Всичко си е на късмет. Взехме Елдом Инвест неръждавейка(5+10год гаранция), нагревателя изгоря на втората година. После до преместихме на друго място и взехме същия, само че обикновен(мисля 2години е гаранцията) - три години не е мърдал. Теси в апартамента на баба и дядо 8-9-10години не е пипан. Чичо ми има страхотен "късмет" с бойлерите - в годината сменява средно поне веднъж. Опитал е всички марки и няма оправия BO, взимай това, което ти пасва като цена и дизайн. По-голяма гаранция е в плюс, но не задължително(пример по-горе).П.С Това с тези пултове за управление ми се вижда извратено... Не бива ядрена подводница до контролирате Единствената защита, която сме предвидили е, че бойлера е вързан на отделен бушон.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв бойлер за баня?
Collapse
X
-
paralesa написа:Тезата ми се потвърждава-едно си баба знае,едно си бае.....всеки си хвали своето и си държи на него и изобщо малко са полезните мнения конкретно по темата Колега Хаджов-допълните разходи имам предвид подмяна на някое реле или регулатор или на нагревателя,както почистване на последния от котления камък...Аз съм отварял 10 годишен бойлер-нагревателя не се виждаше от наслоявания,как е топлел не знам В България водата ни не е най-"меките" както е известно и това вреди на бойлери,перални и т.н За доживотната гарангия не знаех...Както и да е,мисля,че стана ясно,какво търси колегата,нека му препоръчам аз нещоВкъщи нашите бяха доскоро с теси,аз го бях купувал преди много време,около 10 години,един от най-евтините 100литрови на пазара! За цената си,изкара достатъчно дълго. Скоро го смениха,купихме им дипломат,също не е създавал проблеми,в квартирата си сме с дипломат и е добър... Лично аз бих те насочил към една от двете марки с цени около 200лв,повече от 240 не си струва според мен,след като може да те изкара спокойно десетина години.
Коментар
-
Не бе,не ми е чудно,след като водата е "мека" възможно е...а и ако механиката му е кадърна,предполагам всичко ще си е наред Просто аз съм си на мнение,че по-евтиния НЕ е пъти по-лош,както мислят хората...вече всичко опира и до мъничко късмет,защото ако улучиш някой калпав,на който 5 мангала са се учили как става,ще има да се ядосваш.Колега,сподели накрая какво си купилex.Мареа ТД100
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:...Нищо до този момент.Чудех се за какво почистване говориш.В София няма котлен камък,водата е като дестилирана.Майтапя се,но наистина няма котлен камък и при нас този проблем е Оut.НИкакви нагреватели и никакви контактори.Може да ви се вижда чудно,но това е положението-нещо като Мерцедес.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
RGT-DS написа:Виж ето тук: http://svetlio-shishkov.business.bg/A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:RGT-DS написа:Виж ето тук: http://svetlio-shishkov.business.bg/FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
Diplomat! Елипсовидния фланец и пластмасовата тръба вътре са предимството им пред Теси. С две думи експлозия няма как да се получи заради фланеца, а металната тръба на Теси води до топлозагуби и по бързо изхабяване на анодния протектор. А, Diplomat имат и по-дебела изолация.Стибел са добри, но за тези пари ще си купиш 2 Дипломата или 2 Тесита... Просто не са оправдани тези разходи.На какъвто и бойлер да се спреш задължително си вземи джаджа за намаляване на налягането във водопроводната мрежа, защото в София то е доста променлива величина и много бойлери избушват именно за това."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
И аз така обикалях...обикалях и накрая грабнах един аристон титаниум + за 219лв 80л и засега се държи прекрасно. Не мога да дам мнение, защото го ползвам 3 месеца.В старата квартира бяхме с МАТЕВ. 3 години почти никакви проблеми нямахме. Като цяло най-хубаво отзиви имаше за матев като търсих из нет-а, а и майсторите ги хвалятHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000