен до горе и загладен, това е просто пълнене, редно е да има малко място [1-2 мм.] и за шпакловката.За добър и естетичен изглед, за предпочитане е бял теракол и бял цимент.И после шпакловката.Шпакловаш не надлъжно и не перпендикулярно на канала. По диагонал.
                  www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                    Явно вече канала е пълен с пяна, но при такава сериозна фуга, тарикатлъка беше същата да се запълни с лепило. Обикновен, прост теракол.Намират се отнякъде водопроводни конци, сещате се какво използваха старите водопроводчици.
                    Кълчища му съ вика на туй Иначе ... подсещаш ме как старите майстори бачкат ... класика ! Иначе - наистина предполагам, че е добър вариант ... правил съм го с фибри за бетон Абе к’вото ще да си говорим - най ми е кеф като от нищо направя нещо Ае чакаме резултат
                    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Така, днес намерих малко време и се отбих да изрежа пяната.Ето какво е станало.Точно тази фуга с пяната е между двете стени - бетонната плоча и тухлите, която е по-проблемна.Лилавата стена на третата снимка е по-безпроблемна, предполагам, защото нищо й нямаше преди да я прокопая :P
                      Прикачени файлове
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ах, ах, ах ...BO ... ти с отвертката ли копа този канал?Трябваше да вземеш флекса, "диамантен" диск, и правиш хубави широки и прави канали. Предполагам, че е тухла отдолу.Слагаш вътре корогадо, "гофре" му викат нашите електромонтажници и с една тел [пилот] му прекарваш кабела.Утре ще ти се наложи да смениш кабела или да ти е нужен още един или друг кабел ... пак ли ще къртиш?И с тази пяна ... ужас, извини ме.Ще видиш зор докато я изчоплиш навсякъде под нивото на стената, пъпчица да не остане, че да е готова за шпакловка.
                        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                          Ах, ах, ах ...BO ... ти с отвертката ли копа този канал?Трябваше да вземеш флекса, "диамантен" диск, и правиш хубави широки и прави канали. Предполагам, че е тухла отдолу.Слагаш вътре корогадо, "гофре" му викат нашите електромонтажници и с една тел [пилот] му прекарваш кабела.Утре ще ти се наложи да смениш кабела или да ти е нужен още един или друг кабел ... пак ли ще къртиш?И с тази пяна ... ужас, извини ме.Ще видиш зор докато я изчоплиш навсякъде под нивото на стената, пъпчица да не остане, че да е готова за шпакловка.
                          Ами де да знам бе.Казахте пяна, те пяна.На снимката виждаш, че вече съм я изравнил под нивото на стената.За флекса и дума не може да стане. Три дена подред чистих и по едно време ми хрумна да копая каналите. Сещай се какво ще стане с флекса Та ето на снимката какво изглежда.Май всеки съветва нещо, аз се доверявам и го правя.Нека следващия съвет да е по възможност по-професионален, защото както казах не разбирам от тези неща. Каквото казвате това правя
                          A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Аз като гледам - ще задоволиш всички ни Пяната си е добре - нивото е достатъчно, че да има място за гипсовата шпакловка + армираща лента. Лентата все пак да знаеш, че трябва да покрие 2те стени + дупката. Но аз ще спра със съветите, щото утре ще те накарат и с винервайс + марля да шпакловаш...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

BO написа:
                              На снимката виждаш, че вече съм я изравнил под нивото на стената.За флекса и дума не може да стане. Три дена подред чистих и по едно време ми хрумна да копая каналите. Сещай се какво ще стане с флекса
                              Явно снимката така е станала, от нея имам чувството, че има доста пяна навън. А и покрай канала. Дано да се лъжа, да не си пилиш нервите.А за флекса си прав, не мога да го отрека. При рязането и след това, положението е ужасно. Не марля на лицето, ами противогаз трябва, всичко става в ужасен прах.Но пък е бързо и равно, по лесно за работа после.И не се изнервяй, както и да стане, все ще е добре.Имаш ли желание, става хубаво.И разбира се, jenshen73 е прав, мислех, че това е ясно, лентата трябва да хване и двете стени и то достатъчно, не само върху канала с пяната.И в тази връзка, отново се налага по добрия вариант с флекса, за да станат равни каналите, да не се налага да кривиш лентата или да я късаш и налагаш на парчета. Или да купуваш прекалено широка лента.
                              www.cyxap.com

Коментар

Ами да попитам тогава за лентата.След като има пяна, която да пълни под лентата, въпросната кухина под лентата, която ще се получи какво да я правя?Трябва ли под лентата първо да се напълни с нещо до нивото на стената или по някакъв начин закрепвам лентата над канала и от горе пляскам нещо, гипс ли, там не знам какво...Все си мисля, че лентата трябва да легне по средата си на някаква основа
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Working...
                                X