Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв бойлер за баня?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ilko-gd написа:
    Само не го прави с тръби, а си го свържи с меки връзки.Ако не успее да изключи и заври, най-слабото място е меката връзка и тя се "измъква" от накрайниците, където е запресована и водата изтича вместо да гръмне бойлера.Това ми се е случвало само веднъж до сега и за това още в началото на темата ти написах да си направиш инсталацията с контактор, защото ел. част на бойлерите е "гола вода" и не държи въобще на 3 кВт нагревател.За това меките връзки са си една добра "защита".
    Има го и това нещо. Аз обаче съм се наводнявал и то зверски от меки връзки. Пораженията ми все пак не бяха, като на гръмнал бойлер ( да пази господ ) :D
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

spark написа:
      Бъди далеч от мисълта, че меките връзки ще спасят положението. Бойлера вкъщи е завирал до над 95 градуса и връзките не са и помисляли да се измъкват.
      Ako бойлера има на входящата студена вода клапан за хидравлична защита от над налягане в него ,то и да заври не може нищо да се случи и меките връзки не са натоварени с надналягане за да се разпаднат.А разбира се преди да заври би трябвало елинсталацията да има най малко две термозащити против недопустима температура.При монтаж този защитен клапан е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!!

Коментар

Working...
      X