Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв бойлер за баня?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв бойлер за баня?

Здравейте.Интересува ме съвет за хубав и не много скъп бойлер за баня. Изискванията са ми горе долу следните.1. Капацитет от поне 80 литра2. Вертикален монтаж3. Добър като топлинни загуби4. Все пак да има дизайнТа накратко:Разстоянието от тавана до извода към водопровода ми е точно 110см.От всичко, което съм проучил най-добра оферта ми се струва бойлер Дипломат от серия ОкеанОт серията Океан има два модела бойлери, ако мога така да кажа - по-дълги и по-тънки и съответно по-къси и по-дебели.Единия, който мисля, че ще може да стане е точно този модел:http://www.diplomat.bg/product_detai...ележете на тази серия колко е топлинната загуба на 24 часа - 0,88 kWh/24h.Това за мен е доста добър бойлер.Размера който ме притеснява за височината мисля, че тук ще се побере при този модел - висок е 85см. За останалите 25см мисля, че няма да има проблем да се сместят свръзките към изходите на тръбите.Единствено ме притеснява, че в долната си част е малко с доста стар дизайн, което не ми харесва.Също Дипломат от тази серия имат и с електронно управление, което му придава по-съвременен дизайн:http://www.diplomat.bg/product_detai...uct_id=470Но пък от друга страна ме посъветваха да не го взимам, защото електрониката не била качествена и сдавала бързо багажа. Аз бих го взел само заради дизайна. Друго не ми трябва.Днес случайно в Технополис попаднах на някакъв бойлер на Аристон. Малко беше доста къс, но за сметка на това доста дебел. Малко ме притеснява това как ще стой на мястото, където е пригоден да бъде, но ако някой може да ми даде съвет за него също ще бъда доволен. Говоря може би за този модел -> http://ritoni.com/products.php?paren...Намерих снимката сега в нета. Става въпрос за същия бойлер само, че вертикален. За сведение казвам.Та ще чакам някой да си даде компетентното мнение.Поздрави.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

От 4 години имам бойлер Дипломат у дома. Доволен съм. Изнесения терморегулатор на корпуса му си е голямо удобство. Прави ми впечатление, че наистина задържа дълго време топла вода. Не съм страдал от недостиг на такава.ПС: Бойлера ми е от серията ОКЕАН на "Дипломат". За съжаление не съм правил сметка на електро-натовареността му в моят апартамент, но си мисля, че не е значителна, като съпоставям зимните и летните си плащания към електропреносното Дружество.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Според мен, ако ти позволява ситуацията - огледай се за газов проточен. Прединмства - чиста механика, грам електроника няма, копактен, може да не седи и в банята, много мощни и бързотоплещи, икономични - 20 лева (1 бутилка) битова газ стига за месец (домакинството ни е 2-ма възрастни и бебе), а когато не се ползва - посто спираш кранчето и си чака... Е, има и неостатъци, все пак си е бомба, но с времето се свиква да работиш внимателно, като знам аз как бях против всичко газово... Целия си живот изкарах в къща с ел. бойлери от всякакви модели, от "Елпром Варна" със стъклена вата на 2 степени до някои последни с електроники и разни ефективни системи... Никой не може да се сравни с газовия, от 3 години в квартирата сме с такъв и направо се родихме Е, цената е доста по-висока от повечето бойлери, но предвид инвестицията...Успех в избора

Коментар

боилер

гледай да има по добър водосъдържател да има гаранция да не ръждясва при насе ЕДЕСА Гръцки с тръби за допълнително нагряване от слънчев бойлер или печка-камина сега съм почнал да му слагам тръби за слънчев колектор на терасата -апартамента е ЮЖЕН и мисля че поне през лятото ще може да спестим някой лев за ток
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Колега, есента си купих Теси, 80 литра, с вертикален монтаж и топлообменник /серпентина/. Значи когато ми се е налагало зимата да го включвам на ток ми прави впечатление че много бързо топли водата - за около час и петнайсет-двайсет мин. Топлоизолацията му е добра- до другия ден почти до обяд има топла вода. Преди имах Дипломат и също бях много доволен, но като търсих есента в 2-3 магазина ми казаха че много е паднало качеството на Дипломат.
          Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Заправих да спомена че Теси го взех за около 150 лв.
            Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

Търсиш бойлер, който да има 3КW. Вкъщи сме с един Thermolux неръждавейка със степени 1-4, български е не знам дали още ги правят. Скоро му сменяхме гарнитурата и нагревателя, но водосъдържателя е като нов след 8-9 години експлоатация. Diplomat Okean също са добре, монтажа им е малко странен. Преди на Diplomat гаранцията за неръждавейките беше 10 години и 5 години на електрониката, сега я намалиха на 5 години за водосъдъжвателя и 3 години за електрониката. Едва ли ще я намалят ако нямат проблеми с върнати бойлери.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз също ползвам бойлер ТЕСИ, 80Л. 3kW и съм много доволен.Личното ми мнение (ползвал съм и двете марки) е че СА по-сполучливи от Дипломат.
                Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

у нас съм с 4 броя Матев. Бих ти препоръчал горещопоцинкован на Матев, ама вече не ги правят от 4-5 години...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Според мен най-добрите са си на Елдом. С един 80 литров на Теси, купен от Метро за малко да избухнем. Чисто нов бойлер, на 2 седмици даде ужасен дефект. Една сутрин както си станах от всички кранове в банята избиваше пара въпреки че бяха затворени. Веднага изтичах в гаража, където е бойлера а той се тресеше целия - водата завряла. Топлоизолацията по тръбите се беше стопила и също вреше по тях. Веднага го изключих. Върнах го на Метро и си доплатих за Елдом. Казах им от тогава че никога повече Теси няма да купя.В момента съм със 350 литров, с две серпентини, но няма изписана марка на него. Доставиха ми го по поръчка от ИТалия заедно с котлето - Риело (64 KW). През едната минава парното ми, през другата слънчеви колектори. Освен това има и ел. нагревател. Всичко по самият бойлер изглежда много професионално - всички компоненти са външни и огромни по размер. Терморегулатора например е с възможност да управлява трифазен ток, а сензора му е отделен и се монтира в специална тръба, без да е потопен във водата. Поствам снимка да ти покажа цялата система, която се оказа много икономична и надеждна. Така че препоръчвам ти по-голям и с възможност за слънчеви колектори бойлер.
                    Прикачени файлове
                    Fiat Stilo 1,9 JTD, 2004
                    ----------------------------
                    Ignorance is a bliss

Коментар

Аз ще ти отговоря на въпроса какъв трябва да бъде един добър бойлер за домашни нужди,а ти ако желаеш ще имаш грижата да го откриеш:1.Бойлера задължително изпълнен от нераждавейка.Никакви други антикорозионни технологии не го заменят2.Мощност 3 kW с възможност за външно 4-степенно превключване 750,1000,2000 и 3000 kW.3.Преввключване на нагревателите през контактор,а не през ключа и с възможнист за работа на нощтна и на двете тарифи.4.Външно регулиране на исканата температура.5.Обем мин.80,желателно 100 литра6.По дебелия бойлер предполага по добра изолация и тя трябва да е от пенополеуретан,който за сега е най добрата изолация.Изолация с изол.вата-забрави.7.Защити-минимум 3.Две по температура и една по налягане8.Ако имаш намерение да го включваш към слънчеви колектори,трябва да има и вградена серпентина също от нераждавейка.9.Без значение за хоризонтален или вертикалем монтаж.Лично аз предпочитам вертикалния.10.И сега сигурно ще попиташ къде ги има тези бойлери.Има ги,но се правят по поръчка и се чака за изпълнение.

Коментар

Аристон-а хваща окото, гледах ги и в Бриколажа, но не са неръждавейка и както четох из форумите платката им сдава багажа доста лесно и после може да почакаш няколко месеца (в най-добрия случай) за нова.

Коментар

Hadjov,поредна ,,десятка,,.Аз съм с такъв вече 10 години и нямам оплаквания.
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Благодаря за съветите за сега.Ще чакам още мнения.Само да добавя, че не ме интересуват никакви допълнителни възможности като затопляне от слънчеви колектори и т.н.Бойлерът ще бъде единствено и само на ток 100%. Няма смисъл от други предложения.Също така бойлерът ще бъде включен 24/7 и няма смисъл много от външни намеси.Загрява си до 75-80 градуса (колкото загрява там по каталог) и така си стои включен денонощно.Затова разни външни копчета, регулировки и т.н. не ме интересуват кой знае колко.Чета вчера и днес, че бойлерите Стибел Елтрон много ги хвалят, ама май ми идват скъпи и ще ги подмина.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Стибел-Електрон са били добри, мо май и тяхното качество е паднало. Общо взето ако харесаш марка и модел пиши в гугъл има доста мнения из всякакви форуми. Така още повече ще се объркаш обаче

Коментар

Working...
                              X