Моето мнение от зареждане на 2-3 бензиностанции е,че всичко е относително и няма константна величина... ...Навсякъде и винаги продуктите са различни...
Не мога да не се съглася с това мнение!Гледам да карам предимно с бензин от Шел и Петрол. Случи се да заредя от ОМВ на изхода за София и колата започна да прекъсва, като и преди съм зареждал от там и не е имало проблеми. С Лукойл същата работа. Едвам тръгнах от бензиностанцията. То не беше прекъсване, та чак на няколко пъти изгасна... Но както казва колегата по-горе всичко е относително и никога няма да кажа да не зареждате от дадена верига Относно колегата правил "проучването" ще кажа, че според мен няма как резултатите да са толкова точни, колкото на него му се иска Най-малкото, че атмосферните условия са различни. Просто факторите са толкова много, че разлика от 0.5 или 1 литър няма как да я приема за достоверна!Все пак е похвално, че някой е направил такова нещо, но за съжаление не може да е критерий
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
колега мога да кажа-на лукойл и омв колата вървеше добре,определено по-добре усещах ускорението до 50-60 км.Карал съм с 90-100 км максимум(направих си да ми напомня на 100 за да не я премина.На шел до 3000 оборота нямах ускорение като при другите,осезаемобе.Но от там винаги е било така с всички коли,които съм крал.При еко имах добро ускорение отначало,но след 2-3 зареждане нормално.За ромпетрол с новия бензин ефикс почнах го днес бях с резерва и след като направя 100-120 литра ще споделя и за него.нО ОПР НЯМА КАК ДА ОПРЕДЕЛЯ ТОЧНО КОЛКО И ОТ КЪДЕ,А ПРОСТО ОРИЕНТИРОВАЧНО.Все пак си струваше проучването-инфото си е полезно понякога.А и ми дойдоха 2-3 идеи и исках да ги осъществя-тази бе едната.
"Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Колеги след като карах 200 км с ефикс ми се наложи се да отида до софия.Ест с ефикс на ромпетрол отново за да видя как е бензина-Ами какво да ви кажа с скорост на магистралата 120 и извънградско 100- отидох и се върнах с около 50 литра.Наистина полудях от радост.
"Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
В момента и аз съм с Ефикс от ромпетрол....Доста по-добре колата работи на празен ход и сякаш има по голяма тяга като настъпя...Доволен съм за сега!П.П От красивата служителка си издействах и карта за намаление... :P :P
Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
В момента и аз съм с Ефикс от ромпетрол....Доста по-добре колата работи на празен ход и сякаш има по голяма тяга като настъпя...Доволен съм за сега!П.П От красивата служителка си издействах и карта за намаление... :P :P
А от красивата служителка не си ли издейства и още нещо.... Придържайте се към темата!Модераторски екип на фиат-бг.орг
Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш! http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Колеги след като карах 200 км с ефикс ми се наложи се да отида до софия.Ест с ефикс на ромпетрол отново за да видя как е бензина-Ами какво да ви кажа с скорост на магистралата 120 и извънградско 100- отидох и се върнах с около 50 литра.Наистина полудях от радост.
Колега,каква е цената на този бензин,щото като гледам то за 800км. ти е дало нормален разход от около 6,02литра.При това каране е нормален такъв разход.За 1.4 77к.с. дори ми се струва малко височък разхода на бензин.
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Kолега разтоянието което изминах е точно 824км.Ами не мисля че 6 литра е много,ако караш на магистралата с 120-130(колко км е магистралата към 220-250)/.Така мисля аз-малко ми изглежда.Все пак в софия задръстване и мисля,че е добре.
Kолега разтоянието което изминах е точно 824км.Ами не мисля че 6 литра е много,ако караш на магистралата с 120-130(колко км е магистралата към 220-250)/.Така мисля аз-малко ми изглежда.Все пак в софия задръстване и мисля,че е добре.
Добре е нормален разход при тези километри.А колко е литъра на този бензин като цена?Щото Аз моята от подписа ми при извънградско каране със 100,ми дава разход от около 5,6,а все пак е 103к.с. и то с бензин 95.
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
2,19 В бургас и 2,18 в софия го заредих.А колега браво 5,6 е доста добре.моята като стане на 30-40 хил ще видим сега е на 10 още-расте още и се учи още малкия.
Разхода не го следя никога. Въпреки че не ми представлява никакво усилие да нулирам компютъра след като заредя...Не може да се изминат еднакъв брой километри във еднакви условия били те и 1 000, за това няма как да се разбере на коя бензиностанция ше гори с половин или един литър по малко... Колкото толкова винаги е 8, 8 и малко (Бензин мотора е 1.8 карам само градско в София)Но разликата във вървенето е доста усезаема... Няколко пъти заредих на Шел и останах доста доволен... За момента съм най-доволен от бензина на Литекс (бензиностанцията на Подуяне)Еко много зле (въпреки че зареждам не рядко понеже бензиностанцията е на 500 метра от мястото където живея)
Дизела ефикс на Ромпетрол пък е 2,21 днес. С ромпетролската нафта колата ми е по-тиха, но ускорението, което го имам с Дизел + на Еко ( 2,38 лв.) го нямам с никое друго гориво. За каращите дизели могат да опитат с Ефикса. Разхода с това гориво все още не съм го измерил. До сега най-икономична ми е била колата с Дизел+ на Еко ( за бургазлии - има го само на околовръстното Бургас-Созопол ), но пък индикацията за наличие на вода или нещо негоримо в системата ми святка по-често там С ромпетролската нафта ми се стабилизираха оборотите на студена кола и претрисането за, което писахме в дизел раздела при палене и гасене на ЖТД мотора е значително по-слабо. Ще пиша след засечката.
A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар