Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ефирна цифрова телевизия и на какво може да се гледа?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ефирна цифрова телевизия и на какво може да се гледа?

изглежда, че наближава края на тестовия период, а до края на годината май има шанс официално да пуснат цивровата телевизия;в момента в София вървят няколко програми на DVB-T MPEG-4, H.264;..., та основната ми дилема е какво да си взема за да гледам това чудо; колебая се между два варианта:това: STRONG SRT8100 HD DVB-T - 149,00лв.подържа форматите: 1080i, 720P и 576P подържа: MPEG-2, MPEG-4 and H.264Възпроизвежда MKV, AVI файлове от външен USB FLASH или HDDIn / Out: 1 TV Scart (RGB/CVBS), 1 DVD/VCR Scart (CVBS), HDMI, S/PDIF coaxial, USBплюстова: ScenicView P17- 2 speakersS-PVA матрица, резолюция 1280x1024@60Hz, вход DVI и D-SUB, вградени високоговорителиили само това:поправка: SAMSUNG LE-19B450 - 459 лв19", 1366 X 768, ДИГИТАЛЕН КАБЕЛЕН И ЕФИРЕН ТУНЕР (DVB-T/C,MPEG4), TN матрицапървият вариант излиза около 300 лв., а втория - 460 лв.; вариантът в приемнита и монитора е с повече екстри, повече настройки, четене на видео (вкл. *.mkv) от външни източници и пр., но пък TV-то е по компактноматриците - монитора е с PVA, а TV-то с TN; вярно, че новите TN са доста добри, но все още не могат да се сравняват с PVA и MVA - вкъщи съм с едно старо Eizo (L557), което е с MVA, a в бачкането съм с Samsung 710N - разлика от земята до небето!от друга страна пък, TV-то си е widescreen, което съвпада като пропорции с MPEG-4 (рових в НЕТ-а и излиза, че това <MPEG> съответства на 720p, т.е резолюцията е 1280×720 при 16:9, а при 4:3 е 960×720) някой има ли опит с това чудо "ефирна цифрова"?и кой от двата варианта изглежда по-добър?
    2.4 JTD

Един приятел от София гледа на монитора си (някакво 23" LG) и каза, че все още е много зле цифровата, на квадрати и т.н. Пуснали са я на нисък битрейт и меко казано не става за гледане. Така че не бързай да инвестираш още.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Щом ще гледаш на толкова малки екрани, си купи едно USB DVB-T за компютъра. Например: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...m=230311452180
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Моя кабелен доставчик предлага цифрова телевизия,и качеството е доста добро.Даже жената гледа онзи малоумен сериал"Листопад"на монитора.Само едно е лошо че са малко програмите,около 20 мисля че са.

Коментар

...

Aко е само заради ефирната цифрова, можеш да си вземеш и това: http://www.steltcomputers.com/e/dvbt...-p-2239.htmlи да си го гледаш на досегашния телевизор. Малко не си струва заради 5 канала да купуваш нещо по-мащабно...
          Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
          Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

това нещо ще стои в кухнята, върху хладилника; така че, повече от 19" няма смисълосвен това идеята е да е без такси - кабеларките въобще не са ми алтернатива; не че съм скрънза, но за мен това са пари на вятъра за София, при положение, че има 3-4 безплатни ефирни; иначе на село съм с Булсат (щото просто няма друго) - от целия пакет (стандартен, към 13 лв. на месец) гледам само К1, БТБ, НОВА, Евроспорт и от време на време National Geographic и Animal planet ...
            karloson написа:
            Aко е само заради ефирната цифрова, можеш да си вземеш и това: http://www.steltcomputers.com/e/dvbt...-p-2239.htmlи да си го гледаш на досегашния телевизор. Малко не си струва заради 5 канала да купуваш нещо по-мащабно...
            като идея не е зле, но май няма поддръжка за MPEG-4, а това май е окончателния формат за DVB-T в България
            2.4 JTD

Коментар

...

При положение, че търсиш евтиното, най-обикновен 15-19 инчов телевизор ще ти свърши работа със съответната SCART приставка. Едно 19" LCD с цифров тунер ще ти струва колкото таксата на някой цифров оператор за 3 години...
              Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
              Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

За първи път чувам, че имаме ефирна цифрова телевизия. Какви безплатни канали излъчват? Сигурно трябва да откача кабелната, че телевизорът да търси с антена?
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                X