Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мade in Italy ме е обсебило, а вас ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мade in Italy ме е обсебило, а вас ?

Оня ден се замислих: В ежедневието съм обграден от много техника и предмети. Общото на повечето от тях е, че са произведени на Апенини-те...Та аз нямам техника ( с изключение на готварските ми уреди Горение ), които да не са с произход - Италия. От всичките съм доволен и впрочем са най-добрите ми покупки включая и ФИАТ -ите преди настоящите УНО и Брава. Та в момента съм обвързан и дай-боже за още много време с:1. Матраци - Магнифлекс 2 бр. 2. Хладилник - Силтал у дома.3. Хладилник - Зануси на вилата4. Фризер Силтал - на вилата - 12 годишен4. Пералня - Зероват 15 годишна на вилата5. Пералня - Аристон у дома6. Кафе машина Делонги7. Куп дребни ел. домакински уреди с италиански произход8. Лек автомобил Уно - притежавам го от 12 години.9. Лек автомобил ФИАТ Брава - притежавам го от 2 годиниПС: Явно съм се доверил изцяло на италианското и нямам причина да не съм пристрастен към "жабарското" :D , колкото и някои да отричат италианската дизайнерска и инженерна мисъл.
    A17DTС/S
    Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Ами и аз съм така,много мои дрехи,продукти и предмети са италиански.Че и жена италианка да взема.......
    "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
    Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

Опс- добавям аспиратор Конелиано, чието двигателче не спира да си работи безшумно вече 5 -та година Нон стоп. Жена ми пафка цигари под него.
      A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
        Опс- добавям аспиратор Конелиано, чието двигателче не спира да си работи безшумно вече 5 -та година Нон стоп. Жена ми пафка цигари под него.
        С риск да те разочаровам малко - марката Coneglianο за ел.уреди е българска, а самите уреди - най-вероятно китайски.За останалото - така е.Ама аз и не съм чувал за известни дизайнери, които да НЕ СА италианци... Просто са най-добрите! Още от времето на Леонардо

Коментар

Уффффф... И ние в къщи сме болни на тема италиански дизайн. Скъпата работи в голям магазин за италианско обзавеждане и такива неща съм виждал, че...
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Най-вероятно сме фенове на Китайците бих казал аз.Няма лошо да е от там но качеството да е по добро,защото за по белите страни жълтите правят качествена стока.Аз си взех маратонки Адидас от тук Made in Cina ами кожата на втората година започна да се цепи,жена ми и тя има пак там произведени но докарани от САЩ вече трета година не са мръднали.

Коментар

Дидо, тук не съм съгласен с теб. Конелиано е БГ фирма със седалище в София. Тази фирма има търговска база и е основен дистрибутор на уредите Конелиано за БГ. Производствена база нямат тук. А иначе си прав: Има Конелиано и Конелиано. Истинската марка е Италианска. Дистрибутор на тях е фирма ТОБО в Бургас. И като цена и като изпълнение нямат аналог с другите. Казвам го, защото държа на тези неща. Дизайна, изпълнението и работата на Конелиано, което имам у дома не може да се сравнява с купените от Китай марки ( знам, че има такива ). Нарди и Фабер ми бяха дилемите - взех Конелиано - огромен, мощен и нереално тих - не съжалявам. Платих повече от обичайните за БГ Конелиано за, които се говори, че са нещо между Елите и Нео.ПС: Когато си купувах матраци Магнифлекс знаех, че Китайските им аналози са в Метро и Практикер. Поръчах ги от дистрибутора им за Бургас, питах и официалното им представителство за БГ. Хората ми казаха от къде да ги закупя. Конелиано навремето го регистрирах в някакъв сайт. получих гаранция 6 години . В Ритони ( Бургас ) гаранцията им беше 18 месеца и се продаваха модели, които не ги бях виждал в каталога на ТОБО.
              A17DTС/S

Коментар

nai7 написа:
                Най-вероятно сме фенове на Китайците бих казал аз.Няма лошо да е от там но качеството да е по добро,защото за по белите страни жълтите правят качествена стока.Аз си взех маратонки Адидас от тук Made in Cina ами кожата на втората година започна да се цепи,жена ми и тя има пак там произведени но докарани от САЩ вече трета година не са мръднали.
                Сега вече има разделение на стоката. В Техномаркет оня ден паднах: Продаваха Зероват: китайски и италиански. Двете перални бяха от един модел на различни цени и хората си го казваха. :D ПС: Хич не ми се изброява Китайската стока у дома, защото няма да ми стигне времето. :D
                A17DTС/S

Коментар

ntodorov написа:
                  nai7 написа:
                  Сега вече има разделение на стоката. В Техномаркет оня ден паднах: Продаваха Зероват: китайски и италиански. Двете перални бяха от един модел на различни цени и хората си го казваха. :D ПС: Хич не ми се изброява Китайската стока у дома, защото няма да ми стигне времето. :D
                  Да така е имам един приятел който на годината ходи по 3-4 пъти до Китай за стока имат магазин за рибарска стока на Краставицата(за хората от Бургас им е ясно)та той ми каза че за повечето бели страни качеството е едно а за по слабите страни е друго.

Коментар

Аз също съм фен на всичко италианско.Имам анцузи и други спортни стоки, вратовръзки, костюм, ризи, обувки, бижута и други неща също, но най-същественото е Фиат Освен дрехите, голям почитател съм и на италианската музика

Коментар

е не неможе само ФИАТ И ИТАЛИЯ ставате банални вече ..
                      Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

ntodorov написа:
                        Истинската марка е Италианска.
                        Дай линк към италианския сайт на тази истинска италианска марка. Аз ще ти дам линк към Siltal, Indesit и др.Със сигурност, абсолютна сигурност, марката Conegliano само звучи по италиански. Това е търговка марка, също както NEO, Elite, TCM и др. Търговка марка без производствена база. Без нито една работилничка дори. Няма логика на сайта на "българското" представителство да няма линк към оригиналния сайт на италианската фирма. Няма, защото няма такъв. Няма и такава италианска фирма.Без съмнение, част от продукцията на Conegliano се произвежда в Италия, в заводите на Merloni Domestici, по поръчка на българската фирма ЕТ "Конелиано - Георги Кръстев", София, ул. Димитър Тошков No1. Друга част от продукцията се произвежда в знайни и незнайни заводи в обширната Китайска земя. П.П. Телефонът на представителството им в Бургас "случайно" съвпада с този на магазин ТОБО (056 / 842 333)Не ме разбирай погрешно. Не съм казал, че са лоши продукти. Просто вероятността да не ти е италиански аспиратора е огромна.( ето тук, в бизнес-сайт как се рекламира самата фирма - "..една от малкото фирми в страната със собствена търговска марка..." http://www.infodir.org/site/ЕТ_Конел...zsuImqgZwePokl )

Коментар

ntodorov написа:
                          ПС: Когато си купувах матраци Магнифлекс знаех, че Китайските им аналози са в Метро и Практикер. Поръчах ги от дистрибутора им за Бургас, питах и официалното им представителство за БГ. Хората ми казаха от къде да ги закупя.
                          Е като сме те почнали ... аз пък за Магнифлекс мога да поспоря ... Тези в Метро и Практикер са си истинските матраци ... даже от магнифлекс си назначават от тяхната фирма хора да им дърпат стелките след като хората ги пробват ... и им дали страшното име "мърчандайзър" ... подигравка ... А иначе ... освен колата и някоя друга дрешка на Масимо Дюти ... която в същност се произвежда в Турция ... друго Италианско не се сещам да имам ... Иначе пералнята ми е Конелиано и 10 години за сега е пушка ... да чукаме на дърво ... И аспиратор имам конелиано в същност ... и той от тогава ... и той пушка ... само дет много шуми, ама така си е отначало ...
                          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

То като сме почнали... половината модели ФИАТи, като Албеа, Палио, Сиена и т.н в Италия не са ги чували Важното е сърцето да е италианско, като чуеш на Тото Кутуньо ¨L’Italiano"- да се кефиш и да пригласяш с цяло гърло, като мен.А у нас дори кафето е италианско

Коментар

cenitel написа:
                              Ами и аз съм така,много мои дрехи,продукти и предмети са италиански.Че и жена италианка да взема.......
                              а така
                              Душата в рая на Фиата оборотомера до края!

FIAT BRAVO 1.8GT
                              FIAT BRAVO 1.9TD ex

Коментар

Working...
                              X