BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв бойлер за баня?
Collapse
X
-
popara801 написа:BO написа:dudulia написа:BO написа:Yavor написа:Абе колега, стига се мисли - грабай един Дипломат или Теси и въпроса е приключен...Струва ми се твърде дълбока темата за един бойлер...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
http://zora.bg/main.php?p=products&s...otels=Моят е такъв. 3kWHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
MadHead написа:http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id =6100&hotels=Моят е такъв. 3kWA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Откъде ги гледаш колко харчи средно? И мен след 2-3 месеца ме чака тая операция... Бях намислил тоя Аристон с дисплея да взимам, но бързо се скапвала електрониката.Изглежда в БГ се продават само евтините бойлери, след като на руския им сайт намерих това:http://www.aristonheating.ru/product...trical_acc.phpFiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Humppa
Внимавай с окачването! Че писах преди две години една тема "Падна бойлера..."Твоят нов бойлер е вертикален, но все пак!
Коментар
-
BO написа:MadHead написа:http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id =6100&hotels=Моят е такъв. 3kW
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:BO написа:MadHead написа:http://zora.bg/main.php?p=products&s_p=product_details&product_id =6100&hotels=Моят е такъв. 3kWA20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
ВО, честито за придобивката. Не обръщай много внимание на тези топлозагуби. Малко са си дрън дрън приказки на търговците. Има много субективни причини, които могат да "изпросят" по-добра ефективност на бойлера в това число и по-добро и дълговременно съхранение на топла вода. Това, което аз "изпросих" от моя бойлер: -тръби с добра термоизолация до захранващите батерии, включително от бойлера ( с алуминиева вложка, за парно )както мислиш да правиш. -максимално къс тръбен път-батерии с термоглава ( за моментално достигане на желана температура на водата )-Терморегулатор ( на корпуса на бойлера ), който нагласям според нуждите ни и то така, че да не съхраняваме дълго време ненужна топла вода.ПС: Гореописаните тръби и батерии заложих в ремонтите си. Встрани са от твоята тема, но мисълта ми беше за субективната намеса, касаеща ефективността на всеки бойлер.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:ВО, честито за придобивката. Не обръщай много внимание на тези топлозагуби. Малко са си дрън дрън приказки на търговците. Има много субективни причини, които могат да "изпросят" по-добра ефективност на бойлера в това число и по-добро и дълговременно съхранение на топла вода. Това, което аз "изпросих" от моя бойлер: -тръби с добра термоизолация до захранващите батерии, включително от бойлера ( с алуминиева вложка, за парно )както мислиш да правиш. -максимално къс тръбен път-батерии с термоглава ( за моментално достигане на желана температура на водата )-Терморегулатор ( на корпуса на бойлера ), който нагласям според нуждите ни и то така, че да не съхраняваме дълго време ненужна топла вода.ПС: Гореописаните тръби и батерии заложих в ремонтите си. Встрани са от твоята тема, но мисълта ми беше за субективната намеса, касаеща ефективността на всеки бойлер.
Коментар
-
Да, Хаджов. Правилно го разбрах колегата. Той вече е купил бойлера и спомена, че като сравнявал характеристики се оказало, че не е от най-топлоизолираните уреди на пазара. Та мисълта ми бе: Не са важни само характеристиките на производителя и търговеца ( въпреки, че имам много резерви относно различията в топлозагубите на съвременните бойлери ). ПС: Колегата вече е купил бойлер, има си и връзките, сигурно вече си има и топла вода, каквото и да пишем по темата вече е излишно.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Само не го прави с тръби, а си го свържи с меки връзки.Ако не успее да изключи и заври, най-слабото място е меката връзка и тя се "измъква" от накрайниците, където е запресована и водата изтича вместо да гръмне бойлера.Това ми се е случвало само веднъж до сега и за това още в началото на темата ти написах да си направиш инсталацията с контактор, защото ел. част на бойлерите е "гола вода" и не държи въобще на 3 кВт нагревател.За това меките връзки са си една добра "защита".Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
ilko-gd написа:Само не го прави с тръби, а си го свържи с меки връзки.Ако не успее да изключи и заври, най-слабото място е меката връзка и тя се "измъква" от накрайниците, където е запресована и водата изтича вместо да гръмне бойлера.Това ми се е случвало само веднъж до сега и за това още в началото на темата ти написах да си направиш инсталацията с контактор, защото ел. част на бойлерите е "гола вода" и не държи въобще на 3 кВт нагревател.За това меките връзки са си една добра "защита".A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар