Колеги днес завърших едно мое проучване-реших да видя има ли разлика в бензиностанциите и бензина им.Карах по 1000-1100 км като зареждах само от една бензиностаниця(малко зор видях,ама) та за жалост трябваше и на шел(много омразна марка ми е).Надявам се да помогна на някой колеги,ако не просто да споделя.Говоря за една кола и сравнително еднакво каране.Така шел ми даде градско-8,6-9,8 и извъндг-6,8-7,2ОМВ -града-7,5-8, извън-6,5Еко- града-7,5-8, извън 6,2-6,5Петрол-града-7,8-9 извънграда-6,5-7,5Ромпетрол-града7,4-8 и извънграда 5,5-6,2Лукойл- града7-8 извънграда 5,5-6,2Колата е 1,4 77 коня карам я между 2000 и 3500 оборота,Ако не съм бил изчерпателен извинявайте.Извода,който си направих омв еко,ромпетрол и лукойл да,но петрол и шел не.Ако искате колеги,може д асподелите и вашите факти и дани,но нямам за цел да споря-просто споделям.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на гориво и кои бензиностанции
Collapse
X
-
Колега, поздравления. Малко хора биха имали нервите и желанието за подобна статистика. Все пак бих искал да добавя, че тези изводи са по-скоро за конкретните обекти и не толкова за веригите. Просто повечето бензиностанции са на фанчайз и не се зане кой къде и с колко разрежда. Съвсем пресен пример - последния път зареждам на ОМВ и още преди да съм излезнал от бенизностанцията ми се стори, че колата хукна да бяга. Викам си "предишната газ е била боклук". В тоя момент се замислих и си спомних къде зареждах предния път - ами на ОМВ-то в съседния кварталАнтверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
Много добре колега,хареса ми това което си направил,аз по принцип си зареждам на две бензиностанции,Лукойл и ОМВ по рядко на ЕКО въпреки че имам карта от форума.Последно време започнах на Ромпетрол много хора от Бургас започнаха да го хвалят бензина на Ромпетрол.Съседката ми работи там и каза че през последните няколко седмици работата им се вдигнала двойно зареди този нов бензин,и сега го тествам.Но най-много от ОМВ зареждам че жена ми работи там.
Коментар
-
Обмислям ново проучване.......между другото правя и за 4 марки гуми,но едва ли ви интересува.Ако имате идея за друго кажете.За бензиностанциите-записал съм си кои съм зареждам на лист(като броя повече от 3 пъти зареждане)повечето са в района на Бургас +20-30 км.Но това малко ме затрудни с контрола на скоростта и литрите гориво."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
Зареждах предимно на Лукойл и Еко, но преди 2 седмици налях резервоара догоре с нафта на Ромпетрол (на Ломско шосе в София). Впечатленията са - малко по-добра динамика и осезаемо по-нисък разход. Изминал съм 775 км до сега, почти изцяло извънградско и стрелката за горивото е на 2 "чертички" от резервата (тоест има поне за около 80-тина километра градско, преди да светне лампата). С каране по същите маршрути с нафта на Лукойл резервата светваше след 750-770 километра. Колата е Браво ТД 100.Извода е: Нафтата на Ромпетрол е много добра в момента и ще зареждам там в следващите месец-два, преди да са я развалили, както става в България.Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.
Коментар
-
emzo написа:От всяка верига ми еднакъв разхода, всяка нафта е еднаква, не виждам/усещам разлика.Ползвайте мигачи!
"I believe in a long, prolonged, derangement of the senses in order to obtain the unknown."
Jim Morrison
Коментар
-
emzo написа:От всяка верига ми еднакъв разхода, всяка нафта е еднаква, не виждам/усещам разлика.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
По празниците попътувах и реших да пробвам на дълго Shell V-power racing 100, като обикновенно карам с Лукойл 95.Колата върви може би с една идея по-добре, но със сигурност харчи и поне м/у 0.5 и 1литър повече на сто километра. Преди 2-3 месеца бях заредил отново от Шел 30-40литра от същия бензин и тогава ми се стори, че на градско разхода ми се беше увеличил осезаемо, но реших, че нещо аз съм сгрешил. Сега вече съм сигурен, че харчи повече колкото и да е странно.Пробвал съм и ОМВ и Еко от по скъпите им, почти никаква разлика.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Replay написа:emzo написа:От всяка верига ми еднакъв разхода, всяка нафта е еднаква, не виждам/усещам разлика.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Е аз правех проучване на нова изрядна кола и за да дам инфо на колегите от България,нямам за цел да споря или да рекламирам дадена бензиностанция.Надявам се съм бил от полза за някой."Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont
Коментар
-
Моето мнение от зареждане на 2-3 бензиностанции е,че всичко е относително и няма константна величина.Зареждал съм къде ли не и последно основно на ЕКО,освен ако на ОМВ-то не е по-ниска цената.Зареждам основно пропан-бутан.Навсякъде и винаги продуктите са различни.Не знам на какво се дължи тази разлика,но не е до цена,защото ми се е случвало на по-евтина гас да върви по-добре и обратно.Всичко е на късмет.Кой където реши.FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Коментар
-
emzo написа:Replay написа:emzo написа:От всяка верига ми еднакъв разхода, всяка нафта е еднаква, не виждам/усещам разлика.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Re: Разход на гориво и кои бензиностанции
cenitel написа:Така шел ми даде градско-8,6-9,8 и извъндг-6,8-7,2ОМВ -града-7,5-8, извън-6,5Еко- града-7,5-8, извън 6,2-6,5Петрол-града-7,8-9 извънграда-6,5-7,5Ромпетрол-града7,4-8 и извънграда 5,5-6,2Лукойл- града7-8 извънграда 5,5-6,2Колата е 1,4 77 коня карам я между 2000 и 3500 оборота,Ако не съм бил изчерпателен извинявайте.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар