Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв бойлер за баня?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    dudulia написа:
    BO написа:
    Yavor написа:
    Абе колега, стига се мисли - грабай един Дипломат или Теси и въпроса е приключен...Струва ми се твърде дълбока темата за един бойлер...
    Ами прав си, няма какво.Просто трябва да взема един такъв някакъв бойлер и това е.За сега 99% съм се спрял на Аристона заради цената, визията и габаритите му.80л вертикален искат 299лв в Зора.
    Ако не те бъркат парите марката е Стибел Елтрон,но дали си струва да дадеш 2 пъти повече пари не знам.
    Според мен не си струва.Май се спрях за последно на този:http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...79%29/.do?rf=y
    Колега,гледай да е 3 киловатов нагревателя.По-бързо стопля водата и е по-добре от всяка гледна точка.
    FIAT BRAVO 1.6
    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
      BO написа:
      dudulia написа:
      BO написа:
      Yavor написа:
      Абе колега, стига се мисли - грабай един Дипломат или Теси и въпроса е приключен...Струва ми се твърде дълбока темата за един бойлер...
      Ами прав си, няма какво.Просто трябва да взема един такъв някакъв бойлер и това е.За сега 99% съм се спрял на Аристона заради цената, визията и габаритите му.80л вертикален искат 299лв в Зора.
      Ако не те бъркат парите марката е Стибел Елтрон,но дали си струва да дадеш 2 пъти повече пари не знам.
      Според мен не си струва.Май се спрях за последно на този:http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...79%29/.do?rf=y
      Колега,гледай да е 3 киловатов нагревателя.По-бързо стопля водата и е по-добре от всяка гледна точка.
      Гледах ама няма.Всички "вносни" бойлери на по-големи производители са от порядъка на тези 2 киловата нагревател.Само българските модели повечето са с по 3 киловата.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

http://zora.bg/main.php?p=products&s...otels=Моят е такъв. 3kW
        Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
        Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
        FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Еб.х тоя бойлер.Колега кажи накрая какво купи. Кола да беше нямаше да е 4 страници темата :D
          Fiat Marea 1.9 TD100 97г.

Коментар

MadHead написа:
            http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id =6100&hotels=Моят е такъв. 3kW
            Днес взех и аз такъв. Просто отидох в първия магазин, хареса ми на вид и особено размерите ме грабнаха.Сега като търсих някаква информация видях, че харчи средно 0.5кв/24ч енергия в повече от по-добрите бойлери, явно с по-добра термоизолация, ама това обърнато в пари се пада средно около 2.30лв/месечно изразено в енергия.Здраве да е.Сега остава да го окича на стената та там да видим като размери как ще се побере.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Откъде ги гледаш колко харчи средно? И мен след 2-3 месеца ме чака тая операция... Бях намислил тоя Аристон с дисплея да взимам, но бързо се скапвала електрониката.Изглежда в БГ се продават само евтините бойлери, след като на руския им сайт намерих това:http://www.aristonheating.ru/product...trical_acc.php
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Внимавай с окачването! Че писах преди две години една тема "Падна бойлера..."Твоят нов бойлер е вертикален, но все пак!

Коментар

BO написа:
                  MadHead написа:
                  http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id =6100&hotels=Моят е такъв. 3kW
                  Днес взех и аз такъв. Просто отидох в първия магазин, хареса ми на вид и особено размерите ме грабнаха.Сега като търсих някаква информация видях, че харчи средно 0.5кв/24ч енергия в повече от по-добрите бойлери, явно с по-добра термоизолация, ама това обърнато в пари се пада средно около 2.30лв/месечно изразено в енергия.Здраве да е.Сега остава да го окича на стената та там да видим като размери как ще се побере.
                  Може би харчи в повече 0,5kwh/24h,което прави 12kwh в повече на месец.Защото излиза иначе 12kwh на денонощие в повече,което е ужасявааща консумация.Но в края на краищата консумацията зависи от потреблението на топла вода,независимо от вида на бойлера.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    BO написа:
                    MadHead написа:
                    Може би харчи в повече 0,5kwh/24h,което прави 12kwh в повече на месец.Защото излиза иначе 12kwh на денонощие в повече,което е ужасявааща консумация.Но в края на краищата консумацията зависи от потреблението на топла вода,независимо от вида на бойлера.
                    Ами идеята ми е, че ако се държи постоянно топъл 24 часа, за да поддържа топла водата има разходи.Та тези разходи ги показват като топлозагуба на 24 часа изразено в енергия.Та този бойлер го дават с топлозагуба от порядъка на 1.48КВч/24 часа.Най-добрите бойлери са с топлозагуба от рода на 0.9КВч/24ч.Тоест, за да поддържа водата там със 75 градуса 30 дни в месеца, ще са му нужни около 44.5КВч електроенергия.Като я умножим по средна цена от около 0.15ст за КВч, то излиза, че като е включен нон-стоп в мрежата ще изхаби около 6.66лв на месец ток, което спрямо най-добрите бойлери, прави с около 2.30лв повече, което горе долу бива :PСега остава и да работи и ще бъда доволен. Предвид, че го взех на някаква промоционална цена от 199лв Също така вместо стандартните меки връзки ще го направя с твърди връзки. С ПВЦ тръби като за парното където ги слагат.Ако на някой му е интересно мога да снимам резултата да видите как стои.На мен лично повече ми харесва така защото:1. Изглежда по-красиво спрямо меките връзки - субективна оценка.2. Със сигурност е по-сигурно и ще избегна бъдещия ефект - събуждане посред нощ от избила мека връзка (лек вариант).
                    A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

ВО, честито за придобивката. Не обръщай много внимание на тези топлозагуби. Малко са си дрън дрън приказки на търговците. Има много субективни причини, които могат да "изпросят" по-добра ефективност на бойлера в това число и по-добро и дълговременно съхранение на топла вода. Това, което аз "изпросих" от моя бойлер: -тръби с добра термоизолация до захранващите батерии, включително от бойлера ( с алуминиева вложка, за парно )както мислиш да правиш. -максимално къс тръбен път-батерии с термоглава ( за моментално достигане на желана температура на водата )-Терморегулатор ( на корпуса на бойлера ), който нагласям според нуждите ни и то така, че да не съхраняваме дълго време ненужна топла вода.ПС: Гореописаните тръби и батерии заложих в ремонтите си. Встрани са от твоята тема, но мисълта ми беше за субективната намеса, касаеща ефективността на всеки бойлер.
                      A17DTС/S
                      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                        ВО, честито за придобивката. Не обръщай много внимание на тези топлозагуби. Малко са си дрън дрън приказки на търговците. Има много субективни причини, които могат да "изпросят" по-добра ефективност на бойлера в това число и по-добро и дълговременно съхранение на топла вода. Това, което аз "изпросих" от моя бойлер: -тръби с добра термоизолация до захранващите батерии, включително от бойлера ( с алуминиева вложка, за парно )както мислиш да правиш. -максимално къс тръбен път-батерии с термоглава ( за моментално достигане на желана температура на водата )-Терморегулатор ( на корпуса на бойлера ), който нагласям според нуждите ни и то така, че да не съхраняваме дълго време ненужна топла вода.ПС: Гореописаните тръби и батерии заложих в ремонтите си. Встрани са от твоята тема, но мисълта ми беше за субективната намеса, касаеща ефективността на всеки бойлер.
                        Това което препоръчваш е наистина така и правилно,но аз разбрах че колегата разглежда топлинните загуби на самия бoйлер без да се държи сметка на тръбни пътища,батерии и всичко извън него.Просто казано какви ще са загубите за един бойлер за 24h,загрят до определена температура и отново загрят след 24h до достигане на същата температура измерени в Kwh.

Коментар

Да, Хаджов. Правилно го разбрах колегата. Той вече е купил бойлера и спомена, че като сравнявал характеристики се оказало, че не е от най-топлоизолираните уреди на пазара. Та мисълта ми бе: Не са важни само характеристиките на производителя и търговеца ( въпреки, че имам много резерви относно различията в топлозагубите на съвременните бойлери ). ПС: Колегата вече е купил бойлер, има си и връзките, сигурно вече си има и топла вода, каквото и да пишем по темата вече е излишно.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Само не го прави с тръби, а си го свържи с меки връзки.Ако не успее да изключи и заври, най-слабото място е меката връзка и тя се "измъква" от накрайниците, където е запресована и водата изтича вместо да гръмне бойлера.Това ми се е случвало само веднъж до сега и за това още в началото на темата ти написах да си направиш инсталацията с контактор, защото ел. част на бойлерите е "гола вода" и не държи въобще на 3 кВт нагревател.За това меките връзки са си една добра "защита".
                            Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                            Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                              Само не го прави с тръби, а си го свържи с меки връзки.Ако не успее да изключи и заври, най-слабото място е меката връзка и тя се "измъква" от накрайниците, където е запресована и водата изтича вместо да гръмне бойлера.Това ми се е случвало само веднъж до сега и за това още в началото на темата ти написах да си направиш инсталацията с контактор, защото ел. част на бойлерите е "гола вода" и не държи въобще на 3 кВт нагревател.За това меките връзки са си една добра "защита".
                              Хмм, над това не се бях замислял.Наистина има логика в тази "защита".Ха сега ме хвърли в размисъл отново.
                              A20DTH ЖТД ама не баш

Коментар

Бъди далеч от мисълта, че меките връзки ще спасят положението. Бойлера вкъщи е завирал до над 95 градуса и връзките не са и помисляли да се измъкват.
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X