Здравейте колеги.Няколко дни се чудех дали да споделя това което се случи с мене или да го запазя в себе си както правя в повечето случаи....Тайно се надявах че срещу мене стои коректен колега и че това е просто едно недоразумение,което ще се реши-но уви....Та на въпросът:От месеци ми се въртеше из главата да си "ъпгрейтна"музиката ми в колата.Реших че няма смисъл да влагам много средства,въпреки че мога да си го позволя...За това заложих на форумите в които съм регистриран и започнах да следя обявите за продажба на аудио техника.Така ми "изкочи" изгодно СД-то с което съм в момента-Пайнер Р80МР...Преди близо 2 месеца попаднах тук във форума на обява от колегата durex_a за продажба на 2 усилвателя...Попитах в темата дали всичко им е наред-работят ли и имат ли някакви проблеми.След като ми беше отговорено че всичко е наред,след кратко колебание звъннах на колегата и се уговорихме да ми изпрати единият по куриер.Пристигна усилвателят и си го скътах настрани докато бъда готов със другите неща,вярвайки че съм си купил нещо което съм очаквал...Наскоро ми предложиха и една бас-каса на изгодна цена...Взех я и нея и прецених че е дошъл момента.Края на миналата седмица отидох до един от големите магазини за техника при приятел който работи отдавна там.Предложи ми к-т кабели за свързването и даже ми предложи да ми свърже всичко по системата-многократно се е занимавал с това/техн.грамотно момче/.....Запретнахме ръкави и един следобят разхвърляхме нещата и прекарахме всички кабели и прочие...Свързахме всичко и дойде момента за усилвателя.В момента в който той се опита да му подаде захранването се разхвърчаха искри-греда
Още един опит и отново заря....Момчето влезе в магазина и извади един нов усилвател и го закачи на готовата инсталация.Всичко засвири и басът "думна" :D Посъветва ме да се обърна към сервиз,защото усилвателят ми има проблем...И от тук започна интересното:Звъннах на колегата durex_a и го уведомих за създалото се положение...Той ми обясни че не бил той продавачът,а някаква негова приятелка и той бил само посредник и щял да говори с нея...Свързахме се с него по-късно в Скайп и продължихме дебатите...Оказа се че въпросното момиче и дума не иска да чуе че усилвателят има проблеми и защо аз чак сега съм го казвал...Обясних на колегата ситуацията със събирането на компонентите и защо не е монтиран веднага...Както и да е-стигнахме до решението че аз на др.ден ще занеса усилвателят в сервиз за да ми кажат какъв е проблемът и дали може да се поправи...При направената проверка в сервиз се установи че има "окъсяване"/цитирам думи на приятел от сервиза/ на +-са и -са на устройството...Каза че има изгоряло стъпало и че за да ми каже колко ще ми струва,трябва да почне едно по едно да сменява последователно елементи докато заработи.....Както и да е-прозвуча ми "страшно",а и на мене ми трябваше диагноза.Звъннах на колегата и го уведомих.Помолих го да решат с неговата позната какво ще правят-или да ми предложат друг усилвател за моите нужди или в краен случай да им изпратя този или да го отремонтират или да си ми възстановят сумата заплатена за него.От тогава 3-4 дни никаква вест от него-на няколко пъти му писах във Скайп с въпрос докъде стигнаха/мога да копирам при нужда/,но отговор никакъв...Онази вечер мой приятел техник в една фирма си предложи услугите да му дам усилвателят да го погледне какво му е и да прецени дали може нещо да ми помогне...В крайна сметка вчера ми го донесе работещ-сменил е стъпало/както се изрази/ и някакви други джиджавки и отново с диагнозата за пълно окъсяване,което си го е имало от преди....Та цялата работа ми струваше 18лв/частите/ без да ми поиска нищо за труда.Предполагам че в сервиз щеше да ми излезе може би колкото заплатих за самият усилвател....Както и да е-аз бях щастлив че вече всичко ми е наред и се радвах на музиката в колата ми...Реших да драсна 2 реда на колегата да знае какъв е бил проблемът и че всичко е наред.Знаете че тези 18лв едва ли са ми проблем,просто исках да се уверя в това,което вътрешно се беше настанило в мене,но аз отказвах да го повярвам....И какво мислите се получи-след като му писах в Скайп вчера,все още нямам и думичка отговор от него,въпреки че денонощно е в Скайпа,а и влиза всеки ден във форума...Та се оказа че аз попаднах на едно много некоректно отношение от колега и то който има доста постове във форума...Явно изхождайки от това че аз като търговец над 17г винаги съм се стремял да съм коректен с клиентите си и да направя така че да останат доволни-дори и с риск понякога дори и да съм на загуба,очаквам че и с/у мене човекът ще е с такова мислене....Явно съм сгрешил...Та колеги-искам да ви кажа-не бъдете наивни-не вярвайте че всеки около вас е добър и коректен...Аз бях такъв,но може би вече едва ли ще бъда....Отново искам да повторя-изобщо тук не става въпрос за пари-много колеги ме познават и знаят че не това е водещото при мене.За мене са важни човешките взаимоотношения-важно е човешкото в човека!!!Благодаря на всички които ще имат търпението да ми прочетат дългият пост и ще се опитат да ме разберат какво чувствам.Поздрави!пп.Винаги съм готов да предоставя кореспонденцията м/у нас,за да се убедите че това което споделих с вас е самата истина!
![Confused](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_confused.gif)
Коментар